Laikraksts “AutoInfo” aicina iznīcināt bedres 17

 
5.janvāris 2006 8:40

Visās CSDD nodaļās, “Statoil” degvielas uzpildes stacijās, lielākajos autodīleru salonos un autoveikalos kopš ceturtdienas pieejams laikraksta “AutoInfo” janvāra numurs.

Ar šo numuru tiek uzsākta akcija “Iznīcini bedri”. Visi mēs braucam un ejam pa ielām, kuras nereti, it sevišķi Rīgas mikrorajonos, ir cilvēka un automobiļa cieņu pazemojošā izskatā. Pa tām pašām ielām brauc par to stāvokli atbildīgās amatpersonas, taču atšķirībā no mums, viņi lielākoties brauc ar dienesta automobiļiem, par kuru remontu pašiem galva nesāp. Tad nu “AutoInfo” aicina, nē, ne jau sūdzēties par visu kas dzīvē nepatīk, bet rakstīt iesniegumu par konkrētu vietu, kura prasās pēc uzlabojuma. Varbūt tā atrodas jūsu dzīvesvietas vai darba tuvumā, vai jūsu tradicionālajā maršrutā, pa kuru pārvietojaties vai ik dienas. Un redzat – te nu būtu kaut kas jādara, ber neviens neko nedara.

Tāpēc mēs sagatavojām iesnieguma formu, kura ir jāizgriež no laikraksta, jāaizpilda, precīzi minot: savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīves vietu un tālruņa numuru (anonīmi iesniegumi netiek izskatīti), precīzu adresi un ielas bojājuma veidu (bedre ielas vidū, liela bedre, nelīdzeni aizbērta un noasfaltēta tranšejas rakšanas vieta, slikti ierīkota noteka, kur vienmēr lietus laikā izveidojas liela peļķe u.tml) un jāaizsūta uz adresi:
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoram I. Zarumbas kungam
Ģertrūdes iela 36, Rīga, LV-1011



Šis iesniegums līdz ar to ir juridisks dokuments, uz kuru likumā noteiktā kārtībā un termiņā ir jāsniedz atbilde. Mūsuprāt labākā atbilde būtu konkrētā ielas seguma defekta novēršana un gandarījums, ka kopīgiem spēkiem (autovadītājs vai gājējs - iesnieguma iesniedzējs, atbildīgā amatpersona, konkrēto darbu veicējs) izdevies kaut ko uzlabot mūsu dzīvē.

“Auto degustācijas” rubrikā šoreiz tiek salīdzināti divi automobiļi, kas dažādos laikos plūkuši vislielākos laurus “Latvijas gada auto” konkursos – šā gada uzvarētājs VW Passat un Honda Accord, kurš uzvarēja pirms diviem gadiem. Abi uzskatāmi par dzīvajiem klasiķiem, kas bijuši un ir populāri dažādos laikos un dažādās zemēs.
Bet ar ko mums saistās Šveice? Protams – bankas, pulksteņi, siers, Alpu strēlnieki, “Victorinox” kabatas nazīši... Automašīnas? Nu, nē! Vai varbūt tomēr jā? Par to – Arta Eglīša rakstā “Šveices dārglietas”.

Kopš 1. janvāra būtiski mainījušies OCTA polises cenu veidošanas principi. Beidzot Latvijā ieviesta daudzviet sevi apliecinājusī “bonus malus” sistēma. Tās darbības būtību sīki un smalki apraksta Mareks Ivans. Bet precīzi uzzināt savu riska klasi katrs autovadītājs var interneta mājas lapā www.ltab.lv.

Rīgas Motormuzejs šoreiz apraksta padomju tautas dzīvē epohālu automobili – “Moskvič”, bet rubrikā “Amerikāņi” iepazīstinām ar Dodge Durango.

 
Visi komentāri
 
190036. viesis 5.janvāris 2006 9:09
0 0 Atbildēt

Respect akcijai!

190037. viesis 5.janvāris 2006 9:12
0 0 Atbildēt

bet nu ciinja ar veejdzirnavaam. Aizvakardien redzeeju kaa malachi straadaaja uz Salinieka. Sniegs snieg, celjsh viena liela peljkje un dzjoriki tik laapa bedriites. lieki piebilst ka jau vakardien taas bedriites bija atguvushas savu ieprieksheejo izskatu. Tad nah tas vispaar vajadziigs??? vai tiehsaam jaagaida ir suudiigi laika apstaaklji lai visas bedriites saaktu liist aaraa un tad vinjas vareetu katru otro dienu laapiit???

190039. viesis 5.janvāris 2006 9:22
0 0 Atbildēt

Peksiic. :D labs.

aa, ko gribeetu piebilst, pagalvi ir viena lieta, nobrauciet gar Prezidentes pili, pa krastmalu, tur taa kaa peec kara. un veel njirga rauj par skanstes ielu, buuveejot halli, tur uzleeja jaunu segumu ( kaut kaadu dalju ) vakar lauza aaraa, tad noteikti atkal laapiis . . . murgs.

190040. viesis 5.janvāris 2006 9:34
0 0 Atbildēt

Fiška nav slikta.

Saprotams ka viņi neaizlāpīs tās bedres , bet ....! :)

'

...viņiem kā valsta kantorim ir oficiāli jaatbild uz visiem iesniegumiem, ja nemaldos 30 dienu laikā.

Tad nu vaidzētu viņus nokārt ar iesniegumiem, lai plēš pakaļu un Zarumba arī pats gatavo atbildes, jo sekretutka vai refernets galā netiks :)) HAHAHA

Un ja nidaiboh viņi neatbildēs pēc 30 dienam, tas AUTOINFO vaig ielikt attiecīgo info kā drāzt viņus tālāk

190041. viesis 5.janvāris 2006 9:42
0 0 Atbildēt

Par katru neaizlapiitu bedri katram viens brugakmens no raatslaukuma, kameer bedre nav iztaisiita :):)

Tad tur buutu liela dublju pelkje, kas atspoguljotu Riigas celju ptieso staavokli un liidzekljus, kaa tas tiek noveersts.

Raatslaukums buutu bez brugja muuziigi :):)

190042. viesis 5.janvāris 2006 10:07
0 0 Atbildēt

ja nu gadienaa es nedabuu to aviizi, tad kaads kuram vinja ir vareetu uzrakxtiit par graudu ielu (posmā no valdeķu ielas līdz vienības gatvei. ... tur ir TAADS OFFROAD ...

190043. viesis 5.janvāris 2006 10:12
0 0 Atbildēt

ha ha, Zarumba būs spiests pieņemt pāris sekretārītes iesniegumu apstrādei :)

190044. viesis 5.janvāris 2006 10:37
0 0 Atbildēt

Auto servisi sargājiet bedres,jo vai bedru jo vairāk darba.Labāk saremontēsim 1 savu auto un 500 klientu automašīnas:)))))

190045. viesis 5.janvāris 2006 10:52
0 0 Atbildēt

It kā jau laba doma, bet attiecīgajai iestādei būs jātērē ļoti daudz laika atbildes vēstuļu rakstīšanai. Tādējādi sanāks, ka vēstuļu rakstīšanai atvēlēto laiku iestāde nevarēs izmantot tās uzdevumu veikšanai.

190046. viesis 5.janvāris 2006 11:25
0 0 Atbildēt

A nafig personas kodu??? Tiks veidota jauna datu bāze?

190047. viesis 5.janvāris 2006 11:26
0 0 Atbildēt

HAHA to 190045. viesis 05.01.2006 10:52

A tu domā ka viņi ir baigi noslogotie? :))) Lai tik atbild un paņem vēl pāris cilvēkus darbā uz pusslodzi.

190048. viesis 5.janvāris 2006 11:32
0 0 Atbildēt

hm varetu ari iAuto ielikt iesnieguma formu PDF vai ka savadak.

lai var izdrukat un nosutit :)

190051. viesis 5.janvāris 2006 11:57
0 0 Atbildēt

-> 190047. viesis

Nezinu cik viņi ir noslogoti, bet kāda jēga ir viņiem rakstīt, ka, piemēram, Valdemāra iela ir bedraina. Domā, ka šie to nezin? Vienkārši naudas viņiem nav (cits jautājums ir vai viņi māk no RD naudu dabūt pietiekamā daudzumā).

Nu uzrakstīsi vēstulīti un šamie atbildēs: "jā paldies par info, bet naudiņa budžetā nav paredzeta" un ar to viss beigsies.

Un par papildus darbinieku algām maksāsi arī Tu no nodokļu naudas. :)

190058. viesis 5.janvāris 2006 13:31
0 0 Atbildēt

Piedāvāju bedres iznīcināt ar sprādzieniem...

190070. viesis 5.janvāris 2006 15:53
0 0 Atbildēt

Ir ļoti būtiska piebilde:

Bedres iekškvartālos nav Satiksmes departamenta un Zarumbas k-ga kompetencē!!!

Ja nosūtīt iesniegumu par bedri pagalmā, atnāks atbilde, ka tas nav viņu kompetencē, ka jāgriežas Kurzemes rajona (piemēram) izpilddirekcijā.

* * *

Paraugus kā rakstīt iesniegumus var apskatīt portālā traffic.lv

190072. viesis 5.janvāris 2006 15:58
0 0 Atbildēt

Ideja nav slikta ja būs daudz rakstītāju, kas zin varbūt..... Bet vispār atrakstīties nav nekādu problēmu. Standarta vēstule un kopē cik gribi maini tik adresi. Pats tā daru... (citā kantorī)

190078. viesis 5.janvāris 2006 17:47
0 0 Atbildēt

Jā, www.traffic.lv ir taisnība. Piemēram, šodienas atbilde no Rīgas domes Satiksmes departamenta diskusijas:

2006.01.05.

[7774] Labdien,godātie Rīgas ielu un iekšpagalmu teritoriju uzturētāji!Rīgas 262.bērnudārza (Pļavniekos,Lubānas iela) vecāku vārdā lūdzu kaut ko darīt ar iekšpagalma ielas stāvokļa uzlabošanu iepretim ēkai Lubānas ielā 123.tas ir visai kritisks-bedres rada grūtības nokļušanai ar transporta līdzekli līdz bērnudārzam.Ziemā vēl var iztikt,jo bedres pildītas ar sniegu,bet pavasarī būs problēmas.Lūdzu,lūdzu dariet kaut ko lietas labā!!!Paldies par atsaucību!!!

Anda , andajg@balticom.lv

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārziņā ir Rīgas ielas. Par iekškvartālu teritoriju uzturēšanu atbild attiecīgās zemes īpašnieks (valdītājs). Ja iekškvartāla zemes īpašnieks ir pašvaldība, tad jāvēršas attiecīgās priekšpilsētas (rajona) izpilddirekcijā.

ar cieņu: RD SD

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti