Sākas pieteikšanās «Lisabona-Dakara 2007» 4

 
19.maijs 2006 9:28

Nākamais, jau 29. Dakaras maratonrallijs arī šogad sāksies Portugāles galvaspilsētā, Lisabonā. Organizatori ir mainījuši ierastos rallija sākuma datumus, šogad tas sāksies 03. janvārī ar administratīvajām un tehniskajām kontrolēm, bet pats maratonrallija starts tiks dots 06. janvārī.

Ceļā uz Dakaru rallijs šķērsos Portugāli, ar tās jau ierasti kalnainajiem un šaurajiem ceļiem. Pēc pārcelšanās uz Āfriku, dalībniekiem būs jāšķērso Maroka, Mauritānija un Senegāla.

Par rallija distanci organizatori izsakās, ka šogad paredzēts daudz vairāk smilšu posmu. Grūti spriest, kas ir sarežģītāk, pārvarēt kamieļzāles pilnos kāpu laukus vai kā pagājušajā gadā, akmeņainus kalnu posmus, kur ceļš vairāk atgādina triāla trasi. Tiks saglabāti pagājušajā gadā ieviestie navigācijas noteikumi. Tātad minimāla GPS (globālā pozicionēšanas sistēma) izmantošana un maksimāli daudz pašu sportistu navigācijas prasmes, balstoties uz izsniegto maršruta leģendu (aprakstu) un kompasa rādījumiem.

Riga Rally Raid Team Tuvojoties 1. jūnijam, maratonrallija "Lisabona – Dakara 2007" pieteikumu pieņemšanas sākumam, nesen notikušajā komandas sapulcē tika nolemts, ka "Riga Rally Raid Team" šogad pārstāvēs trīs ekipāžas. Sīkākas ziņas par ekipāžu sastāviem gaidāmas pēc pieteikumu pieņemšanas sākuma.

Bez Dakaras maratonrallija "Riga Rally Raid Team" šogad piedalīsies Francijas un Portugāles 24 stundu sacensībās, kā arī Ungārijas un Portugāles bahās. Savu dalību Dakaras rallijam apstiprinājis arī motobraucējs Jānis Vinters. Pagaidām, kamēr vēl nav publicēti jaunie tehniskie noteikumi, viņš vēl nav izlēmis vai brauks ar lielās kubatūras motociklu , vai mazās, kā pagājušogad. Jebkurā gadījumā motocikls būs jauns.

Iespējams, šogad Latviju pārstāvēs pat divi motobraucēji. OSCar – O3 Kā jau atgriežoties no 2006. gada Dakaras rallija pavēstīja Andris Dambis, šogad tiek konstruēts jauns, trešās paaudzes OSCar prototips - O3. Turklāt tāds top nevis viens, bet veseli trīs! Jaunās paaudzes rallijreida prototipā par aptuveni 95% tiks saglabāta iepriekšējā, 2005. gadā būvētā "pārejas" modeļa rāmja konstrukcija, bet virsbūve pilnīgi atšķirsies no ierastā OSCar izskata. O3 konstruēšanas procesā ir izveidots arī jaunā OSCar makets mērogā 1:1. Tā izgatavošanai tika iztērēts ap tuvieni divas (!!!) tonnas saplākšņa. Ieguldītais darbs modeļa būvē ļaus pilnībā "noslīpēt" konstrukcijas nianses, kā arī dos precīzas formas jaunā O3 virsbūves izgatavošanā.

Kas tad slēpsies zem jaunās virsbūves? Galvenās atšķirības un uzlabojumi jaunajā O3 ir uzlabota ergonomika kokpitā, tas būs plašāks un sportistam ērtāks gan telpas, gan aparatūras sasniedzamības ziņā. Nereti sportistiem jāpavada auto turpat 10 stundas vai pat vairāk, tādēļ tas ir ļoti būtiski. Uzlabota arī apkārtnes pārredzamība. Vējstikls jaunajiem auto būs platāks, ir izmainīts tā lenķis attiecībā pret motora pārsegu un uzlabota ventilācija, lai novērstu stikla aizsvīšanu. Kas vēl būtiski, jaunajā prototipā varēs ievietot četrus rezerves riteņus, iepriekšējo trīs vietā un ir arī palielināts bākas tilpums līdz 550 litriem. Radikāls jaunums ir hidraulisko domkratu ieviešana OSCar konstrukcijā. Jaunās tehnoloģijas ieviešana nesalīdzināmi atvieglinās tikšanu ārā no smiltīm un taupīs dārgo ātrumposma laiku iesēšanās gadījumā.

Jaunā O3 prototipa prezentācija notiks 04. oktobrī, Rīgas Motormuzejā. Līdz tam plašākai publikai prototips netiks atrādīts.
 
Visi komentāri
 
201606. viesis 19.maijs 2006 10:05
0 0 Atbildēt

Malachi dzheki!!! R&D notiek ar nevaldaamu jaudu. Taa tureet!

201630. viesis 19.maijs 2006 12:44
0 0 Atbildēt

HA! Šogad vēl būs 03.janvāris!!!!

201631. viesis 19.maijs 2006 13:01
0 0 Atbildēt

interesanti, kurā virzienā notiek ārējā dizaina attīstība ? galvenais, lai neizskatās slikti - auto ārējai estētikai ir nozīmes publicitātes veiksmei.

201771. viesis 22.maijs 2006 16:46
0 0 Atbildēt

Moš kāds var nofotogrāfēt spiegu bildes jaunajam prototipam!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti