Licencēšanas komisija aptur 2 autoskolu darbību 1

 
13.aprīlis 2006 0:00

Satiksmes ministrijas (SM) transportlīdzekļu vadītāju teorētiskās apmācības licencēšanas komisija par dažādiem pārkāpumiem uz laiku apturējusi divu autoskolu darbu.

Uz vienu mēnesi apturēta SIA ”BKI Auto” (reģistrēta Rīgā) darbība, bet uz trim mēnešiem apmācības ir pārtrauktas SIA „Autoskola Kristīne” (reģistrēta Rēzeknē). Šīm autoskolām liegts sākt apmācīt jaunus kursantus un uzlikts par pienākumu pabeigt esošo kursantu apmācību. Savukārt SIA ”Vanags” (reģistrēta Rīgā) ir izteikts brīdinājums.

Minētajās autoskolās konstatēti dažādi pārkāpumi – nodarbību laikā tiek risināti tā dēvētie „trafareti”, apmācības nenotiek norādītajā laikā, kā arī tiek organizētas nepiemērotās telpās, kurām nav izsniegta mācību karte. Pēdējais ir uzskatāms par smagu pārkāpumu.

Tāpat tiek vērtēti braukšanas instruktoru darba rezultāti. Licencēšanas komisija izskata to instruktoru darbu, kuru audzēkņi CSDD vadīšanas eksāmenos uzrāda vājus rezultātus. Pēdējās komisijas sēdēs tika izvērtēti vairāki instruktori, kuriem sekmības rādītājs pēdējā pusgadā nepārsniedz 20%. Tas nozīmē, ka tikai katrs piektais šo instruktoru sagatavotais autovadītājs ar pirmo reizi spējis nolikt vadīšanas eksāmenu. Pārrunās ar instruktoriem atklājās, ka viņi nav iepazinušies ar Ministru Kabineta noteikumiem par transportlīdzekļu vadītāju sagatavošanu un nepārzina šīs prasības. Šiem instruktoriem dots 6 mēnešu termiņš sava darba rezultātu uzlabošanai.

SM Licencēšanas komisijas sēdes notiek vidēji 2 reizes mēnesī. Ja līdz 2005. gada maijam tā nodarbojās tikai ar autoskolu darba uzraudzību, tad no pagājušā gada vasaras tā vērtē arī atsevišķu instruktoru darbu.
 
Visi komentāri
 
197939. viesis 13.aprīlis 2006 10:50
0 0 Atbildēt

Interesants ir fakts, ka tieši autoskolā "BKI auto" policijas darbiniekiem ir jāpārkārto katru pusgadu teorijas eksāmeni!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti