Svētdien sākas ziemas autodaudzcīņas čempionāts 2

 
18.janvāris 2007 11:19

Svētdien, 21. janvārī kartinga trasē „Rullītis” Jelgavā tiks dots starts Latvijas ziemas čempionātam daudzcīņā standarta automobiļiem. Dienu iepriekš - sestdien - turpat risināsies ziemas kausa izcīņa „Rullītis”.

Par sniega un aukstuma trūkumu šoziem sūrojas ne tikai kalnu slēpošanas trašu īpašnieki, bet arī autodaudzcīņnieki. Diemžēl pēdējiem nav pieejami sniega lielgabali, turklāt arī laika prognoze tuvākajām nedēļām nav pārāk iepriecinoša, tāpēc LAF Standarta automašīnu komisija ir nolēmusi šīs nedēļas nogalē pirmo valsts čempionāta posmu aizvadīt kartinga trasē „Rullītis”.



Lai arī asfalta segums pirmajā brīdī var šķist ne pārāk atbilstošs ziemas autosacensībām, tomēr tas viss ietilpst jēdzienā „autodaudzcīņa”. Svarīga ziņa dalībniekiem varētu būt tāda, ka, atbilstoši gada nolikumam un tehniskajiem noteikumiem, ir atļauta arī vasaras riepu lietošana, jo sacensības notiek slēgtā trasē. Ļoti iespējams, ka pirmais posms varētu sagādāt pārsteigumus rezultātu tabulā, jo ierastajiem līderiem automašīnas tomēr vairāk sagatavotas slidenam un ne tik līdzenam segumam.

Dalībnieku reģistrācija svētdien sāksies jau pl. 7.30, bet pirmais starts 4WD un RWD klasēm pl. 9.

FWD klases sportistiem sacensību sākums paredzēts 14:15. Atgādināsim, ka šajās sacensībās var piedalīties jebkurš brauktgribētājs ar savu „ielas” automašīnu.

Sportistiem vajadzētu pievērst vērību ķiverēm, jo startēt varēs tikai ar homoloģētām vai ar Eiropas marķējumu E. Šādi paredzēts izskaust aizvēsturiskās ķiveres, kuras tautā dēvē par „morgunovkām”.

Maksimālais posmu skaits, kas var notikt, ir septiņi, bet minimālais - pieci. Standarta Automobiļu komisija centīsies nodrošināt vismaz sešu posmu norisi, lai, vērtējot rezultātus, saglabātos „mīnus viena sliktākā rezultāta” princips. Ņemot vērā visus apstākļus, pavisam droši var paredzēt, ka čempionāts beigsies tikai marta otrajā pusē. Pārējos čempionāta posmus iecerēts aizvadīt Ērgļos, Auciemā, „Jaunnikšās” pie Alojas, „Ādiņās” Katlakalnā un „Brīvkalnos”, bet nākamais posms paredzēts 29. janvārī „333” kompleksā Zaķumuižā.

Dienu pirms čempionāta posma, sestdien Jelgavas kartinga trasē notiks ziemas kausa izcīņa “Rullītis”. Dalībnieku reģistrācija no pl. 8, bet pirmais starts pl. 9.

Latvijas čempioni ziemas autodaudzcīņā


LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
223275. viesis 18.janvāris 2007 13:10
0 0 Atbildēt

Zheel, ka daudzciinja saakaas tikai tagad. Bija plaanc bezradzhu ziemas riepas iepirkt, bet tagad laikam nobraukshu liidz sezonas beigaam ar shitiem pashiem radzhotajiem liseliiniem. :(

Gatavosimies naakamajam gadam, kad buus superduper ziema. :)

223277. viesis 18.janvāris 2007 13:20
0 0 Atbildēt

Nolikumā gan ir cits reglaments:

1.daļa – aizmugures un visu riteņu piedziņas klasei

7:30-8:30 reģistrācija

7:30-8:50 iepazīšanās braucieni (1 aplis )

8:50 Dalībnieku sapulce

9:00 1.brauciena starts

11:00 2.brauciena starts

13:00 1. daļas beigas

13:15 apbalvošana

2.daļa - priekšpiedziņas kl.

11:00-13:15 reģistrācija

13:00-14:00 iepazīšanās braucieni (1 aplis )

14:00 dalībnieku sapulce

14:15 1.brauciena starts

16:00 2.brauciena starts

17:30 2. daļas beigas

18:00 apbalvošana

Kam ticēt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti