Iereibušie vadītāji iegriezuši varenu riņķa danci 32

 
2.novembris 2005 11:01

Liepājā un rajonā kopš 14.oktobra aizturēti 19 vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies, būdami alkohola reibumā. Visas lietas nosūtītas izskatīšanai tiesā, taču tiesāšana nevedas, jo daļa vadītāju noliedz, ka būtu braukuši dzērumā.

Līdz ar to administratīvais arests pagaidām piespriests nelielai daļai un sutkas atsēž tikai seši no 19 aizturētajiem.

Samazinājums – neliels

Kā informēja Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Guseva, kopš 14.oktobra, kad stājās spēkā likuma grozījumi, kas iereibušajiem vadītājiem paredz trīskāršu sodu – bez tiesību atņemšanas un naudas soda arī administratīvo arestu – 17 autovadītāji ir pieķerti stūrējam auto, kad reibums pārsniedz vienu promili, savukārt divi šoferi atteikušies no pārbaudes. Tāpēc izskatīšanai tiesā nosūtītas 19 lietas.

Jāpiezīmē, ka šā gada 10 mēnešos kopumā ir pieķerti 70 dažādi satiksmes dalībnieki (ne tikai autovadītāji, bet arī mopēdu vadītāji un velosipēdisti) alkohola reibumā. Pērnā gada attiecīgajā laika posmā tika aizturēti 53 iereibuši stūrmaņi.

Kā atzina E.Guseva, patlaban vēl ir pāragri spriest par to, vai likuma grozījumi ietekmējuši šoferu apziņu un vai ir samazinājies iereibušo vadītāju skaits. "Provizoriski skatoties, neliels samazinājums ir, bet ne pārāk daudz," norādīja E.Guseva. Nav piepildījušās cerības, ka pēkšņi visi kļūs ļoti apzinīgi.

Tiesāšana nevedas

No 19 tiesai nosūtītajām lietām pagaidām izskatīta tikai daļa. Iemesls ir nevis dienestu vilcināšanās, bet gan tas, ka daļa vadītāju tiesā noliedz, ka būtu braukuši dzērumā.

Joprojām nav izdevies pasludināt spriedumu pašam pirmajam reibumā aizturētajam. Jau informējām, ka 17.oktobrī policija Liepājā aizturēja pirmo vadītāju, kas vadīja spēkratu alkohola reibumā un kuram izelpojamajā gaisā alkohols pārsniedza vienu promili. Pulksten 16.40 K.Ūliha ielā tika aizturēts automašīnas "Audi 80" vadītājs – 1951.gadā dzimušais Genādijs Berekoutovs, kurš spēkratu stūrēja, būdams stiprā reibumā – vīrietis streipuļoja un gandrīz neturējās kājās. Vadītāja izelpā pirmajā reizē tika konstatētas 2,59 promiles alkohola, bet otrajā reizē – 2,38 promiles. G.Berekoutovs tiesai skaidroja, ka maijā viņš pārcietis operāciju, kad viņam izoperēta viena niere. Vīrietis apgalvoja, ka pēc ārsta norādījuma lieto pretsāpju līdzekļus – gan tabletes, gan arī divas reizes dienā injicējas, bet alkoholu nelietojot vispār: "Tad jau es sen būtu kapos." Reibums varot būt bijis no medikamentiem, teica tiesājamais.

Tiesa lietas izskatīšanu atlika uz 1.novembri, lai pieaicinātu vīrieša ārsti, kura varētu paskaidrot, vai medikamenti var radīt reibumu. Taču vakar lietas izskatīšanu nācās atlikt atkārtoti – mediķe nebija ieradusies slimības dēļ. Savukārt G.Berekoutovs, kurš bija ieradies advokātes Irēnas Freidenfeldes pavadībā, kopā ar savu aizstāvi norādīja, ka lieta nav skatāma bez mediķa slēdziena un lūdz lietu atkal atlikt. Tā nu šīs lietas izskatīšana atkārtoti atlikta – lietu plānots skatīt 9.novembrī.

Arī otra reibumā aizturētā šofera lietas izskatīšana ievilkās. 17.oktobrī pulksten 18.05 Kalvenē, Rīgas – Liepājas šosejas 157.kilometrā, tika apstādināta automašīna "Nissan Bluebird", kuras vadītājam – 1962.gadā dzimušajam Jēkabam Strazdiņam – konstatēja 2,91 promili. Arī J.Strazdiņš tiesā noliedza, ka braucis dzērumā. Viņš tiesai apgalvoja, ka, būdams šoferis ar 25 gadu stāžu, "nav tik dumjš, lai no Liepājas uz Saldu brauktu dzērumā". Viņš palika pie versijas, ka melojis alkometrs. Vīrietis tiesā apgalvoja, ka pirmajā reizē, kad viņš iepūtis alkometrā, tas rādījis nulles, taču tad policijas inspektors esot sakratījis alkometru un teicis, ka nu rādīšot to, ko vajag. Vīrietis uzskata, ka šie viņam ir stellēti zābaki. Turklāt J.Strazdiņš apgalvo, ka policijas inspektoriem prasījis, lai viņu ved uz slimnīcu analīžu veikšanai, taču policisti to atteikušies darīt. Pirmajā reizē tiesa tiesneša Didža Aktumaņa vadībā arī šīs lietas izskatīšanu atlika, lai pieaicinātu Ceļu policijas inspektorus – Raimondu Reinfeldu, kurš sastādīja protokolu, ar pārinieku, lai noskaidrotu, vai iespējams, ka alkometrs kļūdījies.

Piespriež minimālo arestu

J.Strazdiņa lietas izskatīšana vakar tika turpināta. Te nu J.Strazdiņš atzina, ka dienu iepriekš pirms aizturēšanas – 16.oktobrī – esot svinējis dzimšanas dienu un lietojis alkoholu – izdzēris aptuveni 300 līdz 400 gramu degvīna. Taču joprojām palika pie sava, ka liktenīgajā dienā bijis skaidrā.

Savukārt R.Reinfelds tiesai apstiprināja, ka viņš ar pārinieku bijis uz Rīgas – Liepājas šosejas, kad pa rāciju no dežūrdaļas saņemta informācija, ka tuvojas auto ar iereibušu šoferi pie stūres. Tā arī bijis – vadītājs braucis līkločiem. Apturēts J.Strazdiņš ar grūtībām, jo sākotnēji nav pakļāvies prasībām. Likumā paredzētā kārtībā veikta alkohola pārbaude izelpā ar alkometru un sastādīts protokols. Sākotnēji vīrietis bijis noskaņots miermīlīgi, bet, kad atbraucis evakuators, lai transportētu prom auto, atteicies parakstīt dokumentus. Turklāt, kā norādīja Ceļu policijas inspektors, tas, ka vadītājs bijis iereibis, bija manāms – pirmkārt, viņš jau pa gabalu odis pēc alkohola, otrkārt, policistiem atzinis, ka izdzēris pāris litrus alu, jo svinēta kāda dzimšanas diena.

Tiesa uzskatīja, ka J.Strazdiņa vaina ir pierādīta – ka vīrietis noliedz to, ka braucis dzērumā, lai izvairītos no atbildības. Sakarā ar to, ka vīrietis zaudējis darbu, kā arī viņa apgādībā ir mazgadīgs bērns, tiesa J.Strazdiņam piesprieda minimālo iespējamo sodu – 10 diennaktis administratīvā aresta, 500 latu naudas sodu, kā arī vadītāja apliecības atņemšanu uz diviem gadiem. Naudas sods vīrietim jāsamaksā 30 dienu laikā, un tikai pēc tā nomaksas viņš varēs no stāvlaukuma izpirkt auto. Jāpiezīmē, ka spriedumu var pārsūdzēt 30 dienu laikā.

J.Strazdiņš, kurš joprojām paliek pie sava, ka nav braucis, būdams reibumā, teicās spriedumu pārsūdzēt. Vīrietis apņēmies atsēdēt sutkas: "Ātrāk atsēdēšu, ātrāk tikšu brīvībā," un tad sniegt prasību lietas pārskatīšanai. Policijā noskaidrojām, ka vārdu J.Strazdiņš turējis – taisnā ceļā no tiesas mājas viņš ieradies policijā un pieteicies uz sutkām. Sēdēšana gan uz dienu atlikta – vīrietim atļauts aizbraukt uz mājām pēc pirmās nepieciešamības mantām, taču viņš nosolījies, ka trešdien ieradīsies.

Līdz izolatoram tikusi trešā daļa

Kā atzina E.Guseva, administratīvo arestu pēc tiesas sprieduma līdz šim jau izcietuši divi cilvēki, savukārt četri patlaban atrodas aresta telpās. Līdz ar to pagaidām arestu izcietuši vai izcieš seši cilvēki, kas ir trešā daļa no visiem reibumā aizturētajiem.

Viens no tiem, kuri jau izcietuši administratīvo arestu, ir Andrejs Moisejevs, kurš no pūšanas alkometrā aizturēšanas brīdī atteicās, bet kuram tiesa piesprieda administratīvo arestu uz piecām diennaktīm.

Taču tik raiti nevedas ar visiem. Piemēram, reibumā taksometru vadījušais 1971.gadā dzimušais Gatis Piķelis, kuru 24.oktobrī Dorupes ielā Ceļu policijas inspektori aizturēja vadām "Volvo" un kurš no alkohola pārbaudes atteicās, arī vēl nav ticis līdz lietas izskatīšanai. 27.oktobrī šo lietu bija paredzēts skatīt tiesā, taču lietas izskatīšana atlikta uz novembri, jo vadītājs, tāpat kā paši pirmie divi Liepājas pusē aizturētie, kategoriski noliedz, ka būtu braucis dzērumā.


www.liepajniekiem.lv
 
Visi komentāri
 
184046. viesis 2.novembris 2005 11:22
0 0 Atbildēt

wtf? ta nevar normaali visu sakaartot? kaut gan aizmirsu - dziivojam taksh latvijaa.

anyway imho peec konstateeshanas alkometraa ka ir promiles, vajadzeetu obligaataa kaartiibaa nopietnu paarbaudi ( uz asiniim,vai kaa tur), lai peec tam nekaadas shitaadas otmazkas ka "manis tur vispaar nebija" neiet cauri.

un ar aarsteejamo keksu ar diivaini - var tak pieaicinaat jebkuru kompetentu medikji. tur jau skaidrs,ka tas kekss savai aarstei kautko piesoliijis,un taga saaksies gumoijas stiepshana gadu garumaa. imho vajag - ja nokjerts alkaans - portatiivais alkometrs - ir promiles - asins analiize - > apstiprinaas - administratiivais arests. nav ko tur veel tiesas iepiit.

184047. viesis 2.novembris 2005 11:22
0 0 Atbildēt

Tā nu tas ir. Manuprāt likuma nepilnība ka nav obligātas medicīniskās pārbaudes uz alkohola saturu azinīs. Kamēr tas nebūs tikmēr alkoholiķi izdomās visvisādas basņas ieskaitot to ka ļoti garšo kefīrs.

Otra nepilnība, uz kuru arī Džeriņš norādījis, ir tā ka VAR atteikties no alkohola pārbaudes un par to izciešot daudz mazāku sodu nekā tad ja neatsakās no pārbaudes un konstatē alkohola reibumu.

Sakarā ar zālēm kas var izraisīt reibumu CSN ir skaidri un gaiši uzrakstīts ka lietojot šādas zāles vadīt automašīnu NEDRĪKST. Būtībā ārstam kas izraksta šīs zāles, vai farmaceitam kas tās pārdod - būtu jābrīdina ka nav ieteicams vadīt auto, bet tik pat labi viņi var nezināt ka šis cilvēks ir autobraucējs. Jebkurā gadījumā šoferim PAŠAM ir jāiepazīstas ar klāt pielikto zāļu lietošanas instrukciju kurā ir jābūt norādītai ietekmei uz auto vadīšanu.

Par auto vadīšanu šādu zāļu iespaidā autovadītājs ir tik pat atbildīgs kā par auto vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu iespaidā.

184052. viesis 2.novembris 2005 11:34
0 0 Atbildēt

Ko nevar par naudu var par lielu naudu. Atsakieties no alko-pārbaudes samaksā 2x mazāku sodu un pat cietumā neliek nu kur vēl ideālāki likumi ak jā aizmirsu - dziivojam taksh latvijaa:)

184055. viesis 2.novembris 2005 11:48
0 0 Atbildēt

Vienīgi neaizmirstiet, ka atsakoties no alkohola pārbaudes avārijas gadījumā, kad to formē CP apdrošinātāji atteiks atlīdzību.

184056. viesis 2.novembris 2005 11:50
0 0 Atbildēt

Kāpēc domā ka neileik cietumā, ja atsakās no parbaudes?

184058. viesis 2.novembris 2005 12:05
0 0 Atbildēt

Domājams, ka tuvākā pusgada laikā, APK atkal būs jauni grozījumi - jau pašlaik top projekti, kuri uzlabos šobrīd atklātās problemas. Bet problemu ir itin daudz. Arī jautājums par obligāto med.ekspertīzi ir ļoti aktuāls, jo uzticamība CP veiktajiem mērījumiem ir apšaubāma - tiem netic arī tiesneši, kuriem jāpiemēro sodi. Un mēs pilnībā saprotam un atbalstām tiesnešus - ja jāpiemēro TRĪS SODI : soda nauda, arests, tiesību atņemšana, GARANTIJAI un PIERĀDĪJUMIEM par izdarīto likumpārkāpumu ir jābūt ar 100% atzīmi. Tas nav vairs tik vienkārši, kā savulaik uz 15 sutkām sodīt vietējo bomzi Pēču, par to, ka tas šmigā kafūzī apgāzis galdu !? Bet uzticēties CP objektīvai darbībai , īsti nav pamata - mēs visi labi zinām, ka jebkurš autovadītājs, kurš atļāvies CP darbiniekam kaut ko pajautāt (piem, uzvārdu vai apturēšana iemeslu), vai komentēt CP rīcību : acumirklī kļūst par CP LIELĀKO ienaidnieku, ar kuru jāizrēķinās visiem līdzekļiem...

Nu, piesiet "kašķigajam šoferim" šmigu , pašlaik ir šķietami elementārs risinājums, bez atbildības un sekām - jo vešana uz ekspertīzi nav obligāta un SODU taču piespriež tiesnesis pēc savas pārliecības, ne CP... Kā saka, likumdevējiem viela pārdomām, lai precizētu un aktualizētu procesu, izslēdzot iespējamu godīgu autovadītāju sodīšanas iespēju.

184059. viesis 2.novembris 2005 12:13
0 0 Atbildēt

a njehuj tev prasiit aptureeshanas iemeslu??!! Ja reiz tura, tad tura - tev vienalga jaastaajas. Mosh mentam vaidzeetu tureet rokaas plaaksniiti ar aptureeshanas iemeslu, liidziigi kaa stopeetaajiem - celjojuma veelamo galapunktu? :):):)

Nevaig mentu kacinaat, nebuus peec tam pasham jaakacinaas!

184063. viesis 2.novembris 2005 12:37
0 0 Atbildēt

nedzersi, nebūs ne jātaisnojas, ne jātiesājas ....

184064. viesis 2.novembris 2005 12:40
0 0 Atbildēt

to "184052. viesis": draudziņ, cik bieži esi gatavs maksāt to 2x mazāko sodu vai kukuli ? :))))) vai ērtāk un lētāk nebūtu ar taksi? bet mūžīgi jābrauc pašam!!! esmu pārsteigts, ka parastie cilvēki lamā valdību, ka tā dumja un neko nedara, nbet paskatieties, kas notiek uz ceļiem: burtiski kāpj uz grābekļa cilvēki!

184066. viesis 2.novembris 2005 12:50
0 0 Atbildēt

2trash: man liekas,tev patiik suukaat...taapeec arii taadi texti.

184070. viesis 2.novembris 2005 13:03
0 0 Atbildēt

draco, par tevi viss skairs.

184071. viesis 2.novembris 2005 13:03
0 0 Atbildēt

*skaidrs

184078. viesis 2.novembris 2005 13:36
0 0 Atbildēt

2 White_Trash

Nekad nav gadiijies steigties, kad menti tevi aptur? (Bez iemesla)

184082. viesis 2.novembris 2005 13:46
0 0 Atbildēt

Nav svarīgi iemesli - man ar šķiet, ka iemeslu prasīšana CP ir lieka: iespējams, ka tādam ir jābūt, bet es atbalstu pastiprinātu auto kontroli (zagšana, šmiga, utt).

Un nedzīvojam mēs USA, kur, kā filmās rāda, ja bez iemesla aptur auto ar līķi bagāžniekā, šoferi palaiž vaļā, jo CP nebija iemesla apturēt un pierādījums (līķis) ir iegūts nelikumīgi.

Kas attiecas uz tiesā - loģiski - ja man par kautko (neatkarīgi - vainīgs vai nevainīgs) draudētu 15sutkas+LVL500+2gadi+parkings, es ar izdomātu dajebkādas muļķības, lai tiktu sveikā cauri. Ja likums ir caurumains, tas tas ir akmens valsts dārziņā

184086. viesis 2.novembris 2005 13:51
0 0 Atbildēt

to IkdienasViesis:

Bet ja tu nepiekriiti tam ka tu esi shmigaa tad taa arii uzraksti ka nepiekriitu un divu stundu laikaa ierodies med.paarbaudee un ja neesi dzeeris tad viss ok. kur ir probleema?

P.S. Nevajag braukt ar vinjiem kopaa jo tadvar buut kaa dzherinjsh teica " shitam par izrunaashanos kaadu pusotru promili uztaisi..."

184090. viesis 2.novembris 2005 14:22
0 0 Atbildēt

VĒLOS oponēt Roi, ka es 30 gadu laikā pie auto stūres - vadījis to šmigā vēl neesmu . Un negatavojos to darīt arī turpmāk. Piebildīšu, ka mans dosjē CP datu bāzē, pagaidām ir bez ierakstiem.

184091. viesis 2.novembris 2005 14:23
0 0 Atbildēt

Eye, tu steidzies tik ljoti, ka nav laika max paaris minuutes pie menta piestaat? Tu nevari neko mentu deelj nokaveet. Dusmoties vari uz pliisushu riepu - cik laika to nomainiit prasa.

184117. viesis 2.novembris 2005 17:04
0 0 Atbildēt

Roi - visur nav pieejams sabiedriskais transports, kas 2 h laikā nodrošina piebraukšanu ārstniecības iestādei, kur var veikt šitās pārbaudes. Un ar savu autiņu jau neļaus braukt ;)

Es jau diskusijās rakstīju, ka šāda situācija nav korekta - noteikt tik lielus sodus par braukšanu ar auto, ja alko koncentrācija ASINĪS pārsniedz noteiktu robežu, nemaz to neizmērot. Alkometrs mēra tikai alkohola un tam LĪDZĪGU reaģentu klātbūtni IZELPĀ.

Kā bija ar to busa šoferīti ar pāris promilēm Dziesmu svētkos, kuram ārsti pēc tam neko neatrada? Tagad būtu 15 diennaktis par šķību paskatīšanos uz CP?

184124. viesis 2.novembris 2005 18:34
0 0 Atbildēt

kads var paskaidrot?

ierodos med.iestade lai veiktu neatkarigu parbaudi par alkohola klatbutni organisma. skaidra prataa dienas laikaa. ticiet man --- visi tevi suuta labi taalu. prieskam, kas jus sutija utt.

kur var veikt expertizi un kas jasaka???

184157. viesis 3.novembris 2005 10:13
0 0 Atbildēt

nu i teema aizgaajusi

184159. viesis 3.novembris 2005 10:32
0 0 Atbildēt

Un kāda probleema CPistam pateikt, ka apstādināšanas iemesls - dokumentu pārbaude vai kas tamlīdzīgs?

184170. viesis 3.novembris 2005 11:59
0 0 Atbildēt

184159. viesis, vai tev neliekas, ka taadiem dracho kaa draco taads aptureeshanas iemesls vareetu nebuut gana labs? :):):)

184180. viesis 3.novembris 2005 14:32
0 0 Atbildēt

Draco suukaa savu ikski.

184189. viesis 3.novembris 2005 17:31
0 0 Atbildēt

aha, 2 promiles no zaaleem, kaa tad. tad jau sanaak ka jamais shpricee shmigu veenaa. bet tad ja niereeem ar kirdik

184191. viesis 3.novembris 2005 18:08
0 0 Atbildēt

Dokumentu pārbaude ikdienā nav likumīgs iemesls.

184194. viesis 3.novembris 2005 18:41
0 0 Atbildēt

ARRPRAATS CIK NEKOMPETENTA TIESA!!!!!

PIE TIK STRIIDIIGIEM FAKTIEM, vadoties tikai no alkometra raadiijuma un policistu teiktaa, pienemt leemumu par labu valstij... nenejemot veraa absoluuti NEVAINIIBAS PREZUMCIJU!!!

Augstaakaa tiesa 5 min atziis privatpersonas nevainiibu....

un taa nav pirmaa reize kad notiek shaads beztiesiskums....

184195. viesis 3.novembris 2005 18:46
0 0 Atbildēt

Gribeeju tikai piebilst, ka neapstriidams fakts buutu medikju atzinums... tachu kaa teica Dzerinsh, tad arii tas Latvija ir peerkams (tas nebuut nav izdomaajums).... taatad arii to var apstriideet....

Vajag tikai daudz energijas un laika....

Nevajg domaat, ka es atbalstu braukshanu dzeerumaa... es ar visaam 4 esu pret, tachu vairaak es neatbalstu tiesisko "bezpridelu", kas jau ir aizaacies muusu valstii....

184197. viesis 3.novembris 2005 19:16
0 0 Atbildēt

Nemaz mēnesis nav apritējis bet bardaks nepajokam!

184200. viesis 3.novembris 2005 21:12
0 0 Atbildēt

No nevainības prezumkcijas viedokļa, šķiet ka problēmu ir daudz jo daudz. Labi, ka vismaz paši tiesneši to saprot, un pieņemot atbildīgus lēmumus nevēlas riskēt. CP ,ar Zivtiņu priekšgalā, jau bija sadomājušies, ka sasēdinās visus, kas uz CP šķibi paskatījušies. Laikam jau tas CP SAPNIS neies cauri. Tiesu varā tagad strādā jauni,zinoši tiesneši, kuriem tās CP ambīcijas ir "pie dupša" - galvenais tomēr ir pierādījumi par izdarīto pārkāpumu. Kā man nupat stāstīja viens vecs stukačš, kurš apgrozās policijas gaiteņos, paši policmeņi savā starpā mēļo, ka CP darboņi atpirkšanās maksu uz vietas ir uzlikuši līdz 1500 ls "uz vietas" - bez alternatīvām. Zināmas prominentas figūras joprojām paglābjot arī vecais labais "zvans draugam", par ko Zivtiņam neesot nekādas teikšanas.

184252. viesis 4.novembris 2005 12:44
0 0 Atbildēt

PATS PATS

Stromam u.t.t..

Ar ALKOMETRU var sataisīt brīnumlietas.. viņa rādijumus ietekmē pat blakus ieslēgta rācija !!! Tā ka praktiski, ja šoferīts nav aizvests līdz asins pārbaudīšanai tad visu var apstrīdēt tiesā... un tas būs tikai godīgi..

184271. viesis 4.novembris 2005 15:52
0 0 Atbildēt

Pēdējam viesim : ko tur tu murmuļo? uz asins analīzēm ir jāved obligāti.Alternatīvas nava.

184292. viesis 4.novembris 2005 21:23
0 0 Atbildēt

es pilnigi piekrītu alkohola testiem, BET VAI BŪS KĀDA INSTACE,KAS KANTROLĒS MŪSU DOBĻRSNUJUS LIKUMSARGUS ....../???????? VAI UZ TO KĀDS VAR NORMĀLI ATBILDĒT ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? IR VAI NAV TĀDA KOMPETENTA IESTĒDE ...????? es kā mūžīgais zaudētājs ĻŌTI PAR TO ĀUBOS........

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti