«Sarmā» sezonu atklās arī apvidus rallija braucēji 4

 
3.februāris 2006 0:05

Sestdien un svētdien Gulbenes pusē rallija „Sarma 2006” ietvaros notiks arī Latvijas čempionāta pirmā posma sacensības apvidus rallijreidā.

Dalībnieku sastāvs vairāku iemeslu pēc gan ir nepietiekams, lai ieskaiti čempionāta vērtējumā saņemtu T1 grupas sportisti, toties N1 grupā, tāpat kā aizvadītajā gadā, gaidāma interesanta cīņa jau rallija „Sarma” trasēs.

Viens no iemesliem mazajam dalībnieku skaitam rallijreidu čempionāta sākumā ir īsais starpsezonu pārtraukums, jo pēc Cross Country komisijas rīcībā esošās informācijas virknei sportistu līdz čempionāta 1. posmam nav izdevies pabeigt savu sacīkšu automobiļu sagatavošanu. Īpaši niecīgs laiks līdz rallijam „Sarma” atlika Dakaras rallijā dalību ņēmušajiem komandas „Rīga RRT” braucējiem. Tieši tamdēļ Gulbenē neredzēsim aizvadītā gada Latvijas čempionu Jāni Āzi, jo viņa automobilis OSCar vēl nav atjaunots pēc tuksnesī gūtajiem bojājumiem. Savukārt Māris Saukāns un Andris Dambis, ļoti iespējams, Latvijā šogad startēs tikai vienās sacensībās – vasarā ieplānotajā rallijreidā „Latvian Baja”.

Sakarā ar atrašanos ārpus valsts, uz starta rallijā „Sarma” neizies arī Igors Skoks. Iztrūkstot T1 grupas OSCar automobiļiem , absolūtajā vērtējumā uz uzvaru lielas izredzes ir Mitsubishi Pajero pilotam Jānim Naglim no komandas „RE Autoklubs”. Tiesa, nav izslēgts, ka kādu negaidītu pārsteigumu var sagādāt Andris Ozols ar T1 grupas Toyota RAV4, kā arī ātrākie N1 grupas braucēji. Interesanti arī būs noskaidrot, cik augstā vietā, braucot ar džipu, spēs pacelties ātrākā rallijreidistu ekipāža absolūtajā rallija vērtējumā.

Solīto jauno T1 auto līdz startam Gulbenē vēl nav saņēmis arī aizvadītās sezonas N1 grupas triumfētājs Jānis Auziņš no Balviem, kamdēļ startēs ar iepriekšējo N1 grupas Pajero. Viņa nopietnākais sāncensis grupā noteikti būs ļoti strauji progresējošais alūksnietis Raivis Zeltiņš. Interesanti, ka liepājniekam Guntaram Laugalim stūrmaņa krēslā asistēs populārā klasiskā rallija pilota Viktora Ļebedeva stūrmanis Māris Deklaus. Savukārt visjaunākais rallijreidu pilots Kristaps Ķirsons, kuram ir tikai pilni 15 gadi un bronzas medaļa 2005. gada sezonā, aizvadīs pirmās sacensības ar šai sezonai sagatavotu auto.

Rallijreidisti sestdien sacensības uzsāks ātrāk nekā pārējie rallija dalībnieki. Jau pulksten 7.30 viņi dosies 35 km ātrumposmā, kas Kalna ezera apkārtnē noritēs pēc apvidus rallija principiem. Proti, bez iepriekšējas iepazīšanās ar trasi. Turpinājumā džipi veiks arī visu klasiskā rallija distanci, taču iespējams, ka uzvarētāju liktenis var izšķirties jau pirmajā ātrumposmā. Informāciju par ātrumposmu izvietojumu līdzjutēji varēs iegūt rallija „Sarma” centrā Gulbenē jau no piektdienas.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš


 
Visi komentāri
 
192116. viesis 3.februāris 2006 0:28
0 0 Atbildēt

blee, kaa var buut, ka pienapuika 15 gados bez tioesiibaam jau pilotee auto tika augstaa liimenii?????????

192118. viesis 3.februāris 2006 9:42
0 0 Atbildēt

A tev skauzj ja.

127.0.0.1 212.93.97.204

Nokia6610I/1.0 (4.10) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

192119. viesis 3.februāris 2006 10:22
0 0 Atbildēt

Puika malacis! Tā tik turpināt! :) Ja nepiegriezīsies tas sports, tad kas zin, varbūt ar lielā autosporta zvaigzne būs...;)

192156. viesis 4.februāris 2006 0:43
0 0 Atbildēt

ka tik nauda ir :P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti