Latvijas autosportistu sasniegumi ārzemēs

 
21.augusts 2006 12:03

Latvijas sportisti iepriekšējā nedēļas nogalē startējuši sacensībās Krievijā, Ungārijā, Vācijā un Somijā. Diemžēl augstus panākumus šoreiz gūt neizdevās.

Eiropas autokrosa čempionātā Dmitrovas trasē Krievijā startēja trīs Latvijas sportisti, no kuriem augstāko sasniegumu – devīto vietu – izcīnīja Aldis Zēbergs. Divīzija 1 klasē finālā Aldis startēja no trešās vietas un startā izrāvās līderpozīcijā. Diemžēl viņa prieki nebija ilgi un trešajā līkumā salūza Zēberga auto, kā rezultātā Aldis tika klasificēts devītais. Savu uzvaru gājienu turpināja vācietis Helmuts Vilds, izcīnot astoto uzvaru pēc kārtas. Savukārt Divīzija 3A klasē finālā iekļuva Guntis Kļaviņš un brauca piektais, līdz, mēģinot izcīnīt 4. vietu, sadūrās ar konkurentu un izstājās. Kļaviņš klasificēts desmitais. Diemžēl nepaveicās citam Divīzija 3A braucējam Jānim Bokam. Tā kā lietus dēļ pirmo kvalifikācijas braucienu sēriju atcēla, bet otrajā Jānis izstājās (tobrīd brauca otrajā vietā), tad trešajā braucienā uzrādītā otrā vieta nebija pietiekoši, lai Boks iekļūtu finālā. Rezultātā Jānis klasificēts 12.

Vācijā, Amfingas trasē, noticis Eiropas kartinga čempionāta fināls ICA klasē. Vienam no sacensības favorītiem – latvietim Kristapam Mēteram – šīs sacensības nebija veiksmīgas. Priekšbraucienos Mēters izcīnīja attiecīgi 14., 9. un 21. vietu, kā rezultātā ar 28. labāko punktu summu latvietis iekļuva finālā. Priekšfinālā, kurā tiek izcīnītas starta vietas finālam, Kristaps palika 20. Diemžēl finālbrauciens latvietim beidzās jau pirmajā aplī un Mēters klasificēts pēdējā – 33. – vietā.

4x4 sacensībās „Hungarian Baja” 6. vietu izcīnījusi Latvijas ekipāža Jānis Āzis/Ainārs Princis, kuri startē ar OSCar automobili. Vienā no sešiem sacensības ātrumposmiem Āža ekipāža pat uzrādīja labāko laiku. Diemžēl nepaveicās otrai latviešu ekipāžai – Mārim Saukānam/Didzim Zariņam (OSCar) –, kuri pirmajā ātrumposmā palika piektie, bet otrajā izstājās.

Pasaules autorallija čempionāta posmā Somijā startēja divas Latvijas ekipāžas – Kaspars Šimkus/Vladimirs Barinovs un Andis Neikšāns/Edgars Utāns. Līdz finišam gan tika tikai viena – Somijas rallija debitanti Šimkus/Barinovs, kuri, neskatoties uz avāriju un tehnikas problēmām, ieņēma 69. vietu absolūtajā vērtējumā un 13. N3 grupā. Lieliski ralliju uzsāka Neikšāna/Utāna duets, esot labāko 40 skaitā absolūtajā vērtējumā un pārliecinošā otrajā pozīcijā N3 klasē. Diemžēl septītajā ātrumposmā ekipāža iebrauca pusmetru dziļā bedrē un piedzīvoja avāriju lielā ātrumā. Lai gan auto pēc avārijas tika salabots, sportisti neturpināja sacensības stūrmaņa Edgara Utāna rokas traumas dēļ.

Latvijas Automobiļu federācijas
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti