Armēņi vēlas ieviest OCTA sistēmu un viesojas pieredzes apmaiņā 10

 
8.februāris 2007 9:23

Latvijā janvāra beigās viesojās Armēnijas Centrālās bankas Finanšu sistēmu Attīstības daļas pārstāvji, lai iepazītu Latvijas sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās apdrošināšanas sistēmu.

Ārvalstu viesu vizītes galvenais mērķis bija iepazīt Latvijas OCTA sistēmu un tās normatīvus, lai vēlāk, izmantojot Latvijas pieredzi, paši veidotu savu transportlīdzekļu īpašnieku  obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas sistēmu  Armēnijā.

Juris Stengrevics, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs: „Armēnijas Centrālā banka iecerējusi līdz 2009.gadam izveidot sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās apdrošināšanas sistēmu savā valstī, tāpēc šobrīd aktīvi tiek strādāts pie sadarbības partneru meklēšanas un pieredzes apmaiņas.

Galvenie faktori, kāpēc Armēnijas kolēģi izvēlējušies tieši Latviju, kuras sistēmu iepazīt un piemērot savā valstī, ir mūsu samērā ilgā pieredze OCTA darbībā, kā arī iepriekš saņemtās pozitīvās atsauksmes par mūsu sistēmu un tās sasniegumiem. OCTA Latvijā jau pastāv 10 gadu! Šo gadu laikā esam guvuši labu „skolu”. Tieši šī iemesla dēļ esam labs pieredzes avots, jo varam pastāstīt ne vien par OCTA iespējām, bet arī par problēmām un iespējamiem veidiem, kā tās risināt.”

Khachatur Ghahramanyan, Armēnijas Centrālās bankas delegācijas vadītājs: „OCTA izveidē mums noteikti lieti noderēs šajā vizītē iegūtā informācija un Jūsu profesionāļu zināšanas. Iepazīstot dažādu valstu pieredzi OCTA jomā, jāsaka, ka bijām patīkami pārsteigti par sasniegto šajā jomā Latvijā. 10 gadu laikā jums ir izdevies radīt vienu no stabilākajām OCTA sistēmām starp bijušajām Padomju Savienības republikām, kas balstīta uz modernām informācijas tehnoloģijām. Mums bija interesanti iepazīsties ar to, kā jums izdevās pārliecināt autovadītājus, valsts amatpersonas pieņemt šo salīdzinoši jauno sistēmu. 

Jūsu pieredze un tik vērā ņemami sasniegumi dod mums zināmas cerības, ka arī mums izdosies veiksmīgi ieviest Armēnijā obligāto civiltiesisko apdrošināšanu.”

Savas vizītes laikā Armēnijas Centrālās bankas delegācija iepazinās ar LTAB, Finanšu un Kapitāla Tirgus komisijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra un citu institūciju pieredzi, lai gūtu pilnvērtīgu ieskatu Latvijas OCTA sistēmā un tās darbības pamatprincipos. Tikšanos laikā abu valstu pārstāvji pārrunāja dažādus normatīvus un procedūras, kas reglamentē OCTA mūsu valstī, kā arī ceļu satiksmes negadījumu fiksēšanas un apdrošināšanas atlīdzību administrēšanas jautājumus. Viesi ļoti atzinīgi novērtēja sasniegumus informācijas uzkrāšanas sistēmā, Saskaņoto paziņojumu aizpildīšanā, līdzekļu administrēšanā.

Vizītes LTAB laikā piedalījās arī Ceļu policijas pārstāvji, kuri pastāstīja par ceļu satiksmes negadījumu fiksēšanas kārtību Latvijā un uzsvēra Saskaņoto paziņojumu lomu ceļu satiksmes negadījumu operatīvai fiksēšanai.
   
 
Visi komentāri
 
225196. viesis 8.februāris 2007 10:57
0 0 Atbildēt

Kautkāds starptautisks stulbums:

"...Ceļu policijas pārstāvji, kuri pastāstīja par ceļu satiksmes negadījumu fiksēšanas kārtību Latvijā un uzsvēra Saskaņoto paziņojumu lomu ceļu satiksmes negadījumu operatīvai fiksēšanai..."

225199. viesis 8.februāris 2007 11:09
0 0 Atbildēt

kas tur stulbs? tu laikam vienas shviikas deelj gaidi CP...

225201. viesis 8.februāris 2007 11:17
0 0 Atbildēt

vēl vienā valstī būs apdrošinātājiem iemesls nepārtraukti gfaudot, ka peļņa sanāk par mazu :D:D:D

225209. viesis 8.februāris 2007 13:00
0 0 Atbildēt

armēņi ar savu šašliku atrauca pie mūsu ģevkām.... ;) 8) .....

225210. viesis 8.februāris 2007 13:16
0 0 Atbildēt

Interesanti, vai mūsu apdrošinātāji izstāstīja viņiem, ka tā OCTA nesot vienus vienīgus zaudējumus?

HA-HA-HA!

MUAGHHH!

225215. viesis 8.februāris 2007 13:43
0 0 Atbildēt

... vai ta kārtīgam džigitam vajadzētu octu?

225221. viesis 8.februāris 2007 14:17
0 0 Atbildēt

Man patika!!!!

Delegācijas vadītāja citāts: "Mums bija interesanti iepazīsties ar to, kā jums izdevās pārliecināt autovadītājus, valsts amatpersonas pieņemt šo salīdzinoši jauno sistēmu."

:D :D :D

225224. viesis 8.februāris 2007 14:47
0 0 Atbildēt

A pravda, shto Armjani luchshe chem Gruzini?

Pravda!

A chem luchshe?

Chem Gruzini!

225470. viesis 12.februāris 2007 10:55
0 0 Atbildēt

runaajot par octa tas pilniigi garaam , na..j man maksaat lai kaads vareetu dziivot zalli , legals rekets.

225517. viesis 12.februāris 2007 20:42
0 0 Atbildēt

Vot laiki pienaakushi-Kaukaazieshi maacaas no latvieshiem,kaa likumiigi aplaupiit cilveekus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti