Suzuki QuadRacer R450 – labākais krosa kvadracikls 4

 
29.augusts 2006 8:46

Kā ziņo www.atv.info mājas lapa, vērtējot un testējot jauno 2006. gada Suzuki QuadRacer R450, praktiski nācās izdomāt jaunu klasi, kurā to ierindot – kvadracikls trasei.

Strādājot pie šī kvadracikla, Suzuki inženieru galvenais vadmotīvs bija : augsta izpildījuma sporta kvadracikls, ar potenciālu vinnēt sacensības. Inženieru komanda izstrādāja šo modeli ar mērķi sasniegt uzvaru ATVA Grand National Motocross Championship.



Suzuki Inženieri fokusējās uz jaudīgu motoru, lielisku vadāmību un stabilitāti. QuadRacer R450 aprīkojumā ir jauns motors ar degvielas iesmidzināšanas sistēmu, kas ir bāzēts uz RM-Z450. Šasija ir gatava sacensībām, ar augstu izturību pret triecieniem, kas raksturīgi motokrosam.

Paskatieties uz Suzuki R450 agresīvo izskatu. Jūs redzēsiet, ka šī mašīna ir īsts sacīkšu braucējs, ar zemu un platu profilu.

R450 ir jauna dizaina priekšējais lukturis, kurš pārmanto Suzuki sporta modeļu imidžu, ieskaitot GSX-R. Tas ir iestrādāts rāmī caur atkabināmu kronšteinu un to ir viegli noņemt, kad Jūs piedalieties sacensībās.



Quadracer R450 jaunais motors bāzēts uz jaudīgā RM-Z450 modeļa pamata. Šim, ar elktro starteri darbināmajam, šķidruma dzeses 450 cm3 motoram ir 4 taktis un 1 cilindrs, ar 95.5 mm cilindra diametru un 62.8 mm virzuļa gājienu, un DOHC 4 titāna vārsti. Titāna ieplūdes un izplūdes vārstu kāts ir palielināts no 5.0 līdz 5.5 mm, tādējādi palielinot to izturību. Sadales vārpstas dobums ir veidots tā, lai būtu maksimāli viegls un cik vien iespējams, maksimāli samazinātu inerces momentu.
Quadracer R450 motoram ir jauna dizaina 3-gredzenu virzulis, kurš nodrošina augstāku izturību. Alumīnija cilindrs ir pārklāt ar nikosila sakausējumu, tādējādi padarot to maksimāli vieglu. Atstarpe ar virzuli ir ciešāka un karstums pārvietojas ātrāk. Motora galvā, ieplūdes un izplūdes vārsti ir ar 13 grādu leņķi, kas sadegšanas kameras kompresijas pakāpi ļauj palielināt līdz 11.7:1.

Lai padarītu kvadraciklu vēl vieglāku, Suzuki ir samazinājis sajūga vāka svaru un cilindru galvas vāka svaru, izveidojot to no magnēzija. Kvadraciklam ir 5-ātrumu pārnesumu kārba. Degvielas iesmidzināšanas sistēmai ir 43 mm iesmidzināšanas kanāls. Papildus labumi, ko novērtēs ikviens : straujāks / asāks gāzes rokturis, optimāls gaisa/degvielas maisījums un samazināts degvielas patēriņš.



Lai palīdzētu motoram vieglāk elpot, Suzuki tam uzstādīja nerūsējošā tērauda izplūdes sistēmu. R450 ir arī centrālais skaņas slāpētājs, kas ir iemontēts zem sēdekļa, padarot to stabilāku un vadāmāku.

Kvadracikla šasija ir izvietota cik zemu vien iespējams. Sēdekļa augstums ir zemākais klasē no 780 mm. Karkass ir gatavots no augstas izturības tērauda, ar nolūku, ka tam jābūt izturīgam sacensību režīmā.

Kvadraciklam ir jauna un neatkarīga dubultsviru piekare, kas nodrošina garāko priekšējo riteņu gājienu klasē. Priekšējie KYB amortizatori ir ar 40 mm virzuļa diametru un 14 mm stieņa diametru, bet aizmugurē – 50 mm un 18 mm.



Lai šis viss turētos pie zemes, Suzuki ir izvēlējies Dunlop Radial AT20x7R10 riepas priekšā un AT18x10R8 aizmugurē. Zema profila riepas veicina zemāku gravitācijas centru un garāku amortizatoru gājienu, mazāku svaru un lielisku stabilitāti.

Motošosejists Agris Neija: „Esmu iesācējs kvadraciklos, un piedaloties trijos posmos LaMSF kausa izcīņā kvadraciklos, esmu ieguvis trīs otrās vietas. Suzuki QuadRacer R450 standarta aprīkojumā ir ļoti piemērots trasei, kas šajā gadījumā arī kompensēja manas iemaņas motokrosā.”

 
Visi komentāri
 
210009. viesis 29.augusts 2006 17:44
0 0 Atbildēt

Nepatīk tie Ti vārsti un injektors

210023. viesis 29.augusts 2006 22:15
0 0 Atbildēt

injektors varēja neb'ūt, be ti vārsti ir ljoti ok, bet tas alu cilindrs ar nikosila pārklājumu - nu nafig nevarēja betāla giļzu - vismaz pēctam var uz remontizmēriem izvirpot šaizes gadījumā

216508. viesis 5.novembris 2006 22:10
0 0 Atbildēt

L

indulis 30.decembris 2014 20:27
0 0 Atbildēt

kur var dabūt kvadri pa zemu cenu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti