Autodaudzcīņas čempionāta turpinājums Jaunnikšu trasē

 
16.februāris 2007 0:02

Svētdien „Jaunnikšu” trasē pie Alojas risināsies Latvijas ziemas autodaudzcīņas čempionāta ceturtais posms un „Svētavota” kausa otrais posms. Sacensības uzsāks aizmugures un pilnpiedziņas klases pārstāvji, kuriem reģistrācija jau no pl. 7.45, bet pirmais starts pl. 9. Priekšas piedziņas klasei starts pl. 12.30.

Pilnpiedziņas klasē kopvērtējuma vadībā šobrīd izvirzījies Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”), kurš par deviņiem punktiem apsteidz Mareku Matvejevu („Subaru Impreza”). Šķiet, ka tieši šo abu sportistu vidū arī meklējams šīs sezonas čempions. Dueta savstarpējās cīņās vēl var iejaukties Kārlis Nebars („Subaru Impreza”) un stabilu sniegumu rādošais Andris Alksnājs („Audi 80 Quattro”).


FOTO: FOTOAĢENTŪRA „4RATI”

RWD klasē kopvērtējuma līdera lomā ir Jānis Gustāns („Toyota MR-2”). Tomēr vēl vairāki sportisti nav zaudējuši cerības uz pirmo vietu un Gustānam jārēķinās ar nopietnu konkurenci no Ģirta Krūzmaņa („Lexus 200 iS”), Jāņa Slišāna („Toyota Corolla”), Maira Kārkliņa („Toyota MR-2”), Raivja Ragaiņa („VAZ 21013”), Mareka Kaira („VAZ 2101”) un Normunda Orlova („Toyota MR-2”). Priekšas piedziņas klasē, kas sacensības „Jaunnikšu” trasē (atrodas šosejas Limbaži-Aloja 31 km) uzsāks pl. 12.30, kopvērtējuma pirmajā pozīcijā atrodas  Ģirts Krūzmanis („Opel Astra”).

Diezgan droši var prognozēt, ka FWD klasē zelta medaļas liktenis izšķirsies divu duetu starpā – Krūzmanis un Jānis Grīnbergs pret cēsniekiem Normundu un Ritvaru Kārkliņu. Pirmie startē ar „Opel Astra” vai „Honda Civic Type R”, tēvs un dēls Kārkliņi ar „VAZ 2108” vai „VW Golf”. Uzvaras kausus par labu cēsniekiem Kārkliņiem var nosvērt milzīgā pieredze ziemas autodaudzcīņā, kamēr Krūzmanim un Grīnbergam šī ir pirmā sezona ledus trasēs. Komandu vērtējumā vadībā izvirzījusies „VPLT” (Ritvars Kārkliņš, Jānis Gustāns, Mareks Matvejevs).

Paralēli Latvijas čempionāta posmam, sacensības „Jaunnikšās” būs „Svētavota” kausa izcīņas otrais posms (šajā ieskaitē cīnās sportisti, kuru automašīnas ir aprīkotas ar vismaz divām „Matador” riepām).

Latvijas čempionāts ziemas autodaudzcīņā

Kopvērtējums pirms 4. posma
FWD
Ģirts Krūzmanis 175, Ritvars Kārkliņš 167, Jānis Grīnbergs 165.
4WD
Elmārs Aukšmuksts 181, Mareks Matvejevs 172, Andris Alksnājs 162.
RWD
Jānis Gustāns 185, Ģirts Krūzmanis 173, Jānis Slišāns 166.
Komandas
VPLT 524, SRT.LV 513, Ice MEN 439.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti