Sasniegta augstākā vidēja atlīdzība CSN cietušajiem 5

 
6.decembris 2006 9:03

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika liecina, ka šī gada deviņos mēnešos apdrošinātāji izsnieguši OCTA polises 18,3 miljonu latu apmērā, savukārt atlīdzībās par šo periodu tiem jāizmaksā 15,1 miljoni latu.

Secināts, ka šobrīd sasniegta augstākā vidējā atlīdzība, kopš OCTA sistēmas ieviešanas Latvijā, un tā ir 490,77 latu.

Juris Stengrevics, LTAB valdes priekšsēdētājs: „Pēdējo gadu laikā apdrošinātāju izmaksātās atlīdzības par ceļu satiksmes negadījumiem procentuāli pieaug daudz straujāk nekā nopelnītās prēmijas. To var skaidrot ar vispārējo inflāciju valstī un jauno transportlīdzekļu īpatsvaru ceļu satiksmē, kā dēļ sadārdzinās arī transportlīdzekļu remontu izmaksas. Šogad deviņos mēnešos piekritušo atlīdzību apjomi par ceļu satiksmes negadījumiem sasnieguši 15,1 miljonus latu, kas salīdzinājumā ar pērnā gada tāda paša periodu ir pieauguši par 36% jeb apmēram 4 miljoniem latu. Savukārt OCTA apdrošinātāju ienākumi par izsniegtajām prēmijām pieauguši tikai par 5%, sasniedzot 18,3 miljoni latu.”

Lielāko daļu (83%) no atlīdzībām veido materiālās atlīdzības par bojājumiem, kas ceļu satiksmes negadījumā nodarīti transportlīdzekļiem. Taču pēdējo mēnešu statistika liecina, ka arvien pieaug nemateriālo atlīdzību īpatsvars.

Neskatoties uz to, ka apdrošinātāji ir samazinājuši savus neto darbības izdevumus, kopumā nozare šī gada deviņos mēnešos turpina ciest vairāk nekā 2 miljonus latu lielus zaudējumus. To var skaidrot ar  inflāciju, jauno transportlīdzekļu arvien pieaugošo īpatsvaru satiksmē un salīdzinoši lielajām pārapdrošināšanas izmaksām (apmēram 14,4% no visu apdrošināšanas prēmiju summas), kas sadārdzina atlīdzības. Turklāt vairāk nekā 1,6 miljonus latus veido obligātie atskaitījumi no apdrošināšanas prēmijām, no kuriem 1/3 tika ieskaitīta Satiksmes ministrijas ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses fondā.
 
Visi komentāri
 
219873. viesis 6.decembris 2006 9:53
0 0 Atbildēt

Nav ko dirsties, palielinam 2 reizes, lai taču nabaga apdrošinātāji arī uzpelnās.... :)

219886. viesis 6.decembris 2006 10:33
0 0 Atbildēt

Kas ir nemateriāla atlīdzība?

219904. viesis 6.decembris 2006 12:12
0 0 Atbildēt

Nu jāpiekrīt, ka trīs milj latu uz visiem apdr. kantoriem nav nekas daudz, bet kāpēc man būtu jācieš citu idiotu-nemākuļu dēļ??? Ja kāds nemāk braukt un sit mašīnas regulāri, tad OCTA prēmijas paaugstināšana attiecas arī uz mani. Jā, Jūs teiksiet, bet ir taču tā saucamās klases, protams ir, tad lūdzu, uz mana vārda ir divas mašīnas vienai ir, ja nemaldos ceturtā klase, bet otrai desmitā!!! Kāpēc abiem auto nav viena klase, ja īpašnieks ir viens???

219926. viesis 6.decembris 2006 17:09
0 0 Atbildēt

viesim 12:12

A tu mašīnas nesit?? No kurienes tev 4 bonusa klase??

219984. viesis 7.decembris 2006 10:04
0 0 Atbildēt

4 jau ir malus klase

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti