Vispieklājīgākie vadītāji - Holandē un Īrijā 7

 
23.novembris 2006 0:02

Kompānija easyCar, kas piedāvā autonomas pakalpojumus, ir publicējusi ikgadējo pētījumu World Driving Report. Tā pamatā ir britu tūristu aptauju dati par automašīnu nomas izcenojumiem, par populārākajiem maršrutiem un par vadīšanas kultūru dažādās valstīs.

Pētījuma rezultāti liecina, ka:

Par visātrākajiem braucējiem tika atzīti itāļi un vācieši, bet par visrupjākajiem – Dienvidāfrikas un Grieķijas iedzīvotāji.
Reklāma:

Vispieklājīgākie vadītāji dzīvo Holandē un Īrijā.

Vācieši brauc ar visdārgākajām mašīnām, amerikāņi – ar vislielākajām, bet beļģieši – ar vismazākajām.

Austrālijā pastāv ļoti liela iespēja tikt sodītam par ātruma pārsniegšanu, bet Īrijā – par nepareizo piestāšanu.

Maltā ir konstatēts viszemākais maksimāli atļautā ātruma ierobežojums – 80km/st, bet par valsti ar visnelīdzenākajiem un šaurākajiem ceļiem ir atzīta Īrija.

Austrālijā ir vistīrākie ceļi, bet Holandē ir vislielākie sastrēgumi. Tajā pašā laikā šī valsts var lielīties ar vissaprotamākajām un pieejamākajām ceļa norādēm, ko nevar teikt par Itāliju, kur zīmju sistēma tika atzīta par nepietiekoši informatīvo.

Visdārgākais benzīns ir Holandē un Turcijā: vidēji 1,37 eiro un 1,36 eiro par litru. Savukārt vislētākā degviela ir ASV (0,56 eiro par litru) un Austrālijā (0,70 eiro par litru). Saraksta vidū ir Malta, kur vidējā cena par vienu benzīna litru ir 1,17 eiro. Visdārgākā automašīnu noma ir Ziemeļeiropā un Skandināvijā.
 
Visi komentāri
 
218990. viesis 23.novembris 2006 14:20
0 0 Atbildēt

pats biju pagājušo gadu īrijā un tiešām, vadītāju kultūra tur ir vnk super. Ja ir norāde, ka no tās joslas tikai pa kreisi, tad tur piemēram stāvēs arī 1km vai 2km rinda un neviens nebrauks pa 2 rindu un nelīdīs nevienam priekšā. Pie gājēju pārejām tas pats, tu tuvojies un auto jau ir apstājies.

Atbraucot no īrijas tā biju pieradis pie tās kultūras, ka pie lidostas ejot pāri gājēju pārejai viens taksīts gandrīz paķēra mani līdzi..tad apstājos un sapratu, ka esmu jau latvijā. :)

219001. viesis 23.novembris 2006 16:28
0 0 Atbildēt

GALANT es tev pilnigi piekrītu...pati tagad dzīvoju un arī braukāju pa īriju,un atbraucot uz Latviju ļoti izjūt vadīt;āju attieksmi un pieklājību... atšķirība ir ļoti liela..

219007. viesis 23.novembris 2006 17:04
0 0 Atbildēt

Bet kādi tie holandieši tomēr ir lohi....Tāpat kā letiņi pa kreiso pusi vien brauc.

219021. viesis 23.novembris 2006 20:28
0 0 Atbildēt

Salidzinot ar LV brauk$anas kultura Irija un Anglija ir vairak attistijusies,kautgan pietiek ari atsaldenju un blondinju uz celjiem tapat! Cilveki kuri brauc kautvai Aston Martinos,ljauj izbraukt citiem no sanu ielam utt-kapostu republika tadu neredzesi gan. Kam dargaks luznis,tas noteikumu komandieris-tipiska Krievu kultura,vai ari aizguta pa 50gadu okupacijas laiku.

219037. viesis 24.novembris 2006 9:15
0 0 Atbildēt

Nez kāpēc rakstā nebija pieminēts, ka visbedrainākie ceļi ir Latvijā?

219070. viesis 24.novembris 2006 14:09
0 0 Atbildēt

Irija jau ari nav nekadi bebedrainie celi,ir vietas kur celi pat sliktaka stavokli neka Latvija,bet vini visamz plano un dara ko lieas labai lai sis vietas pec iespejas atrak salabotu ( uzklaj jaunu asvaltu) nevis tikai aizbertu bedrites....

221697. viesis 27.decembris 2006 15:03
0 0 Atbildēt

Nu nedomāju gan, ka NL ir pieklājīgākie vadītāji. Citās Eiropas valstīs ir daudz pieklājīgāki.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti