Policija aicina svētku laikā nepiemirst par drošību 6

 
21.decembris 2006 11:20

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kad, sveču gaismas ieskauti, mēs ģimenes un draugu lokā dalāmies priekos un cerībās. Lai šie svētki tiešām būtu gaišuma, prieka un cerību pilni, Valsts policija aicina atcerēties dažus vienkāršus drošības noteikumus, kas palīdzēs novērst nepatīkamus starpgadījumus svētku laikā un pēc tiem.

Pirmais un galvenais nosacījums – nesēdieties pie automašīnas, motocikla vai velosipēda stūres alkohola reibumā, un neļaujiet to darīt draugiem. Īpaši pieskatiet jauniešus, kuri bieži sevi cenšas apliecināt kļūstot pārgalvīgi. Tāpat neļaujiet sēsties automašīnā vairāk cilvēkiem nekā tas paredzēts.

Šim vakaram spožākās zvaigznes,
Šim vakaram baltākais sniegs,
Bet spožāks par svecītēm eglītē,
Lai sirdī nāk cerību prieks...
Sēžoties automašīnā, noteikti piesprādzējieties un piesprādzējiet savus bērnus, arī tad, ja jābrauc tikai neliels attālums. Šīs elementārās drošības noteikumu prasības avārijas gadījumā var pasargāt Jūsu un Jums mīļu cilvēku veselību un dzīvību.

Ceļu policijas darbinieki aicina neaizmirst par atstarotājiem! Atcerieties, ka atstarotājs brīdinās autovadītāju tumsā un nepietiekamas redzamības apstākļos. Tas dod iespēju līdz pat astoņām reizēm palielināt iespēju tumsā pamanīt velosipēdistu vai gājēju.

Izbrauciet laikus! Rēķinieties ar sastrēgumiem uz ielām, jo ne tikai Jūs, bet arī daudzi citi uz svinību vietu dosies ar automašīnu. Sastrēgumā iekavētais laiks padara cilvēkus nervozus, tādēļ Jūs neapzināti varat kļūt par agresīvu autovadītāju. Cenšoties panākt iekavēto, Jūs apdraudēsiet sevi, apkārtējos un sabojāsiet svētkus.

Lai arī svētku laikā lielākā daļa cilvēku baudīs brīvdienas, ceļu policijas darbiniekiem šis būs saspringts darba laiks un, ja brauciena laikā Jūs pat vairākas reizes apturēs ceļu policijas inspektori, esiet iecietīgi un saprotoši, jo tas tikai mūsu kopējās drošības labad.

Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes (GKPP) Sabiedriskās drošības pārvaldes (SDP) 3.biroja (Ceļu policija) priekšnieks Edmunds Zivtiņš vēlreiz uzsver, ka arī šogad svētku laikā policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumos cietušo un bojā gājušo skaitu, kā arī sodītu to automašīnu vadītājus, kas pie stūres sēdušies reibumā vai aizmirsuši piesprādzēties. E. Zivtiņš lūdz visus satiksmes dalībniekus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un cienīt vienam otru, jo tikai tā Jūs spēsiet pasargāt sevi un citus no nelaimes.

Īpašu uzmanību ceļu policijas darbinieki pievērsīs ne vien republikas maģistrālajiem ceļiem, bet arī vietējas nozīmes ceļiem.

Braucot svinēt svētkus ārpus savas dzīves vietas, neaizmirstiet par dzīvokļa drošību. Izejot no mājas, pārbaudiet vai noslēgta gāzes padeve, atvienotas elektroierīces, cieši aizvērti logi un visbeidzot – aizslēgtas durvis, kā arī ieslēgta signalizācija (ja tāda ir).

Braucot prom, noskaidrojiet uzticamus kaimiņus, kuri šajās svētku dienās neizbrauks no mājām, un vienojieties, lai tie pievērš uzmanību arī Jūsu mājoklim, īpaši logiem, svešām personām un dzīvokļa uzlaušanai raksturīgām skaņām. Atstājiet kaimiņiem savu tālruņa numuru, kā arī atgādiniet policijas tālruņa numurus: 02, zvanot no fiksētā tālruņa līnijas, vai 112, zvanot no mobilā tālruņa.

Ja mājās paliks pusaudži, vēlreiz pārrunājiet ar viņiem vienkāršus drošības nosacījumus – turēt durvis aizslēgtas, neatvērt tās svešiniekiem, turēt atslēgas drošā vietā, kā uzvesties uz ielas un pagalmā, kā arī kam zvanīt nelaimes gadījumā.

Uzmanieties sabiedriskās vietās, kur pulcējas liels skaits cilvēku. Turiet drošībā naudas maku, mājokļa un īpaši automašīnas atslēgas, mobilo telefonu un citas vērtīgas personīgās mantas, jo drūzma, kas veidojas veikalos un tirgos pirmssvētku dienās, ir ļoti labvēlīga kabatas zagļu noziedzīgo nodomu īstenošanai!

Arī svinību vietās nepiemirstiet par drošību – esiet piesardzīgi ar uguni, uzmanieties lietojot pirotehniku, sargājiet savas mantas un uzmaniet savus nepilngadīgos bērnus. Iemāciet viņus nebaidīties gadījumā, ja tie noklīst no vecākiem, bet lūgt palīdzību policijai, apsardzei vai pasākuma organizētājiem un prast nosaukt savu un Jūsu vārdu un uzvārdu, un kontaktinformāciju (piemēram, Jūsu tālruņa numuru).

Valsts policijas darbinieki visiem Latvijas iedzīvotājiem vēl drošus un jaukus Ziemassvētkus un panākumiem bagātu Jauno 2007. gadu!

Valsts Policija
 
Visi komentāri
 
221495. viesis 21.decembris 2006 14:55
0 0 Atbildēt

Ja stūrejam tad nedzeram, bērnus (itsevišķi šis ir atiecināms uz lauku rajonos dzīvojošiem) sedinam sēdeklīšos un piesprādzējam, pasažierus arī piesprādzējam neaizmirstam sevi ar piesprādzēt, jo neesam slepkavas.....

221499. viesis 21.decembris 2006 15:31
0 0 Atbildēt

Būtībā, policijas vēstījums jāuzskata par redakcionāli korektu. Nav vairs manāms iepriekšējo gadu pompozais AKCIJAI raksturīgais aicinājuma stils: Neļauj braukt draugam, biedram, salavecim,sniegbaltītei u.c. šmigā !.... Jācer, ka nebūs pa TV jāskatās iepriekšejos gados praktizētie TV pakazuhas raidījumi, kur augstākā CP vadība uz ceļiem tvarsta autodzērājus, un pēc tam TV kameru priekšā tos intervē. Domāju, ka Ziemassvētkos bez tml. teatraliem uzvedumiem var mierīgi iztikt. Kopumā, sabiedrība šobrīd jau ir pietiekoši labi izglītota un zin kādi sodi un nepatikšanas sagaida par auto vadīšanu šmigā. Protams, atradīsies ļautiņu grupa, kura nekad to nesapratīs.

Esmu pāŗliecināts, ka iauto lasītāju vidū noteikti neatradīsies neviens, kuram būtu vēlme svētku laikā un arī pēc svētkiem sēsties pie auto stūres šmigā. Protams, ka svētku dienās labs konjaciņš ir daudzkārt veselīgāks par pretgripas poti, bet tādos gadījumos labāk un vienīgi rast iespēju pavizināties taksometrā. NOVĒLU iauto redakcijas kolēģijai un visiem iauto lasītājiem Priecīgus un Jaukus Ziemassvētkus !

221501. viesis 21.decembris 2006 16:30
0 0 Atbildēt

jaa, un iipashi jau lauku iedziivootaaji sho rakstu var izlasiit!

un noteikti vinjus informees vieteejais ments! ka tik ne ar!

221545. viesis 22.decembris 2006 9:05
0 0 Atbildēt

Ja arī reāla strādāšana ceļu policijai vēl pagaidām nevedas, ar spoža tēla uzturēšanu viss ir kārtībā. Tas notika pirms vairākiem gadiem uz jāņiem, kad kāds gudrinieks izdomāja un palaida vaļā spārnoto frāzi: svētkos ceļu policija visā Latvijā strādās pastiprinātā režīmā. Kopš tā laika, tā tiek paziņota pirms katriem svētkiem (NATO brīvdienas ieskaitot). Tauta tiek drusciņ sabaidīta un pēc tam policisti var mierīgi baudīt brīvdienas, svinot svētkus kopā ar savām ģimenēm (policists taču arī ir cilvēks!).

Nu kaut kā nav gadījies pamanīt visvalsts CP alkoholiķu izķeršanas vai satiksmes uzraudzīšanas akciju nevienos Jāņos, ne Ziemsvētkos, lai gan braukt (protams, skaidrā!) iznāk diezgan daudz.

221552. viesis 22.decembris 2006 11:01
0 0 Atbildēt

Pastiprinaataa rezhiimaa :D

b*ljaa! Tas ir vinju darbs, visu laiku straadaat pastiprinaataa rezhiimaa! Jeezinj, kur var buut taadi auni! Ja paskataas uz to, ka mums katru dienu autoavaarijaas mirst cilveeki, tad kaada jega no vinjiem, vai tad tikai sveetkos shoferiem ir jaabuut sabaidiitiem??? ikdienas dienu mums ir vairaak kaa sveetku un arii liiku, diemzheel...

221617. viesis 23.decembris 2006 9:26
0 0 Atbildēt

esot slidiigs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti