Lasītājs: perfekti izplānots «metiens» 90

 
31.janvāris 2007 11:39

Varbūt tā ir krāpšana vai arī vienkārši kādas vai kādu amatpersonu neizdarība, kas iedzen parastu cilvēku neapskaužamā stāvoklī. Tas notika pagājušā (2006) gada septembrī...

Bija samērā smaga diena, tā visa tika pavadīta uz riteņiem gandrīz 600 km, līdz nonācu galamērķī – Valmierā. Es pats nedzīvoju Valmierā, braucu pavadīt nedēļas nogali ciemos. Ceļš bija tāls un pilsētā nonācu vēlu, gandrīz desmitos. Tukšām rokām ciemos parasti nedodas, tāpēc pa ceļam nolēmu iegriezties vienā no lielākajiem Valmieras iepirkšanās centriem.

Iebraucu stāvvietā novietoju auto, un gāju iepirkties. Pēc apmēram 15 minūtēm, nākot no veikala pārsteigts ieraugu logā „plāksteri” par stāvēšanu invalīdu stāvvietā. Kā?!!! Tur bija zīme un norādīts, ka stāvvieta ir tikai 10m uz manu pusi, es taču stāvu tālāk... Pirmais ņemu un ar soļiem nomēru 10m no zīmes. Velns! Sanāk patiešām nostājies norādītajā 10m zonā.

Tie, kas mani nepazīst, droši vien nosmīkņās, ko muļķis lecas, noliki invalīdu stāvvietā - tagad mēģina atsmērēties, taču tie, kas pazīst, zina, ka mans princips - nekad nelikt speciālajās stāvvietās, un zina to, ka ar nicinājumu izturos pret tiem, kas neievēro izliktās invalīdu zīmes. Kā tā varēja gadīties? Nebija miera un braucu naktī vēlreiz apskatīt notikuma vietu. Fotogrāfijā attēloju notikuma shēmu.




Kā redzams pēc maniem mērījumiem, invalīdu stāvvieta aizņem aptuveni 3 1/2 atzīmētās stāvvietas, mans auto bija trešajā.

Mēģināju analizēt visu pēc kārtas:
1.    Kāpēc vispār aizbraucu tajā pusē?


 
Kā redzams foto, šīs stāvvietas iebraukšanas īpatnība ir, ka iebraucot, var redzēt brīvas vietas netālu no ieejas, bet ceļa zīme, kas norāda invalīdu stāvvietu ir grūti saskatāma. Protams, es arī tikai cilvēks un automātiski braucu tuvāk ieejai.
2.    Kāpēc autu novietoju tieši tur un nevis citur, ja skaidri redzēju, ka invalīdu stāvvieta ir 10m uz manu pusi?


 
Fotogrāfijās nav redzams, kāds bija stāvvietas aizpildījums uz to laiku, taču skaidri ir redzams, ka nekādu citu orientieru par zīmes darbības robežām vienkārši nav... ne ceļa apzīmējuma invalīdiem paredzētajās vietās, ne arī šīs vietas bija platākas, kā tas ir redzēts daudz kur citur. Nevienas pazīmes, kas palīdzētu noteikt 10m darbības zonu. Un 4. vietā, kā novietot auto? Vai, lai tur novietotu auto vajadzētu būt daļēji invalīdam daļēji nē?



Kāpēc man likās, ka ar 2 stāvvietu vietas varētu būt 10m platas. Cik man zināms, cilvēku acumērs mēdz būt dažāds un noguruma pakāpe arī var iespaidot acumēru... pēc 600km nobraukuma man vienkārši likās, ka tur ir 10m... Varbūt būtu jānosaka ar likumu , ka automašīnās vienmēr  jābūt noteikta garuma metra mēram (līdzīgi kā ar aptieciņu)? Ja ir mērīšanas ierīce, tātad tai ir jāatbilst MK noteikumiem par mērierīcēm un tām jāveic sertificēšana, valsts var pelnīt...

CSN nenosaka, ka zīme nedarbojas, ja nav ceļu apzīmējumu vai tās darbības zonas beigas nav nepārprotamas, tātad es biju pārkāpis stāvēšanas noteikumus.

Bet likties mierā es negribēju, jo jutos piekrāpts. Nolēmu noskaidrot vai nav kāds likums, kas nosaka kādai īsti jābūt invalīdu stāvvietai un, protams, atradu – Latvijas Republikas standarti (avots www.csdd.lv).
•    LVS-77:2002 Ceļa zīmes
•    LVS-85-1997 Ceļa apzīmējumi
Un „Vīnes konvencija par ceļu satiksmi” (avots www.traffic.lv)

Tiktāl izskatās labi, ja vien nebūtu atrodams šāds citāts no www.csdd.lv – „Standartu izplatīšana ir VSIA "LATVIJAS STANDARTS" kompetencē (adrese: Kr.Valdemāra iela 157, Rīga LV - 1013. Tel. 7362250). Atbilstoši pastāvošajiem noteikumiem, standartu saturu CSDD nedrīkst publicēt”
Nekur citur kā VSIA "LATVIJAS STANDARTS" bibliotēkā šāda informācija nav pieejama. Bibliotēkas darba laiks pilnīgi un noteikti pārklājas ar manu darba laiku un jebkurā gadījumā šajā periodā man bija grūti atvēlēt kādas brīvas 3 stundas šīs bibliotēkas apmeklējumam...

Mēnesis paskrēja ļoti ātri un saprotot, ka situācijas labvēlīgs risinājums saskaņā ar Vīnes konvenciju izskatās diezgan nereāli, standartiem piekļuvis joprojām nebiju, es samaksāju sodu. Akli skatoties no CSN puses, faktiski biju izdarījis šo pārkāpumu.

Taču man  palika daži neatbildēti retoriski jautājumi:
- Kāpēc vienmēr kad notiek negadījums ar gājēju, vienmēr „automašīna uzbrauc gājējam”, nevis „gājējs pakļūst zem auto”?
- Kāpēc negadījumos uz gājēju pārejām, kurām varbūt pietrūkst zebras, vai tā ir izvietota pāri 3 joslām, vienmēr vainīgs ir tikai auto vadītājs, bet atbildīgā amatpersona, kas apspirināja šo projektu mierīgi mājās guļ?
- Vai tiešām Latvijas standarti būtu pielīdzināmi valsts noslēpumam, un tā informācija ir pieejama tikai noteiktam cilvēku lokam?
- No kā baidās VSIA "LATVIJAS STANDARTS” ka nepieļauj standartu publicēšanu internetā?
- Kad pienāks tāds laiks, ka saņemot sodu tu zināsi, ka tas ir pamatots un piemērots ne tikai tev, bet pilnīgi visiem un bez izņēmuma?

Ko es gribu pateikt ar šo rakstu? Laikam īsti neko.. kāds uzliek zīmi vienkārši lai tā tur būtu, cits savukārt redz tikai to no kura var paņemt naudu un vainīgs viennozīmīgi ir nabaga cilvēciņš, kas tiek mīdīts ar ierēdņu armijas neizdarību. Kolēģi esat uzmanīgi,amatpersonas nesnauž, viņi visu laiku izgudro jaunas lamatas, lai mūs atbrīvotu no naudas...

Ar cieņu, Vasilijspetrovichs, iAuto lasītājs
 
Visi komentāri
 
224549. viesis 31.janvāris 2007 11:45
0 0 Atbildēt

standartus visus var nopirkt .

bizness, zini ...

ja nopublicēs i-netā, tad bizness pa kāju :)

224550. viesis 31.janvāris 2007 11:45
0 0 Atbildēt

Gadiijums striidiigs, bet nu prieks un paarsteigums reizee, ka menti saakushi staavlaukumus chekot.

224551. viesis 31.janvāris 2007 11:45
0 0 Atbildēt

kas par sviestu?! esi vainīgs - maksā!

224552. viesis 31.janvāris 2007 11:48
0 0 Atbildēt

Tas ka cilvēkam jādod iespēja nepārkāpt!

Jābūt skaidri redzamam kur beidzās tie 10m.....

Nevis maksimāli jāsarežgī apstākļi lai pēc tam iekasētu sodu.

224553. viesis 31.janvāris 2007 11:49
0 0 Atbildēt

Autors jau arī nenoliedz, ka vainīgs. Cik es saprotu no šī raksta, tas ir mēģinājums pievērst uzmanību situācijai ar ceļa zīmēm un ceļa apzīmējumiem. Domāju, ka lielākā daļa piekritīs - mūsu valstī šajā jomā ir pamatīgs bardaks. Reizēm skaties uz tām zīmēm un prāto - nu cik jocīgam jābūt, lai tā saliktu zīmes? Rakstā minētais varbūt nav pats kliedzošākais gadījums, bet lieku reizi pievērst uzmanību šīm lietām der.

224554. viesis 31.janvāris 2007 11:53
0 0 Atbildēt

Vajadzētu tā kā zināt,ka tuvāk durvīm parasti ir invalīdu stāvvietas. Un tas nav attisnojums,ka esi nobraucis 600 km dienā, tad nu baigais gabals..... Nākamreiz attaisnosies ar to pašu par jebko? Ātrumu pārsniedzu- es tak daudz esmu nobraucis ,esmu vainīgs. Tieši šie Tavi ''biju daudz nobraucis'' parāda,ka esi pastiprināti vainīgs, vadīji auto noguris. Atpūties un tad brauc!

224555. viesis 31.janvāris 2007 11:56
0 0 Atbildēt

Vēl viens "Borec za spravedļīvostj" :D

Piegriezušies jau!

224556. viesis 31.janvāris 2007 11:57
0 0 Atbildēt

nevajadzīgs raksts...

224558. viesis 31.janvāris 2007 12:02
0 0 Atbildēt

1) Iesaku rakstīt sūdzību valsts prezidentei, jo viņa tak pati galvenā;

2) Iesaku pieprasīt Šleseru demisiju, ka ņifiga nav izdarījis;

3) Iesaku pieprasīt no MAximas pieprasīt morālo kompensāciju, nu par da jebko, jo viņiem tāpat slikta slava;

4) Iesaku apēst zirgu, jo tāpat nekas nenotiks un nemainīsies;

224561. viesis 31.janvāris 2007 12:10
0 0 Atbildēt

Nu, man ir līdzīga pretenzija par pirmo krutojumu, kad nobrauc no Deglava tilta. Braukšanas virziens pa joslām norādīts 15m pirms krustojuma (to es piefiksēju tikai tad, kad braucu tur otrreiz), ko es neredzēju, jo vajadzēja ziemas laikā uzmanīgi sekot, ko darīs priekšā braucošais - bija sarkanais, tāpēc visa uzmanība tika pievērsa bremzēšanai.

Kad apstājos, paskatījos uz zīmēm, kas ir pie luksofora un tur bija parādīta galvenā ceļa zīme un viss. Nu, ja nav norādījumu, tātad var braukt pa kreisi, par ko nedaudz nobrīnījos, bet tomēr veicu manevru, jo šķita, ka tas ir īstais ceļš uz Jelgavu (pirmo reizi braucu pa turieni).

Pēc manevra aizmugurē sāka mirgot zilas bākugunis + tika pamirkšķinātas tālās. 20Ls sods.

Arī stulba situācija. Krustojumā nebija zīmes, kura noradītu tieši šī krutojuma šķērsošanas virzienus. Muļķīgi, bet fakts.

Te kaut kas līdzīgs, bet, manuprāt, 10m ietilpst vismaz 3 stāvvietās, līdz ar to strīdēties varētu tad, ja sods būtu uzlikts, atrodoties 4. stāvvietā.

224565. viesis 31.janvāris 2007 12:16
0 0 Atbildēt

Aftar - *******, topik - gavno.

224571. viesis 31.janvāris 2007 12:23
0 0 Atbildēt

2.5 m peec standarta, taatad ceturtaa ar ir invaliidu :)

224572. viesis 31.janvāris 2007 12:23
0 0 Atbildēt

Parastaa bij 2.5m, taatad tur vispaar nepareizi saziimeets :)

224573. viesis 31.janvāris 2007 12:24
0 0 Atbildēt

It kaa jau vareetu saprast cilveeka sashutumu no vienas puses.Ir sameeraa pastulba situaacija.Bet,nu viens - cik plata ir mashiina ? Attieciigi desmit metri jau nu buus triis mashiinu platumi,taatad ceturtajaa vietaa vajadzeetu likt it kaa ar mieriigu sirdi.Apziimeejumi uz brauktuves - nu kas tagad tur notiktu,ka ir sasnidzis liidz ausiim ? Taapat to apziimeejumus neredzeet...Nu ir tieshaam divdomiiga situaacija.Bet tiem urlaam,kas met savus luuzhnjus skaidri redzamajaas invaliidu staavvietaas gaishaa dienas laikaa - tiem tieshaam gribas noveeleet "Baac,salauzhiet juus savus mugurkaulus,vai lai jums kaads salauzh,un tad atskatieties uz saviem pagaatne gaajieniem".....Labi,saprotu veelu vakaraa,kad staavvieta tuksha,un invaliidu vietas vairaakas - ok,nometam savus luuzhnjus tuvaak ieejai...Bet ne jau dienas laikaa...Tas reaali ir nesmuki,un piedevaam veel sievieshu dzimtas paarstaaves ir redzeetas shitaa riikojoties...Prosta pretiigi...Un galvenais,ka vienmeer ir taadi rihtiigi daargie un "krutie" auto...Ja kaads nau ieveerojis - paskatieties,shiniis staavvietaas parasti staav "galvaa draaztie invaliidi"...

224577. viesis 31.janvāris 2007 12:28
0 0 Atbildēt

Vispār:

Autora diktais sašutums varētu liecināt, ka viņš savas dienas laimīgi vada kādā civilizētā vecās Eiropas valstī un SIA"LV" iekūlies pirmo reizi mūžā. Nez kāpēc neticās...

Konkrētajā gadījumā:

1. Kā redzams 2.un3.foto, ja stāvvietā pārvietojas autora iecienītajā veidā, tobiš ievērojot CSN (šajā gadījumā - strīpas un bultas un brauktuves), invalīdu stāvvietas zīme ir labi saskatāma.

2. Autovadītāja apliecības īpašniekam tā kā būtu jāzina, ka vieglā auto garums ir ~4m. Cik gan jābūt nogurušam, lai iedomātos, ka platums ir lielāks par garumu, jo tikai šāda doma varētu pamatot ideju, ka 10m = divi blakus novietoti auto!

224578. viesis 31.janvāris 2007 12:29
0 0 Atbildēt

upss...

strīpas un bultas UZ brauktuves

224580. viesis 31.janvāris 2007 12:36
0 0 Atbildēt

Vadītājos ir jāiedzen bailes! Tikai bailes ir iedarbīgākās uz cilvēku un bailēs viņš spēj mazināt savu nihilisma devu likumam.

224581. viesis 31.janvāris 2007 12:39
0 0 Atbildēt

Kaa to ziimi vispaar var neredzeet, pec markeejuma tak redzams ka tajaa vietaa vispaar var iegriezt tikai braucot no otras puses, kur taa ziime i ljoti labi redzama :D

224582. viesis 31.janvāris 2007 12:39
0 0 Atbildēt

1) nafig parkoties pie ieejas tuvējās stāvvietās, ja skaidri redzams, ka tās atvēlētas invalīdiem? Nogurums? Tizlums?

2) pēc acumēra pat alnis pateiks, ka 2 stāvvietas nebūs 10m platas.

3) pieļauju, ka invalīdu stāvvietas norāde nav īsti korekta, bet priekš tam tomēr ir acumērs un nedaudz smadzeņu katram autobraucējam dots. :)

224583. viesis 31.janvāris 2007 12:40
0 0 Atbildēt

Standartus vaig nopirkt, ieskanēt un publicēt, lai var izlasīt...tur ir rakstīts par gājēju pāreju ierīkošanu...ja to izlasa, tad ir skaidrs, kāpēc neļauj standartus publicēt!

224585. viesis 31.janvāris 2007 12:49
0 0 Atbildēt

tos standartus nepublicē un neizplata tāpēc, ka citādi ar tiem tas standartu institūts nevarēs nopelnīt :D

no kā tad viņi dzīvos, ja savus standartus par velti izliks www :D

stāvvietai nav ne vainas, personīgs ieteikums, kas nav invalīds, labāk tālāk turēties no tām invalīdiem domātajām stāvvietām, tā sakot, tālāk no grēka. vietu vienmēr var atrast, ja gadījumā māc šaubas, kur īsti sākas un beidzas šīs invalīdu vietas.

224586. viesis 31.janvāris 2007 12:49
0 0 Atbildēt

Virsraksts gan īsti vietā būtu pie tās bonus-malus slavasdziesmas!

224588. viesis 31.janvāris 2007 12:52
0 0 Atbildēt

atvaino n-viesi, tos standartus ar likumu ir aizliegts pavairot, ieskenēt utt. tie ir domāti firmām, kas projektē utt. ja kas, vienmēr var privāti aiziet uz kādu projektēšanas biroju un palūgt cilvēcīgi konsultāciju, nedomāju, ka atteiks. piemēram, ceļuprojekts :D

224589. viesis 31.janvāris 2007 12:53
0 0 Atbildēt

autors raksta: "...ar nicinājumu izturos pret tiem, kas neievēro izliktās invalīdu zīmes"

Tagad pats sevi nicini, nu ko var pinkšķēt!

Normāli domājot - vietas pie ieejas parasti paredzētas invalīdiem, ja neesi parliecināts, panes savu dibenu +/- 10 metrus turpu-šurpu un apskaties vai nav zīmes! Ja esi par slinku, maksā! Kā redzams bildē, nekādi nevar izkāpjot no mašīnas, kas atrodas 5m no zīmes to neievērot un arī lai ieietu veikalā ir jāiet garām tai zīmei. Pareizi ka uzlika sodu, nākošreiz 2reiz pārliecināsies par to kur un kā novieto savu auto.

Man būtu kauns, autora vieta, tādu rakstu + vēl ar fotogrāfijām publicēt.

224591. viesis 31.janvāris 2007 12:55
0 0 Atbildēt

Meklēt:

Lasītājs: perfekti izplānots «metiens»

[1-20] [21-25] »»» Setup

Vecākie pirmie [rādīt jaunākos pirmos]

Marchiks_ [?] 31.01.2007 11:43

ko muļķis lecas, noliki invalīdu stāvvietā - tagad mēģina atsmērēties

subaru [?] 31.01.2007 11:45

standartus visus var nopirkt.

bizness, zini...

ja nopublicēs i-netā, tad bizness pa kāju

224550. viesis 31.01.2007 11:45

Gadiijums striidiigs, bet nu prieks un paarsteigums reizee, ka menti saakushi staavlaukumus chekot.

hmnc [?] 31.01.2007 11:45

kas par sviestu?! esi vainīgs - maksā!

Ronalds_ [?] 31.01.2007 11:48

Tas ka cilvēkam jādod iespēja nepārkāpt!

Jābūt skaidri redzamam kur beidzās tie 10m...

Nevis maksimāli jāsarežgī apstākļi lai pēc tam iekasētu sodu.

R99 [?] 31.01.2007 11:49

Autors jau arī nenoliedz, ka vainīgs. Cik es saprotu no šī raksta, tas ir mēģinājums pievērst uzmanību situācijai ar ceļa zīmēm un ceļa apzīmējumiem. Domāju, ka lielākā daļa piekritīs - mūsu valstī šajā jomā ir pamatīgs bardaks. Reizēm skaties uz tām zīmēm un prāto - nu cik jocīgam jābūt, lai tā saliktu zīmes? Rakstā minētais varbūt nav pats kliedzošākais gadījums, bet lieku reizi pievērst uzmanību šīm lietām der.

nuhajs [?] 31.01.2007 11:53

Vajadzētu tā kā zināt, ka tuvāk durvīm parasti ir invalīdu stāvvietas. Un tas nav attisnojums, ka esi nobraucis 600 km dienā, tad nu baigais gabals... Nākamreiz attaisnosies ar to pašu par jebko? Ātrumu pārsniedzu- es tak daudz esmu nobraucis, esmu vainīgs. Tieši šie Tavi ''biju daudz nobraucis'' parāda, ka esi pastiprināti vainīgs, vadīji auto noguris. Atpūties un tad brauc!

224555. viesis 31.01.2007 11:56

Vēl viens "Borec za spravedļīvostj"

Piegriezušies jau!

rt [?] 31.01.2007 11:57

nevajadzīgs raksts...

224558. viesis 31.01.2007 12:02

1) Iesaku rakstīt sūdzību valsts prezidentei, jo viņa tak pati galvenā;

2) Iesaku pieprasīt Šleseru demisiju, ka ņifiga nav izdarījis;

3) Iesaku pieprasīt no MAximas pieprasīt morālo kompensāciju, nu par da jebko, jo viņiem tāpat slikta slava;

4) Iesaku apēst zirgu, jo tāpat nekas nenotiks un nemainīsies;

Archijs2 [?] 31.01.2007 12:10

Nu, man ir līdzīga pretenzija par pirmo krutojumu, kad nobrauc no Deglava tilta. Braukšanas virziens pa joslām norādīts 15m pirms krustojuma (to es piefiksēju tikai tad, kad braucu tur otrreiz), ko es neredzēju, jo vajadzēja ziemas laikā uzmanīgi sekot, ko darīs priekšā braucošais - bija sarkanais, tāpēc visa uzmanība tika pievērsa bremzēšanai.

Kad apstājos, paskatījos uz zīmēm, kas ir pie luksofora un tur bija parādīta galvenā ceļa zīme un viss. Nu, ja nav norādījumu, tātad var braukt pa kreisi, par ko nedaudz nobrīnījos, bet tomēr veicu manevru, jo šķita, ka tas ir īstais ceļš uz Jelgavu (pirmo reizi braucu pa turieni).

Pēc manevra aizmugurē sāka mirgot zilas bākugunis + tika pamirkšķinātas tālās. 20Ls sods.

Arī stulba situācija. Krustojumā nebija zīmes, kura noradītu tieši šī krutojuma šķērsošanas virzienus. Muļķīgi, bet fakts.

Te kaut kas līdzīgs, bet, manuprāt, 10m ietilpst vismaz 3 stāvvietās, līdz ar to strīdēties varētu tad, ja sods būtu uzlikts, atrodoties 4. stāvvietā.

kur tad no deglavas ielas var aizbraukt uz Jelgavu?

224593. viesis 31.janvāris 2007 12:58
0 0 Atbildēt

224588. viesim

Cik vienkārši - ar likumu aizliegts un viss! Kāpēc aizliegts???

Slepeni taču tie nav, maksā un saņem cik uziet, ne?

224595. viesis 31.janvāris 2007 13:01
0 0 Atbildēt

Izlasījāt? Cilvis steidzās, 10-os beidz tirgot :D

224596. viesis 31.janvāris 2007 13:09
0 0 Atbildēt

pac sevi perfekti uzmeta... uz ls20 droshvien. skatities vajag kur parkojies nevajadzes peec tam atmazivatsa... un standartus visus var iegaadaaties valdemaara ielaa kaut kur pie rimi

224597. viesis 31.janvāris 2007 13:12
0 0 Atbildēt

... Pirmais ņemu un ar soļiem nomēru 10m no zīmes. Velns! Sanāk patiešām nostājies norādītajā 10m zonā.

AR ŠO TEIKUMU ARĪ SAVU RAKSTU VARĒJI IZBEIGT.

224599. viesis 31.janvāris 2007 13:17
0 0 Atbildēt

1.) par tiem standartiem prasa naudu nu vinus pat biblotekā nelaiž kopēt.

2)Tā invalīdu stāvieta ir pārvērtusies par taksometru stāvietu(zimes ar nomainitas).

224602. viesis 31.janvāris 2007 13:22
0 0 Atbildēt

par rakstu- tikai retais atziist savas kluudas!!!!!

Vel bija dazi gudrinieki kuri uzskata ka sadus rakstus nevajag publiceet, kapeec?

Tur jau taa lieta ka Tas celazimju bardaks un amamtpersonu tiesiskais nihilsims pret parastu autovadiitaju jau saak klut paraak liels. Jo vairaak mes pasi saksim sos gudriniekkus cakareet ar savaam pretenzijaam jo lielakas iespeejas, ja nemees, tad varbuut muusu beerni dzivos sakartotaka valstii.

RD sat. dep. vispar ir zem katras kritikas.

224607. viesis 31.janvāris 2007 13:41
0 0 Atbildēt

Bezsakarīgs raksts... kaut kādi 600km, ciemiņi, kādēļ es tā pārkāpu noteikumus... bet vispār neciešu tos, kas parkojās invalīdu stāvietās .... un beidzas ar prātojumime par gājējiem... Nekā sakarīga... Vispār nesaprotu tos cilvēkus kas minūtes piecas gatavi rinķot un spiesties tuvāk veikalam, lai ietaupītu 50m iešanu ar kājām...

224610. viesis 31.janvāris 2007 13:45
0 0 Atbildēt

nez pie kura normaala lielveikala tam tuvaakaas staavvietas nav paredzeetas invaliidiem? tam jau vajadzeetu buut asiniis- pie lielveikala briivas staavvietas- taatad invaliidiem. un nav tur ko iipashi analizeet par rakursiem, ziimeem un liinijaam un veel kaut ko citu- galu galaa paiet papildus 50m naak tikai par labu veseliibai. pie durviim auto lai liek invaliidi, veci cilveeki un gariigie invaliidi.

224611. viesis 31.janvāris 2007 13:50
0 0 Atbildēt

Liidz shim biezhi vien esmu licis invaliidu stavvietaas (eertaak, tuvaak) un probleemu ar mentiem nav bijis. Hvz, nepaveicaas tev un viss.

224613. viesis 31.janvāris 2007 14:14
0 0 Atbildēt

Nē nu ja tauta ir stulba, tad arī visi viņu cērp kā māk. Pirmkārt, tā stāvvieta notiekti nav ierīkota pēc standarta. Ierīkojot invalīdu stāvvietu pēc standarta visi jau pa gabalu redzēs, ka tā ir domāta invalīdiem (tādas ir atrodamas arī Latvijā). Ceļu apzīmējumi noteikti nav tik plati savilkti, lai invalīds avarētu normāli izkāpt no auto, tās invalīdu stāvvietas ir apmēram1,5 reizes platākas nekā parastās. Kārtējā reize, kad invalīda stāvvieta "ierīkota",lai atrakstītos, ka tāda ir, nevis lai cilvēki to lietotu. Kārtējais pilsinis ir sodīts, bet "ierīkotāji" var gulēt mierīgi, no viņiem neviens atbildību neprasa. Gribētu piebilst, ka normu par to, ka ceļa zīmēm ir jāsatur NEPĀRPROTAMI un SKAIDRI rīkojumi neviens nav atcēlis un pat mūsu banānu lielvalstī tā ir tiesiskā spēkā. Zem šī principa nevar pavilkt nevienu zīmi, kurai ir vienkārši noteikts darbības rādisuss, bez papildu atceļošām zīmēm (OK uz šosejas vēl var pēc tahometra noteikt, bet novērst uzmanību kaut uz sekundi no ceļa nav tā labākā prakse, ko zīmju licējam vajadzētu veicināt). Autovadītājam vajag saprast, kur viņš drīkst apstāties, neapturot un neizkāpjot no automašīnas. Gribētu redzēt skatu, kad visi sāks skraidīt ar mērlentām vai soļiem mērīt attālumus, Rīgas centrā, parkojoties ielas malā pie krustojumiem (tjipa vai ir 5m vai nav), apstādinot uz kādu minūti tranporta plūsmu piemēram Rūpniecības ielā.

P.S. atruna par sniegu, kadēļ vispār ceļu apzīmējumiem nav jāpievērš uzmanība ir vispār tupi. Tā vairāk tā sniega nav nekā ir, tad arī jāņem vērā, ka nepareizi apzīmējumi tikai maldina vadītāju un traucē tam oroientēties, tādēļ tādus "ierīkotājus" arī vajag drāzt. Un vispār sniegu ziemas laikā no brauktuvēm (arī stāvvietām) ir jātīra, tādēļ tos apzīmējumus tāpat vajadzētu redzēt).

224616. viesis 31.janvāris 2007 14:25
0 0 Atbildēt

[c]Epilators rakstīja:

kur tad no deglavas ielas var aizbraukt uz Jelgavu? [/c]

Caur Salaspili!

224617. viesis 31.janvāris 2007 14:27
0 0 Atbildēt

Satiksmes noteikumos rakstiits ka to papildzīmi driikst izmantot kopā tikai ar shiim ziimeem, P ziime tur nav.

Vai tad ar sho nepietiek?

307.4. 804., 805. un 806.papildzīme "Darbības zona". Norāda 326., 327., 328. un 329.zīmes darbības virzienu un

zonu, ja apstāšanās vai stāvēšana gar laukuma vienu pusi, ēkas fasādi u.tml. ir aizliegta;

224620. viesis 31.janvāris 2007 14:33
0 0 Atbildēt

vajadzēja rakstīt sūdzību Rīgā galvenā LVC kantorī.... lai šīe paskaidrotu situāciju par bezpreģēlu ģerevņā... tad vai nu būtu rēcīga atbilde, vai nu atbildīgo sodīšana - tie kuri pieņema objektu ekspluatācijā, vai arī tos kuri atjaunoja apzīmējumus....

Kadu laiku atpakaļ te bija gadijums ar vienu morozu kurš Kauguros nolika auto tur kur nedrīkst stāvēt... bišķīt te pabļaustījas uzrakstija vēstūli laikam uz Pašvaldības policiju - ka rezultātā slinķim anulēja sodu - bet pie Rimi uzlika papildus zīmes priekš citiem slinkajiem.....

Ja esi slinks skopulis - tad nu pats vainīgs.... varēji vismaz te paprasīt padomu - nevis pēc n-tiem mēnešiem rakstīt šo tizlu rakstu par savu stulbumu....

Es reiz pa dienu norubiju tuvu 800 km... un ka jau normālais cilvēks savlaicīgi pa ceļam nopirku visu nepieciešamo... parasti ciemos brauc ar visu nepieciešamo - nevis pērk pēdēja brīdī....

224625. viesis 31.janvāris 2007 14:44
0 0 Atbildēt

Kā zinošs cilvēks varu pateikt, ka stāvvietas platuma standarts ir 2.5 - 3.0 metri, parasti veido 2.5 m, lai vairāk vietu sanāktu. Tātad, algebra vienkārša - 10 m - 4 stāvvietas, piektajā liekam droši.

224628. viesis 31.janvāris 2007 14:49
0 0 Atbildēt

Ņem stroķi, brauc uz valmieru, jeb kur tu tur dabiji plāksteri..

[img]smiles2k.net/smiles/war_smiles/xyxgun.gif[/img]

224633. viesis 31.janvāris 2007 15:02
0 0 Atbildēt

Bērni viens 600 km otrs 800 km ...

224638. viesis 31.janvāris 2007 15:09
0 0 Atbildēt

To papildzīmi 10m nevar likt kopā ar P zīmi.

224642. viesis 31.janvāris 2007 15:21
0 0 Atbildēt

Vispār līdz 3 jau nav grūti saskaitīt, jo invalīdu stāvvieta ir platāka ap 3m, pārējiem 2,5....

Neko darīt, man arī šķiet ka pelnīts sods!

224644. viesis 31.janvāris 2007 15:25
0 0 Atbildēt

20Ls.. nu kas tas ir salīdzinoši ar atsevišķu tiesnešu kukulīšiem? Spļāviens jūrā! :)

Nav ko satraukties par sīkumiem..

224645. viesis 31.janvāris 2007 15:26
0 0 Atbildēt

Visvairāk man patīk, ka stāvlaukums tukšs, bet tā pat pamanās zem zīmes nolikt!! :D

224647. viesis 31.janvāris 2007 15:32
0 0 Atbildēt

Pirms pāris mēnešiem tajā pašā stāvvietā bij noparkota mentu mašīna - diemžēl nebij ar ko nobildēt. Un nemanīju, ka viņi būtu sev plāksterīti izrakstijuši.......laikam soda kvītis bij beigušās. :-))

224650. viesis 31.janvāris 2007 16:10
0 0 Atbildēt

Nekad neesu redzeeji kad gaajeejs pac pakluust zem auto. vinmeer auto uzbrauc. Iedomaajaties gaajeejs pacelj, un lien pac zem auto un met sev virsu. 99.99% vienmeer AUTOMASHIINA uzbrauc.

224653. viesis 31.janvāris 2007 16:55
0 0 Atbildēt

Ja buutu peec ceturtaas vietas uzlikta jauna "P" zīmiite, arii sniegaa buutu saprotams liidz kurai vietai darbojas invaliidu staavvieta... ljoti vienkaarshi un nepaarprotami...

224656. viesis 31.janvāris 2007 17:09
0 0 Atbildēt

jmho - lai vai kāds būtu zīmju izvietojums, vienmēr atradīsies 15km nobraucis mu.daks, kas atradīs pie kā pie.isties.

224660. viesis 31.janvāris 2007 17:30
0 0 Atbildēt

Kāda starpība cik platai jābūt invalīdu stāvvietai, ja nav pareizu un nepārprotamu ceļa apzīmējumu, tad sods uzlikts nelikumīgi. Un nav mums jābūt asinīs (kā viens rakstīja) ka tur un tur varētu būt tas un tas. Galu galā esam cilvēki nevis roboti. Daudzi vispār kārtīgi nav izlasījuši autora uzrakstīto ( sliņķi), un tikai gudri spriedelē (spamo bērnu bars).

224661. viesis 31.janvāris 2007 17:34
0 0 Atbildēt

Viesi,

>ja nav pareizu un nepārprotamu ceļa apzīmējumu, tad sods uzlikts nelikumīgi

Nez kā būtu jānorāda 10 metri lai būtu saprotams arī āzim? 1000cm? 85 burkāni? 10 suņi?

224663. viesis 31.janvāris 2007 17:47
0 0 Atbildēt

Labi uzrakstīts un lasāms raksts.

Žurnālists

224664. viesis 31.janvāris 2007 17:55
0 0 Atbildēt

Ja kaadam nepieleca...es vienkaarshi pastaastiiju kaa man nelaagi izgaaja... un sodu esu nomaksaajis... Ja vainiigs, bet vai viennoziimiigi...

224667. viesis 31.janvāris 2007 18:55
0 0 Atbildēt

Valsts SIA "LATVIJAS STANDARTI" nevienu standartu brīvā tirgū nepublicē. Tā ir viņu NAUDA!

Man vajadzēja par elektrību, braucu - samaksāju - dabūju.

224673. viesis 31.janvāris 2007 19:55
0 0 Atbildēt

Laukos ļoti ātri darbojas pašvaldību policisti, kaut tā Rīgā būtu!!!!

P.s. Cēsīs gan ir daži tādi kalambūri, kur zīme uz zīmes :), pats ar uz vienu uzrāvos. Un ir redzēts kā busiks pa nakti riņko, lai tik kaut ko uzlīmētu.

Atliek tikai uz 10 min kā plāksteris virsū. Pieredze :)

224674. viesis 31.janvāris 2007 20:16
0 0 Atbildēt

Pats vainīgs vien esi, jo tajā stāvietā,ka tu iebrauzi nemaz nevar braukt. Paskaties uz ceļa apzīmējumu pirmajā bildē, tāpec jau tu neredzēji, ka tā ir invalīdu stāvvieta.

Pats vien esi vainīgs!!

224683. viesis 31.janvāris 2007 22:28
0 0 Atbildēt

vai tik autors tos 600 kme nav pa dižo Latvijas granti nobraucis. Texts atbilst sakratītām smadzenēm.

224684. viesis 31.janvāris 2007 22:43
0 0 Atbildēt

Taču man palika daži neatbildēti retoriski jautājumi:

- Kāpēc vienmēr kad notiek negadījums ar gājēju, vienmēr „automašīna uzbrauc gājējam”, nevis „gājējs pakļūst zem auto”?

- Kāpēc negadījumos uz gājēju pārejām, kurām varbūt pietrūkst zebras, vai tā ir izvietota pāri 3 joslām, vienmēr vainīgs ir tikai auto vadītājs, bet atbildīgā amatpersona, kas apspirināja šo projektu mierīgi mājās guļ?

- Vai tiešām Latvijas standarti būtu pielīdzināmi valsts noslēpumam, un tā informācija ir pieejama tikai noteiktam cilvēku lokam?

- No kā baidās VSIA "LATVIJAS STANDARTS” ka nepieļauj standartu publicēšanu internetā?

- Kad pienāks tāds laiks, ka saņemot sodu tu zināsi, ka tas ir pamatots un piemērots ne tikai tev, bet pilnīgi visiem un bez izņēmuma?

piekrītu...

224685. viesis 31.janvāris 2007 22:48
0 0 Atbildēt

Blaviens, visa stavvieta pilnigi tukash, nebija tachu loham slinkums staigat, fochet, merit, skricelet sito shreibejumu, lai apliecinatu savu tupumu!!!

224690. viesis 1.februāris 2007 0:16
0 0 Atbildēt

Mani arī nepamet sajūta, ka ar to satiksmes organizāciju un ceļa zīmju likšanu kaut kas baigi klibo.

Es saprotu, ka jebkura ceļa, stāvvietas izbūve un ar to saistīta satiksmes organizācija, luksaforu un ceļa zīmju izvietošana ir pocess, kurā ir:

1. Pasūtītājs

2. Projektētājs

3. Saskaņotājs

4. Izpildītājs

5. Darbu pieņēmējs pēc izpildes.

Un pie šādiem sviestiem tak vai nu projekts ir aplams un neatbilstošs kaut kādiem spēkā esošiem noteikumiem, vai arī izpildītājs viņu nav ievērojis.

Šeit rodas jautājums - kā noskaidrot šadu muļķību autoru, kāda organizācija to Latvijā dara un kā piespiest vainīgo šadus jautājumus savest kārtībā?

No pieredzes zinu, ka atrast atbildīgo par ceļa zīmju izvietošanu ir samērā nereāli - CP un CSDD droši zina, ka tā nav viņu kompetence. Dažādi CP darbinieki (pēc loģikas biju iedomājies ka CP ir saistīta ar satiksmes drošības jautājumiem un būtu pirmā instance, kas būtu jāinformē un kam būtu jārīkojas situācijā, kad ir radušies apstākļi, kas apdrod satiksmes drošību) mani mēģināja sūtīt pie iecirkņa pilnvarotā vai izteica aizdomas, ka pilsētas domē varētu būt kāds, kas par to atbild.

Vēl labs eksperiments -

Rīgā, pārdaugavā kaut kur starp Jelgavas štrāsi un Jūrmaleni

pie vienas dzelceļa pārbrauktuves bija apaļa STOP zīme. Tā kā bija tur darīšanas un bija jāgaida partneris, aiz nav ko darīt pazvanīju CP un pajautāju - vai apaļa STOP zīme ir spēkā un ir jāievēro vai nē. CP neinteresēja, kur tāds brīnums ir. Toties sekoja jautājums, vai nav notikusi avārija. Tā kā avarijas nebija, viņiem šī problēma nelikās aktuāla.

Tā arī līdz šim brīdim nezinu organizāciju, kuras kompetencē būtu satiksmes drošības organizācija un kuru informējot par pamanītām problēmām tiktu pieņemti kādi mēri, lai tās novērstu.

224693. viesis 1.februāris 2007 1:02
0 0 Atbildēt

2 224690. viesis 01.02.2007 00:16...

piezvaniji uz CP.... spoža gan ideja... šiem jāatbild uz citiem svarīgajiem jautājumiem bet ne par to kas ir CSDD un LVC + RDSd kompetencē....

Pa to laiku cilvēkiem kuriem vajag steidzāmi sazvanīt CP 9 piem autiņu tikko aizdzina) vajag daidīt rindā... jo vidiš li kādas aiz neko darīšanas sagribējas uzzvanīt uz CP dežurdaļas telefonu../.. PSC vienkarši cik gudri....

Ja gribi uzzināt par speciālam organizācijam - vari uzzvanīt kaut 1188 un paprasīt kurš par ko konkrētā rajonā vai pilsētā ir atbildīgs....

Piemēram Rīgā ir satiksmes organizācijas centrs, kuram ir bemaksas telefons un kur var nodot informāciju piemerām par ķibelem ar luksoforu...

Ja tev ir globāla problema ko jarisina - zvani uz informatīvo CSDD tālruni... jo taču CSDD kadreiz pārbaudīja tavu zināšanas līmeni pirms izsniegt autovadītāja apliecību.....

224696. viesis 1.februāris 2007 1:46
0 0 Atbildēt

nelasīju visus komentārus, bet varu pateikt, ka tagad tai zīmei ir noņemta darbības zonas plāksnīte, no kā tā ir kļuvusi vēl nesaprotamāka. horizontālo apzīmējumu nav, turklāt starp trešo un ceturto parkošanās vietu ir uzstādīta Taxi pieturas zīme ar norādi, ka tur var parkoties 2 takši, kuri regulāri aizņem 3 (trīs) vietas.

vienvārdsakot, Valmiera ceļazīmju idiotisma ziņā cenšas panākt Siguldu ("Raibais suns")

224702. viesis 1.februāris 2007 2:14
0 0 Atbildēt

pievienojos, ka standartiem jābūt publiski pieejamiem.

a proletārieši, kas pļurkst, ka raksta autors pats vainīgs... ēdiet savu proletārieša kartupeli un skataties panorāmu!

224703. viesis 1.februāris 2007 7:45
0 0 Atbildēt

Man kaut kas līdzīgs sanāca pie Spices, kur vispār zīmes nav, ir tikai zīmējums uz asfalta. Bija uzsnidzis neliels sniedziņš un, protams, neko ļaunu nedomādams novietoju savu braucamo invalīdu stāvvietā. -> 20LVL

224704. viesis 1.februāris 2007 8:37
0 0 Atbildēt

Neizlasīju ne vienu komentu (droši vien puse no tiem ir tikai ķengas), bet ...

- žēl, ka tev tā sanāca

- visiem būtu labāk, ja uz asfalta būtu invalīdu marķējums

- labāk ne vienam nesaki, ka biji pārguris (noguris nedrīkst vadīt auto, CSN)

- nav jēgas apstrīdēt soda pamatotību

- varu ieteikt šādos gadījumos startēt ar lūgumu mainīt soda apmēru, no 10Ls uz brīdinājumu. To var darīt tikai tad, ja nav neviena aktīva adm soda, un ja kaitējums nav būtisks sabiedrībai - stāvvietā līdz tevīm brīvas invalīda vietas, veikals jau ciet utt.

224720. viesis 1.februāris 2007 10:20
0 0 Atbildēt

Rakstiņš pastulbs,bet,ja jau ejot uz bodi nefiksēji zīmi utt,pats vainīgs un ari tad tev ir tiesības uzrakstit iesniegumu ar paskaidrojumu,un iesniegt izskatīšanai.parasti tas itkā beidzas arbrīdinājumu.Tā nu ir',ka šjā valstī tev japārzin max daudz likumu un lietu lai varētu sevi aistāvēt pret valsts patvaļu.

224722. viesis 1.februāris 2007 10:30
0 0 Atbildēt

Izlasot virsrakstu nodomāju,ka kāds dzeršanas sesiju aprakstījis...

224735. viesis 1.februāris 2007 12:07
0 0 Atbildēt

....nelasīju visus komentārus, bet varu pateikt, ka tagad tai zīmei ir noņemta darbības zonas plāksnīte,....

Taa papildzīme 10m un P ziime ir neatbilstoša satiksmes noteikumiem. Nesaprotu kaapeec nevar apstriideet to sodu??

224738. viesis 1.februāris 2007 12:18
0 0 Atbildēt

Zinu par standartiem.. Tur situācija ir tāda, ka standarti ir aizsargāti ar autortiesībām, tāpēc viņus iegūt var tikai nopērkot bibliotēkā. Un parasti tie ir nepieciešami tikai zīmju ražotājiem :) Un vispār vienīgais, ko standarts pateiks, visticamāk ir, kādiem izmēriem un ar kādām krāsām jābūt zīmei vai arī kādiem parametriem jābūt krāsai, ar kuru ir uzkrāsoti apzīmējumi un to, kam obligāti ir jābūt, lai zīme vai apzīmējums būtu derīgs ir rakstīti csn, jo šaubos, ka zīmes neatbilst standartā noteiktajam izmēram.

Bet par šo situāciju varu teikt to, ka tā tiešām ir absurda.

224743. viesis 1.februāris 2007 12:33
0 0 Atbildēt

TO: 224704. viesis 01.02.2007 08:37

Tur jau taa lieta ka ka bezspeekaa nolaidu rokas, jo paarsuudzeet nav jeegas un LAPK neparedz mazaaku sodu tikai 20 LS....

:)

224744. viesis 1.februāris 2007 12:42
0 0 Atbildēt

ja ir metri ,tad parasti rēķinu ka 2.5m uz vienu vietu,tas ir atstāj 4.brīvas un piektajā parkojies uz nebēdu,un ja garumā tad 5m uz vienu auto.Nekad nav pievīlis.

224745. viesis 1.februāris 2007 12:59
0 0 Atbildēt

Man jau liekas, ka municipāļi pārāk brīžiem piekasās. Vakarā, kad tukšas stāvietas un pilns ar vietām, kur arī invalīdiem nolikt savas mašīnas. Dienas laikā protams vajag likt sodu, bet tādā laikā man sķiet lieki. Labāk būtu plaksterus likuši Aspāzijas bulvārī, kur 6. tranvajs apli met :) uhhhh cik naudiņas tur būs. Visa gājēju ietve salikta ar mašīnām 3 rindās, tikai tur neliek plāksterus, jo tie spēkrati pieder pašiem palicistiem :) VIENS LIKUMS, VIENA TAISNĪBA :)))))))))))))))))

224746. viesis 1.februāris 2007 13:00
0 0 Atbildēt

"Lasītājs: perfekti izplānots «metiens»". Un kāpēc šāds pretenciozs virsraksts. Ne nu izplānots, ne nu metiens. Tad lūk, es domāju, kāda jēga iedziļināties autora sāpē, ja viņš pat nespēj izveidot problēmai atbilstošu virsrakstu. Stāsts patiesībā ir par to, ka vecis ir tik ļoti noguris, ka acumērs ir galīgā (tur).:)

Tāds vadītājs ir bīstams. Šim stāstam cik necik būtu jēga, ja būtu noparkojies uz 10 robežas un tad policija būtu ielīmējusi zīmi. Tas nenotika. Tad par ko ir stāsts. Nu izdomā labāku zimju izvietojumu, uzraksti ierosinājumu kam vajag. Sagaidi atbildi un tad Tavam skumjajam stāstam būs kāda jēga. Neērti to rakstīt, bet A/M T/G.

224750. viesis 1.februāris 2007 13:45
0 0 Atbildēt

Zebra: www.tv.lv/static/consol...ub=36&cat_id=4

par to pashu teemu itkaa jau nekas... bet ir garaam... :(

224766. viesis 1.februāris 2007 18:22
0 0 Atbildēt

kā varēja nogriezties PA KREISI uz stāvietu, ja otrajā bildē uz asfalta ir balta bulta TIKAI PA LABI!?

224773. viesis 1.februāris 2007 20:14
0 0 Atbildēt

Kārtējais ''prāta invalīds"! Ja nepamanīji, tad savu vainu atzīsti un nelecies! Labi ir ja nejauši tā gadās, taču lielākoties latviešu būšana prasa iespēju nolikt mašīnu pie durvīm vai priekšā durvīm cik nu iespējams. Un kāda starpība 3 vai 3 1/2 vietas. 10m ir skaidri noteikti un ja tajā 1/2svietā ieparkojies,tad arī sodu nesaņem.

Neķer kreņķi!

224775. viesis 1.februāris 2007 21:41
0 0 Atbildēt

Piedodiet, bet autors ir cilvis. Ja vainīgs tad maksā!!!

224780. viesis 1.februāris 2007 23:15
0 0 Atbildēt

Protams tagad tas ir daudz par vēlu, taču es ieteiktu šādā situācijā rakstīt iesniegumu (sūdzību) un iespējams, ka administratīvā pārkāpuma protokolu-paziņojumu arī atceltu...

Un ne obligāti 100% jābūt pilnīgi nevainīgam, pietiek arī ar to, ka "menti" nav pietiekami labi nofočējuši esošo situāciju un nav saredzams pārkāpums viņu fotogrāfijā...

Tautieši, saņematies un ejiet beidzot strīdēties par nepamatotiem administratīvajiem protokoliem! ;)

224821. viesis 2.februāris 2007 12:35
0 0 Atbildēt

Epilators, no Deglava tilta braucot centra virzienā, pašā ielas galā (vai tur, kur ir kādi 4 atzari) pagriežoties pa kreisi, tad līdz Salu tiltam un prom uz Jelgavu...

224837. viesis 2.februāris 2007 16:13
0 0 Atbildēt

nuhajs [?] 31.01.2007 11:53

Vajadzētu tā kā zināt, ka tuvāk durvīm parasti ir invalīdu stāvvietas. Un tas nav attisnojums, ka esi nobraucis 600 km dienā, tad nu baigais gabals... Nākamreiz attaisnosies ar to pašu par jebko? Ātrumu pārsniedzu- es tak daudz esmu nobraucis, esmu vainīgs. Tieši šie Tavi ''biju daudz nobraucis'' parāda, ka esi pastiprināti vainīgs, vadīji auto noguris. Atpūties un tad brauc!

.....................

Tu esi pēdējais cirvis! Očkariks izjātais... tu visu dari pareizi... tu droši,ka drāzies misionāru pozā un arī tavi senči tevi tā uztaisīja. Otļičņiks-sūkātājs. Reāli izbesīji.

224839. viesis 2.februāris 2007 16:16
0 0 Atbildēt

Pie normāliem civēkiem būtu jābūt tā...ja reiz ir noteikts darbības zonas sākums,tad jānorāda arī beigas.

Un visādu sūkātāju Marchiku un Dexteru pļūtīšana nav ne sooda vērta. Ībļi.

224851. viesis 2.februāris 2007 19:34
0 0 Atbildēt

nu vecais, tiešām vasilijs petrovičs... ja jau esi nobraucies tik daudz km, tad ir tiesības neievērot likumu... ja uz zīmes apakšas būtu svaigas betona pēdas, vai jauns asfalts apakšā, varētu strīdēties, ka zīme uzlikta autiņa stāvēšanas laikā.. bet šitā - nu pagaidi, ir ielas, kurām zīme atrodas pašā, pašā galā - apstāties/stāvēt aizliegts. un es braucu ielai no otras puses - no pretējā virziena. ņemu pārbraucu sadalošajai līnijai un noparkojos pretējā pusē (ar auto purnu pretēji kustības virzienam). nu un? kuru interesē, ka esmu klibs, vai piedzēries, vai cik es nobraucis - ja zīme tur tās ielas galā stāv, un man ir slinkums pamidžināt ačeles apkārt un pazavērties, kas tur ir - nu maksai, maksai! un kas tevi pazīst, un kas nepazīst? zīmi pārkāpi, značit esi noparkojis auto stāvvietā, kas domāta invalīdiem - un atņēmis viņiem valsts piešķirtu privilēģiju līdz veikala ieejai mērot īsāku ceļu nekā tev, veselajam (nu vismaz fiziski - jo garīgi tu tak nebiji vesels, bet biji BAIGI NOBRAUCIES). a vot policijā tevi nepazīst un neticēja, ka tev tādi skaisti principi, a pats tāds neglīts :D :D :D

tak čto nav ko ieauto piesārņot ar sviestu, un uz standartu pārvaldi arī varēji aizstaigāt, ja tik ļoti interesēja, kā nekā - katrā darba vietā tak var atprasīties, ir pusdienu pārtraukumi, un vispār - pasaki bosam (vai klientam vai pats sev, ja pats boss), ka dodies pie acu ārsta - a pa ceļam iebrauc pēc standarta. tikai jautājums - ko tā standartu padome atrisinās... sagrābstītas zināšanas jurisprudencē arī nepalīdzēs pret "baigo nobraukšanos" - un, ja gribējās strīdēties, varēji to darīt - tik un tā neko nepierādītu, zīme tur stāv, tu pārkāpi, značit maksā. tagad kulstīt tukšus salmus... nu vecais... :))

224873. viesis 4.februāris 2007 13:21
0 0 Atbildēt

nu gan tas šoferiitis izskataas reaali saguris peec tiem 600 km, - nez cik laika aizņeema šii cepšanaas un urķeešanaas pa satiksmes noteikumiem :) un veel nebija slinkums braukt NAKTII un veel to visu fotografeet ! NU LOHS !!! :)))

225527. viesis 13.februāris 2007 9:02
0 0 Atbildēt

man ar kaut kā smiekli sanāca.. :))) Beigas bija vienīgais, kam piekrītu. :))

225689. viesis 15.februāris 2007 10:50
0 0 Atbildēt

Zīmes ir ,reizēm, novietotas nesaskatāmi.Bet kad doddas uz lielveikaliem-citu neko redzēt negrib,aizbildināties var ar jebko.Skats no malas ir smieklīgs,nomet auto un nesas uz bodi,var'but kautko izpirks.Uzskatu ka autors-vainīgs!

225857. viesis 16.februāris 2007 17:46
0 0 Atbildēt

Līdz vietai kad tu sāki aplikt ierēdņus un pastāvošo iekārtu...viss bija o.k., man tevis sametaas žēl. Bet tagad vienīgais ko varu pateikt....pi... esi!

227797. viesis 4.marts 2007 11:12
0 0 Atbildēt

varu saderēt ka tie kas logā ielika "Plāksteri" paši bija novietojuši savu auto blakus (un vis drīzāk pa kreisi), lai nebūtu tālu jāiet!!! ;)

240017. viesis 1.augusts 2007 1:35
0 0 Atbildēt

nu i gan lohs tu autor...tjipa iebraucot neredzeeji arii ziimi uz asfalta kas liek piebraukt tewis ieraudziitajai ziimei pavisam no citas puses??..puses no kuras ziimi var ljoti labi redzeet...to4 lohs..

240050. viesis 1.augusts 2007 18:19
0 0 Atbildēt

Tiešām vienai lielai daļai nepielec raksta būtība,runa neiet par to kurš vainīgs,bet par zīmju situāciju uz LV ceļiem.Malacis raksta autors. Man ar vienreiz uzlīmēja 20LS pagalmā ar pamatojumu-traucē iebraukt izbraukt,pēc manām domām pat buss tur varēja braukāties un vieta bija,tāpēc apstrīdēju šo lēmumu un tik nikna biju ka pateicu RPP lai brauc ar savu busu pamēģina,uzrakstīju iesniegumu un sodu anulēja.Takā ja esat pārliecināti par savu taisnību -cīnaties.Lai veicas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti