Honda Civic - «Gada Auto» Amerikā

 
11.janvāris 2006 10:41

Honda Civic izpelnījās vētrainus aplausus, saņemot titulu „Gada Auto Amerikā”. Japāņu kompānijas uzvara ir dubulta – līdztekus Civic izcēlās arī modelis Ridgeline, izcīnot titulu „Gada Pikaps”. Honda Ridgeline pārdošanā parādījās pagājušajā gadā.

Jaunā Civic modeļu līnija sastāv no hibrīda, kupejas un modeļa Si. Balvas piešķīra 49 auto žurnālisti no ASV un Kanādas.



Saskaņā ar šī ikgadējā konkursa noteikumiem, automobiļiem jābūt jauniem vai ļoti izmainītiem, salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi. Modeļi tiek vērtēti pēc vairākiem kritērijiem – dizaina, drošības, vadāmības, „braukšanas radītā prieka” un, protams, cenas. No vairākiem desmitiem modeļu finālā iekļuva 14 vieglie auto un 14 pikapu un apvidus auto, no kuriem arī tika izvēlēti galīgie uzvarētāji. Japāņu Civic izdevās uzvarētu amerikāņus – Pontiac Solstice kabrioletu un sedanu Ford Fusion, bet Ridgeline apsteidza Nissan Xterra un Ford Explorer.

Zīmīgi, ka pirmo reizi 13 gadu laikā apbalvojumus šajās divās nominācijās saņem viens ražotājs. Vieglo auto konkurencē otro vietu ieņēma Ford Fusion, bet trešo - Solstice. Apvidus auto un pikapu vidu otrais palika Xterra, trešais - Ford Explorer.

Atgādināsim, ka paši japāņi Civic nebūt neuzskata par savu labāko izgudrojumu. Konkursā „Gada auto Japānā” uzvarēja Mazda MX5/Roadster, otrajā vietā atstājot Toyota Aristo/Lexus GS.


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti