Kia Rio un Mitsubishi Lancer - starp sliktākajiem ASV 5

 
19.decembris 2005 13:20

Populārais amerikāņu žurnāls Forbes nosaucis sliktākos 2005. gada auto. Par galveno žurnālisti noteikuši šī gada auto modeļu drošības jautājumu.

Auto tika vērtēti pēc trim kritērijiem – pēc atzīmēm triecientestos, pasīvajā drošībā, kā arī pēc prognozējamās auto atlikušās vērtības pēc avārijas. Atsaukumu skaits vērā ņemts netika, jo starp 2005.gada modeļiem atsaukti tikuši vien atsevišķi „neveiksminieki”.

Kā triecientestu avots tika izmantoti ASV Nacionālās Ceļu Satiksmes Drošības administrācijas (NHTSA) pētījumi. Auto varēja saņemt no 1 līdz 5 ballēm. Frontālā trieciens pārbaudē piecas „zvaigznes” nozīmē 10 vai mazāk procentus nopietnu traumu iespējamības avārijas gadījumā, bet 4 – no 11 līdz 20 procentiem. Sānu testos pie 11 līdz 20 procentiem traumu iespējamības auto saņem trīs „zvaigznes”.

Kategorijā „Minimālā drošība” iekļāvās uzreiz trīs japāņu modeļi – Mazda B, Mitsubishi Lancer un Nissan Sentra. Mitsubishi Lancer ar blīkšķi izgāzās sānu triecientestā: četrdurvju versija bija vienīgā, kas saņēma 2 „zvaigznes” par vadītāja aizsardzību.



Kompānijas pārstāvji steidza apgalvot, ka no 2007.gada bāzes komplektācijā tiks iekļauti sānu drošības spilveni-aizkari un norādīja, ka frontālo triecienu testā Lancer tomēr nopelnījis augstāko atzīmi. Bet Kia Rio saņēma neapmierinošas atzīmes kā par frontālo, tā sānu triecienu izturību.



Kompāniju augšminētajiem sastādīja amerikāņu Ford Ranger. Bet par pašu neuzticamāko eksperti atzinuši dārgo Infiniti QX, izsakoties, ka šis auto ir „par 300% neuzticamāks nekā vidējais statistiskais auto”. Tāpat arī „melnajā” sarakstā dažādās kategorijās nonākuši Chrysler Sebring Sedan, Ford Freestar, Kia Rio, Jaguar X-Type un Mercury Monterey.

Jāatzīmē, ka vērtēti tika Amerikas tirgus modeļi, kas ievērojami atšķiras no saviem Eiropas „radiniekiem”.

autonews_1.jpg
 
Visi komentāri
 
188743. viesis 19.decembris 2005 18:01
0 0 Atbildēt

"pēc prognozējamās auto atlikušās vērtības pēc avārijas" - tā kā mūsu draugi pindosi visu un visur apdrošina, tad šo faktoru varētu arī neņemt verā...

188745. viesis 19.decembris 2005 18:51
0 0 Atbildēt

taa jau domaaju, ka nekas nevar buut laps tajos fakinajos rio ibio, getzos, lanceos utt - shkjiibacainie poljubomu atpuushaas attieciibaa pret eiropas mashiinaam..... :D

cerams, ka beidzot kaads LV naaks pie praata un beidzot aizliegs tirgot tos leetos 1,1 monokarburatorpower necinkotos kjeemus!!!!

188753. viesis 19.decembris 2005 21:14
0 0 Atbildēt

Pats pēdējais teikums rakstā labs. :) Ķipa varbūt te Eiropā viss ir pilnīgi citādi....

188782. viesis 20.decembris 2005 8:31
0 0 Atbildēt

to Modricimus

tavi vecie mēsli ar ko brauc tu ir tevis cienīgi protams. vai vari man parādīt kādu necinkotu getzu ar 1.1 dzinēju?

188783. viesis 20.decembris 2005 8:51
0 0 Atbildēt

Autobūves šedevrs un etalons - Škoda Fabia

Beidz reiz blamēties, mīzal!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti