Sāks priekšdarbus «park&ride» sistēmas izveidei 6

 
12.jūnijs 2006 6:33

Operatīvajā sanāksmē par "park & ride" jeb "noliec auto un brauc" sistēmas ieviešanu pilsētā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks (TB/LNNK), izskatīja Rīgas domes Satiksmes departamenta vēstuli par iespējamo autostāvvietu sistēmas "park & ride" teritoriju apsekošanas rezultātiem.

Ņemot vērā Rīgas domes Īpašuma departamenta Zemju pārvaldes priekšnieces Benitas Prikašas priekšlikumus, Rīgas domes Satiksmes departamentam uzdots sagatavot ziņojumu par autostāvvietu sistēmas "park & ride" ieviešanai nepieciešamajām teritorijām, kā arī Rīgas domes lēmuma projektu par zemes gabalu rezervēšanu iepriekš minētajam mērķim un iesniegt to izskatīšanai Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Jānis Birks: "Laiks rit, brīvu un šim mērķim piemērotu zemes gabalu ar katru dienu Rīgā paliek arvien mazāk. Ja notiks vilcināšanās, domei nāksies tērēt lielas naudas summas, lai atpirku "park & ride" sistēmas ieviešanai nepieciešamos zemes gabalus. Šāda bezsaimnieciska situācija nav pieļaujama. Tādēļ tūlīt pat ir jāveic zemju zonējums un jārezervē nepieciešamie zemes gabali."

Savukārt Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) uzdeva Satiksmes departamentam līdz mēneša beigām izstrādāt un iesniegt izskatīšanai komitejā rīcības plānu "park & ride" sistēmas ieviešanai Rīgā.

A.Požarnovs uzsver, ka "park & ride" sistēmas izveidošana reāli atslogos pilsētas centru no autotransporta un ļaus atrisināt daudzas gan ar satiksmes organizāciju, gan sabiedriskā transporta attīstību saistītas problēmas. Svarīgs ir arī gaidāmais gaisa un vides kvalitātes uzlabojums.

"Park & ride" sistēma paredz lielu stāvvietu tīkla izveidošanu ārpus pilsētas centra ar aprēķinu, lai autovadītāji, atstājuši savus transportlīdzekļus šajās stāvvietās, nokļūšanai centrā izmantotu sabiedrisko transportu. Šī sistēma darbojas daudzviet pasaulē, un autovadītāju ērtības labad pie stāvvietām bieži atrodas arī tirdzniecības centri un citi infrastruktūras objekti.

Satiksmes departaments ir apsekojis 23 teritorijas un izvērtējis to atbilstību "park & ride" sistēmai. Apsekotās teritorijas departaments ir sakārtojis prioritārā secībā, kā galvenos kritērijus izmantojot: (1) laba sasaiste ar sabiedrisko transportu (ne tikai esošā, bet arī iespējamā), (2) ērta piebraukšanas iespējas un (3) sabiedrisko un tirdzniecības teritoriju izvietojums plānotās stāvvietas tuvumā.

Par perspektīvākajām stāvvietu iekārtošanas vietām pašlaik ir atzīti atsevišķi zemes gabali Krasta ielā, Maskavas ielā, Ganību dambī, kā arī Skanstes ielā, Brīvības ielā un tās tuvumā un netālu no topošās Dienvidu tilta trases.
 
Visi komentāri
 
203530. viesis 12.jūnijs 2006 9:35
0 0 Atbildēt

sviesc, sen bija laiks, bet labu labais park and raid sanāk alfas vai mola, vai olimpijas stāvvietās:D

203560. viesis 12.jūnijs 2006 11:22
0 0 Atbildēt

Pilniika bulja kaka! Lai no sakuma sakarto sab transportu liidz cieniigam liimenim un tad megina man iestastiit, lai es to nomainu pret auto!!! :|

203561. viesis 12.jūnijs 2006 11:23
0 0 Atbildēt

vairāk izklausās pēc p-raide :D

203569. viesis 12.jūnijs 2006 12:01
0 0 Atbildēt

a kaa ar apsardzi buus?zagljiem narikiem jau baig forsi buutu - staavvieta pilna ar auto,kuru iipasnieki aizbraukushi uz pilseetu,un buus tik uz vakara pusi - njem tik un darbojies :D

203585. viesis 12.jūnijs 2006 12:55
0 0 Atbildēt

pilniigi piekriitu - zagljiem un citiem interesentiem buus briivas rokas darbiibai ap atstaatajiem auto - arii tad ja tur buus kaada simboliska apsardze, jo nejmot veeraa paredzeetos parkinga izmeerus un auto apgroziijuma apjomus - izsekto kursh pie kura auto iet un ar kuru aizbrauc ir neiespeejams..

pie tam interesanti cik par sho stavvietu buus jaamaksaaa???

203645. viesis 12.jūnijs 2006 15:39
0 0 Atbildēt

Nebuutu jau slikti, bet...sabiedriskais nav forshi. Nee, nopietni. Es labaak seezhu stundaam sasreegumaa nekaa...stundaam seezhu sastreegumaa sabiedriskajaa transportaa. Veel pirms dabuut mashiiinu, es nelabpraat braucu ar sabiedrisko, labaak izveeloties kaajas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti