Saule un lietus Biķerniekos 3

 
24.maijs 2006 0:00

Ar mainīgiem laika apstākļiem, kuplu dalībnieku skaitu un sīvām cīnām šosvētdien noslēdzās Betway. com GP sacensības par tradicionālo Latvijas Balvu motošosejā.

Sacensība, kas vienlaikus bija Latvijas čempionāta 3.posms un Igaunijas čempionāta pirmā sacīkstes kopā bija pulcējusi prāvu dalībnieku skaitu solo motociklu un blakusvāģu klasēs. Pēc relatīvi sausas trases brīvajos treniņos un kvalifikācijā trasē sacīkšu braucienā pirmie devās 125ccm un 250/400 klašu braucēji.

Pēc igauņu braucēja neveiksmes treniņos uz starta stājās seši braucēji, kas bez īpašas cīņas sadalīja goda pjedestāla pakāpienus. Nelielu intrigu radīja abu klašu uzvarētāju duelis bet beigās triumfēja jaudīgākais 250 ccm klases motocikls ar igauni Martinu Partelpoegu, kuram nieka trīs sekundes zaudēja 125 ccm klases uzvarētājs Jaari Laahanen no Somijas. Somu veterāns Aimo Heinonens lieki neriskējot finišēja otrais par apli apsteidzot mūsmāju Nikolaju Stešku. 125 ccm klasē lietuvietis Arminas Junkevicas pēc saņemtā soda un stop&go procedūras spēja būt tikai otrais. Kausu par trešo vietu braucienā saņēma Garijs Rožkalns.

B 600 un B 1200 klašu apvienotais brauciens labi parādīja to starpību starp mūsu un skandināvu amatieru līgām. Somam Terho Pitkanenam šosezon jau ir otrā uzvara B 1200 klasē Baltijas reģionā, kad savā mītnes zemē somu motobraucējs ir peletona vidusdaļā. Atlikušos goda pjedestāla pakāpienus aizņēma lietuviešu braucēji Evaldas Mikutis un Skaidrius Gaudamavicius.

Labākais no latviešu braucējiem Roberts Maslihs ieņēma ceturto vietu. Henrijs Bukavs šķērsoja finiša līniju devītais, Vjačeslavs Kanajevs bija desmitais bet sacensību debitants Edvīns Zaķis noslēdza sacīksti trīspadsmitajā vietā. B 600 klasē līdzvērtīgu pretinieku nebija lietuvietim Aldas Rastenim, kuru visu distanci vajāja Aleksandrs Bekers un igaunis Regets Roomets. Bekers ir viens no pirmajiem Latvijas mazmotošosejas braucējiem, kas sevi mēģina arī „lielajā” motošosejā un jāatzīst dara to veiksmīgi. Jaunizveidotās Energy Racing Team braucējs Agris Šipkovs finišēja piektais, bet vēl viens sacensību debitants Aldis Briģis sīvajā konkurencē bija vienpadsmitais.

Ar sen nebijušu skaitu – 7 ekipāžas, Biķerniekos sevi pieteica blakusvāģu klašu braucēji. Blakusvāģu klase, kas izsenis pazīstama ar lielo tehnikas kļūmju skaitu arī šoreiz nebija izņēmums. Tikai četras ekipāžas spēja veikt pilnu sacīkšu distanci un ar pusminūtes pārsvaru uzvarēja igauņi Eero Parm un Peeter Kuut.

Ar lielu nepacietību tika gaidīts pēdējais sacensību starts, kur vienkopus pulcējas visātrākie braucēji un visjaudīgākie motocikli – SS 600 un Superbike. Jau kvalifikācijas rezultāti parādīja, ka par uzvaru visprestižākajā Superbike klasē cīnīsies Hanno Velts, Bruno Rožkalns, Agris Neija un Šarunas Pladas. Līdzvērtīgi braucēji, kuri visi pagātnē ir kāpuši uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, līdzvērtīga tehnika, kur izceļas eksotiskā Rožkalna MV Agusta un mainīgi laika apstākļi.

Tieši neprognozējamais lietus daudzējādā ziņā izšķīra sacīkstes likteni. Pēkšņi uznākušais lietus mākonis jau pirmajā brauciena aplī no favorītu saraksta svītroja Agri Neiju, kurs „netrāpija” ar riepu izvēli . Turpmākajos apļos neapturams bija igaunis Hanno Velts, kuram lieki neriskējot sekoja Bruno Rožkalns un Kauņas sacīkstes uzvarētājs lietuvietis Šarunas Pladas. Šī trijotne bija vienīgā, kas spēja nobraukt pilnu sacīkšu distanci – 20 apļus. Agris Neija finišēja piektajā vietā.

Nelielu šovu skatītājiem demonstrēja Andrejs Kuzņecovs, kuram piecpadsmitā apļa sākumā radās motora defekts un atstājot aiz sevis milzīgu dūmu mākoni bija spiests izstāties. Ļoti veiksmīgs sezonas sākums ir Igoram Miezim , kurš no Superbike pārgājis uz SS 600 un veiksmīgi apradis ar mazāk jaudīgu tehniku. Skaista cīņa un skaista uzvara pār igauni Karlu Partelpoegu. Trešais ir lietuvietis Ignas Krasauskas.
Kausi sadalīti, goda pjedestāls pludo Rīgas šampanietī, sacīkstes beigušās. Līdz nākošajām sacīkstēm Rīgā!

Tāls Meļķis
LaMSF motošosejas komisijas vadītājs
 
Visi komentāri
 
201939. viesis 24.maijs 2006 12:10
0 0 Atbildēt

Labs apraksts -viegli var iejusties sacīkšu notikumos! Tikai kaut pāris bildes derēja!

201946. viesis 24.maijs 2006 13:01
0 0 Atbildēt

Pirms pāris dienām bija arī bildes, tiesa gan no kvalifikācijas brauciena pakaļējā ratā pa Eizenšteina ielu :)

201950. viesis 24.maijs 2006 14:31
0 0 Atbildēt

Tāls vienmēr raksta tā, itkā lasītājs pats būtu bijis klāt un visu redzējis. Kā nekā profs...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti