Rallija sezona Latvijā sāksies svētdien ar «Ķekavas ziema 07» 3

 
8.februāris 2007 8:35

Svētdien ar Latvijas minirallija čempionāta pirmo posmu „Ķekavas ziema ‘07” sāksies rallija sezona. Gandrīz simts ekipāžas sacentīsies Vecumnieku pagasta ceļos.

Pēc sekmīgi aizvadītās pirmās sezonas 2006. gadā, minirallijs jauno sezonu uzsāks ar jauniem rekordiem – startam minirallijā „Ķekavas ziema ‘07”, kas svētdien risināsies Vecumnieku pagasta ceļos, pieteikušās teju simts ekipāžas. Dalībnieku vidū atrodami gan pieredzējuši meistari (piemēram, Aldis Pīlēns/Miķelis Mežaks („Subaru Impreza”), Viktors Lebedevs/Māris Deklaus („Mitsubishi Lancer EVO IX”), Matīss Mežaks/Arnis Ronis („Mitsubishi EVO VIII”), gan arī rallija debitanti.


FOTO: fotoaģentūra „4rati”


Daļai sportistu „Ķekavas ziema ‘07” „būs kā treniņš pirms lielā rallija „Sarma 2007”, kas 17. un 18. februārī risināsies Gulbenes apkārtnē, tomēr lielāka daļa ekipāžu Ķekavā uzsāks cīņu par medaļām Latvijas minirallija čempionātā.

Pavisam šosezon paredzēti septiņi miniralliji, kas risināsies dažādos Latvijas novados. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir mainīti kopvērtējuma rezultātu noteikšanas principi. 2007. gadā individuālajā ieskaitē tiks vērtēti sportistu uzrādītie rezultāti visos septiņos posms un sliktākais rezultāts vairs netiks atmests. Šāda sistēma ir parocīga sportistiem, kuri izceļas ar stabilitāti. Mainīti noteikumi arī komandu ieskaitē – šosezon kopvērtējumā tiks vērtēti visu vienas komandas ekipāžu (tādas ir trīs) rezultāti visos posmos. Atcerēsimies, ka pērn posmā tika vērtētas tikai komandas divas labākās ekipāžas.

Stingrāki kļuvuši drošības noteikumi – turpmāk sportistiem būs jāizmanto speciāli autosporta kombinezoni, kas autosportistu aprindās izraisījis jaunu un lietotu kombinezonu pirkšanas bumu. Drošības prasības paaugstinātas arī attiecībā uz apaviem - sacensību laikā jālieto apavi, kas nosedz potīti (rekomendēti ādas apavi). Brīvāki kļuvuši tehniskie noteikumi, jo atļautas lielākas pārbūves.

Minirallija čempionātā saglabāta arī „Road” klase, kurā drīkst startēt arī ar automašīnām bez papildus drošības aprīkojuma, jo sacensības šajā ieskaitē risinās pēc regularitātes braucienu principa. Tā ir lieliska iespēja ikvienam braukt gribētājam izbaudīt rallija atmosfēru un sacensību garu. Jaunajiem sportistiem, kas vēlēsies startēt minirallijā bez sacensību pieredzes, kā obligāta prasība būs divu ralliju veikšana „Road” klasē.

Latvijas 2007. gada minirallija čempionāta kalendārs »»


LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
225191. viesis 8.februāris 2007 10:12
0 0 Atbildēt

KUr īsti būs Ķekavā vai Vecumniekos? nebūtuy slikti uzzināt, jo varētu arī aizbraukt.

225260. viesis 8.februāris 2007 18:51
0 0 Atbildēt

Kas ir "sacensību pieredze"? Vai iAuto rallijs ir sacensību pieredze un es uzreiz varu braukt minirallijā "normālajā klasē"? Cik saprotu tā minirallija Road klase ir stipri švakāka par iAuto ralli?

Redaktors 8.februāris 2007 18:58
0 0 Atbildēt

Pieļauju, ka nekādas problēmas - iAuto rallija pieredze ir salīdzināma ar ROAD klasi bez problēmām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 3

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti