Satiksmes infrastruktūrā gaidāmas prāvas investīcijas 5

 
20.decembris 2006 10:55

RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Anderejs Požarnovs Rīgas pilsētas 2007. gada budžetu kopumā vērtē kā labu:

Budžetā ir izdevies iestrādāt samērā lielas investīcijas, kas tiks ieguldītas satiksmes infrastruktūrā, palielināti būtiskām pamatbudžeta programmām atvēlētie līdzekļi, tā ka ir nopietns pamats uzskatīt, ka satiksmes un transporta lietu attīstība Rīgā būs labvēlīga.

Tiesa gan, ir kāda vāja vieta: sabiedriskā transporta jomā rasts tikai pagaidu risinājums, divu miljonu papildu dotācija nav pietiekama, lai atrisinātu sarežģīto situāciju “Rīgas Satiksmē”, tāpēc pie šā jautājuma mums nāksies atgriezties jau vistuvākajā laikā.


Rīgas pilsētas 2007. gada pamatbudžeta finansējums satiksmes infrastruktūras un transporta programmu īstenošanai būs 72,3 miljoni latu jeb 20% no pamatbudžeta kopējā apjoma. Šo programmu izdevumi paredzēti satiksmes infrastruktūrai – pilsētas tiltu, ielu, ceļu, gājēju tuneļu uzturēšanai, kā arī sabiedriskajam transportam, kam atvēlēti 10,5% no pamatbudžeta izdevumiem.
Izdevumi palielināti pamatbudžeta programmās “Pilsētas maģistrālo un rajonu nozīmes ielu uzturēšana”, “Pilsētas ielu seguma periodiskā atjaunošana”, “Pilsētas ceļu horizontālā apzīmējuma uzturēšana”. 120 tūkstoši latu paredzēti jaunizveidotai programmai “Rotaļu laukumu iekārtošanai un uzturēšanai”.

 Satiksmes sfēras finansējums tiek plānots arī no speciālā budžeta līdzekļiem – valsts mērķdotāciju apjoms pašvaldības autoceļiem (ielām) būs 7,2 miljoni latu. Šos līdzekļus paredzēts izmantot pilsētas ielu seguma rekonstrukcijai.

Satiksmes infrastruktūras objektiem Rīgas pilsētas pašvaldības 2007. gada pamatbudžeta investīciju programmā atvēlēts 5,1 miljons latu, bet vēl 13,7 miljoni latu – no privatizācijas fonda līdzekļiem. Tostarp 10 miljoni latu paredzēti satiksmes pārvadam pāri dzelzceļam Rīga – Skulte ar pievedceļiem.
Rīgas pilsētas pašvaldības 2007.gada budžetā paredzēti papildus līdzekļi 5 miljonu latu apmērā sabiedriskā transporta finansēšanai, lai daļēji segtu izdevumu pieaugumu sakarā ar kredīta pamatsummas atmaksu, procentu maksājumiem, līzinga maksājumiem par iegādātajiem autobusiem. Dotācijas kopējais apjoms pilsētas sabiedriskajam transportam 2007.gada budžetā būs 37,9 miljoni latu.

Viens miljons latu paredzēts ielu apgaismojuma infrastruktūras sakārtošanai, bet satiksmes infrastruktūrai – tiltu, tuneļu un citu infrastruktūras objektu izbūvei un rekonstrukcijai – piešķirts 5,1 miljons latu.
 
Visi komentāri
 
221348. viesis 20.decembris 2006 11:01
0 0 Atbildēt

Dievs dod šai naudas tādā apmērā arī sasniegt ceļus, nevis 90% aploksnē kādam un 10% labākajā gadījuma 3 bedrīšu lāpīšanai

221361. viesis 20.decembris 2006 12:13
0 0 Atbildēt

Jaa kameer veel tas viss nonaax uz celjiem, kaadas 100 mashiinas ka minimums buus guvushas kritiskus bojaajumus un sazin cik veel tiks sabeigtas piekares, par diskiem un friepaam nemaz nerunaajot. Kaapeec ir tika gruuti saprasts ka paaraak aatri nolietojushaas(uzsistas, paarsistas) riepas un diski rada papildus atkritumus, kas arii rada zaudeejumus, pie kam ne tikai iipashniekam bet arii valstij.

221375. viesis 20.decembris 2006 13:51
0 0 Atbildēt

Iepriekš jau pateicos par daudzajiem spēcīgajiem luksoforiem, Požarnov!

221388. viesis 20.decembris 2006 15:48
0 0 Atbildēt

Nezinu kādēļ, bet uz visu to gribās atbildēt - HA HA HA...

221433. viesis 21.decembris 2006 9:22
0 0 Atbildēt

Un kā ar daudzstāvu autostāvvietām pilsētas centra daļā - tās augs pašas no sevis...? Jeb atkal požarnovs muldēs par "park & ride" pasakām?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti