«Auciema aplī» ātrākie Nebars, Cīrulnieks un Orlovs

 
5.februāris 2007 12:45

Trasē „Auciema aplis” pie Cēsīm aizvadīts Latvijas ziemas autodaudzcīņas čempionāta trešais posms. Ar ledu un dubļiem klātajā trasē ātrākos rezultātus uzrādīja Kārlis Nebars („Subaru Impreza”, 4WD), Armands Cīrulnieks („Renault 19”, FWD) un Normunds Orlovs („Toyota MR-2”, RWD). Komandu ieskaitē uzvarēja „SRT.LV”.

Šosezon valsts čempionāta ziemas autodaudzcīņā dalībniekiem laika apstākļu ietekmē nākas demonstrēt ievērojamu vispusību – pirmais posms kartodromā „Rulītis” Jelgavā notika uz asfalta seguma, otrais posms „333” trasē risinājās uz ledus un sniega seguma, bet trešajā posmā aizvadītajā svētdienā „Auciema aplī” sportistiem, kuri kopskaitā bija gandrīz 90, nācās sacensties ar ledu un dubļiem. Neraugoties uz atkusni, trases saimniekiem ar Raiskuma pagasta padomes, Cēsu rajona padomes un „Svētavota” atbalstu bija izdevies sagatavot gludu trases segumu un braucēji varēja koncentrēties uz pareizo trajektoriju izvēli, nedomājot par to, kā apbraukt to vai citu bedri.

Latvijas čempionāta ziemas autodaudzcīņā 3. posma uzvarētājs 4WD klasē Kārlis Nebars. (FOTOAĢENTŪRA „4RATI”)

Ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs sapulcējās FWD klasē. Negaidītu uzvaru izcīnīja Armands Cīrulnieks („Renault 19”), kurš pirmajā braucienā bija ceturtais, bet otrajā uzrādīja ātrāko rezultātu. Otro pozīciju divu braucienu summā izcīnīja „SRT.LV” komandas pārstāvis Ģirts Krūzmanis, kurš šoreiz brauca ar „Opel Astra”, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Normunds Kārkliņš („VW Golf II”). Jau otro posmu pēc kārtās nevienmērīgs sniegums pievīla Jāni Grīnbergu  („Opel Astra”) – pirmajā braucienā Jānis bija ātrākais, bet otrajā tikai 13, kas summā deva ceturto vietu. Augstajā piektajā vietā ierindojās juniors Jānis Gasparovičs („Audi A6”). Pirmo reiz šosezon trasē varēja redzēt arī trīskārtējo šīs klases čempionu Ulvi Bujānu. Braucot ar „VW Golf”, Ulvis šoreiz ierindojās septītajā vietā.

4WD klases dalībniekiem ātrajā trasē radās lieliska iespēja nodemonstrēt savu spēkratu jaudu. Tomēr liela daļa braucēju tā aizrāvās ar akseleratora pedāļa spiešanu, ka aizmirsa par bremzēšanu un viņu lidojumu apturēja tikai netīrā sniega kupenas. Savu pirmo uzvaru daudzcīņas čempionāta posmā izcīnīja Kārlis Nebars („Subaru Impreza”), braucienos uzrādot pirmo un ceturto rezultātu. Otrajā vietā ierindojās Atis Eihentāls („Audi 90 Quattro”), pateicoties labākajam rezultātam otrajā braucienā, bet trešā pozīcija Intam Jeršovam („Audi 90 Quattro”). Kopvērtējuma vadībā izvirzījies Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”), kurš Auciemā palika ceturtais. Neveiksmīgas sacensības izvērtās līdzšinējam kopvērtējuma līderim Marekam Matvejevam („Subaru Impreza”), kurš palika tikai 14. Devītajā vietā ierindojās krosa meistars Gints Bujāns („VW Golf Synhro”).

Aizmugures piedziņas klasē startam pieteicās 21 dalībnieks. Spēcīgajā konkurencē uzvaru svinēja Normunds Orlovs, kuram tās bija tikai trešās sacensības ar „Toyota MR-2” automašīnu. Lieliski veicot otro braucienu (labākais rezultāts), otro vietu posmā izcīnīja Jānis Slišāns („Toyota Corolla”), aiz sevis atstājot Ģirtu Krūzmani („Lexus 200 iS”). Kopvērtējuma līderim Jānim Gustānam („Toyota MR-2”) šoreiz jāsamierinās ar ceturto rezultātu.

Komandu vērtējumā divām izrādījās vienāds punktu skaits, bet pēc papildrādītājiem pirmā vietā pienācās SRT.LV (Ģirts Krūzmanis, Jānis Grīnbergs). Otrie „Ice MEN” (Normunds Orlovs, Mareks Kairis, Elmārs Aukšmuksts), bet trešie „JNM Auto” (Normunds Kārkliņš, Mairis Kārkliņš, Jana Gustāne).

Paralēli Latvijas čempionāta posmam, sacensības „Auciema aplī” bija arī „Matador” kausa izcīņas pirmais posms. Šajā ieskaitē cīnījās sportisti, kuru automašīnas bija aprīkotas ar vismaz divām šī ražotāja riepām. Jāatzīst, ka sportistu, kuri lieto „Matador” sporta riepas (izplatītājs Baltijā – SIA „Vigo”), paliek aizvien vairāk, jo Slovākijas rūpnīcas ražojums ar īpaši mīksto gumijas sastāvu nodrošina lielisku saķeri uz slidenā seguma. Par „Matador” kausa ieguvējiem Auciemā kļuva Kārlis Nebars (4WD klase), Normunds Orlovs (RWD klase) un Ģirts Krūzmanis (FWD klase).

Par nākamā daudzcīņas čempionāta posma norises vietu un laiku LAF Standartauto komisija lems tuvākajās dienās (zināms, ka tas nenotiks 11. februārī, jo šajā datumā risināsies minirallijs „Ķekavas ziema '07”). Taču bez sacensībām autodaudzcīņnieki nepaliks, jo 10. februārī „333” trasē tiks aizvadīts  SK „333” kausa izcīņas otrais posms. Pirmajā posmā, kas notika aizvadītajā nedēļas nogalē, godalgoto trijnieki bija šādi: FWD klasē Zigmunds Ločs, Almants Faušteins, Armands Cīrulnieks, 4WD klasē Jānis Zvanovskis, Kristaps Blušs, Haralds Šlegelmilhs, RWD klasē Jānis Ivanovskis, Māris Druva, Jānis Skujiņš.

Latvijas čempionāts ziemas autodaudzcīņā

3. posms, „Auciema aplis”
FWD
Armands Cīrulnieks 63 punkti (1. braucienā 4. vieta/2. braucienā 1. vieta), Ģirts Krūzmanis 58 (2./5.), Normunds Kārkliņš 56 (7./2.), Jānis Grīnbergs 53 (1./13.), Jānis Gasparovičs 52 (9./3.), Aivars Alants 51 (8./4.).
4WD
Kārlis Nebars 63 (1./4.), Atis Eihentāls 60 (6./1.), Ints Jeršovs 60 (4./2.), Elmārs Aukšmuksts 55 (2./8.), Artis Smirnovs 50 (7./5.), Andis Reimarts 49 (12./3.).
RWD
Normunds Orlovs 63 (1./4.), Jānis Slišāns 60 (6./1.), Ģirts Krūzmanis 56 (7./2.), Jānis Gustāns 56 (2./7.), Mareks Kairis 53 (4./6.), Mairis Kārkliņš 52 (5./5.).
Komandas
SRT.LV (Ģirts Krūzmanis, Jānis Grīnbergs), 173, „Ice MEN” (Normunds Orlovs, Mareks Kairis, Elmārs Aukšmuksts) 173, „JNM Auto” (Normunds Kārkliņš, Mairis Kārkliņš, Jana Gustāne) 151.

Kopvērtējums pēc 3. posma

FWD
Ģirts Krūzmanis 175, Ritvars Kārkliņš 167, Jānis Grīnbergs 165.
4WD
Elmārs Aukšmuksts 181, Mareks Matvejevs 172, Andris Alksnājs 162.
RWD
Jānis Gustāns 185, Ģirts Krūzmanis 173, Jānis Slišāns 166.
Komandas
VPLT 524, SRT.LV 513, Ice MEN 439.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti