«Le Mans» ģenerālmēģinājums «Audi R10» 2

 
16.marts 2006 0:13

Audi AG ir pasaulē pirmais autoražotājs, kas leģendārajās Le Mans 24 stundu sacensībās, nolēmis izcīnīt uzvaru ar dīzeļautomobili.

Šobrīd tuvākais notikums šī ambiciozā projekta realizēšanā ir sestdien, 18. martā: Audi piedalīsies 12 stundu braucienā Sebringā (ASV, Floridas štatā) ar diviem R10 sporta modeļiem.



Garo distanču klasiskais sacensību brauciens, kas notiek kopš 1952. gada, ir vissvarīgākās sporta automobiļu sacensības ASV, tās ir Amerikas Le Mans sērijas atklāšanas sacensības (ALMS) un šoreiz arī Audi Sport ģenerālmēģinājums 24 stundu garajam Le Mans braucienam, kas notiks 17. un 18. jūnijā. Sebringas trase, agrākais lidlauks, tiek uzskatīta par ārkārtīgi sarežģītu gan cilvēkiem, gan automobiļiem un bija nevainojama pārbaudes vieta R8 projektēšanas gados. Tehnoloģijas, kas sevi jau ir pierādījušas Sebringā, kā rāda pieredze, tāpat darbojas arī divreiz garākajā un ātrākajā distancē Le Mans sacīkšu braucienā. Galvenais iemesls tam ir ne tikai grambainā Amerikas trase, bet arī karstais un mitrais laiks Floridas testu braucienos, kas dzinējam liek darboties galējos apstākļos.

Audi Sport jauno R10 divreiz pārbaudīja Sebringā janvāra beigās un februāra sākumā un atklāja vairākas sīkas nepilnības, kas jau ir novērstas. Lieliskas komandas, kurās startē Franks Biela/Emanuels Pirro/Marko Verners un Dindo Kapello/Toms Kristensens/Allans Maknišs, Sebringā vada abus Audi Sport Ziemeļamerikas R10 modeļus. Visi braucēji, izņemot Tomu Kristensenu, jau ir izmēģinājuši R10. Bet Le Mans rekordistam būs plašas iespējas iepazīties ar sporta dīzeļauto pirmssacensību izmēģinājuma braucienos.

Audi R10 ir V12 TDI dzinējs ar apmēram 650 ZS jaudu un vairāk nekā 1100 Nm lielu griezes momentu. Tas seko Audi R8 pēdās, kas ir visu laiku veiksmīgākais Le Mans modelis - tā kontā līdz šim ir 61 uzvara 77 sacensībās.

Audi R8 kopš 2000. gada sešas reizes pēc kārtas ir uzvarējis 12 stundu sacīkstes Sebringā. R8 tādejādi ir pierādījis sevi kā visu laiku veiksmīgākais sporta auto, kas piedalījies šajās sacensībās. Abiem Audi rūpnīcas braucējiem Frankam Biela un Tomam Kristensenam 18. martā ir iespēja ierakstīt savus vārdus Sebringas vēsturē: abi šeit jau ir izcīnījuši katrs pa trīs uzvarām. Viens no viņiem var kļūt par pirmo braucēju, kas ir uzvarējis četras reizes.

Sebringas nedēļa Audi komandai sākās jau 12. martā ar jauno R10 modeļu tehnisko pārbaudi. Automobiļus trasē var redzēt kopš pirmdienas. Kvalifikācijas braucieni ir paredzēti ceturtdien, sacensības sākas sestdien plkst.10:43 pēc vietējā laika (plkst.17:43 pēc Latvijas laika) un beidzas jau tumsā divpadsmit stundas vēlāk. Vakarā plkst.22:43 Floridā jau būs noteikti zināms, vai R10 ir nokārtojis savu pirmo pārbaudījumu.
 
Visi komentāri
 
195304. viesis 16.marts 2006 14:03
0 0 Atbildēt

disel sux

195316. viesis 16.marts 2006 14:56
0 0 Atbildēt

195304. viesis 16.03.2006 14:03 sux visvairāk! :)

Un šāds dīzelis jau nu galīgi nesux... Bet tiem, kas kā vienīgo dīzeļauto ir redzējuši kādu sagrabējušu dīzeļopeli, kas ražots pagājušā gadsimta 80-tajos gados, izsaku jo dziļu līdzjūtību :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti