Pirmais ekskluzīvais LEXUS autocentrs Baltijā un Ziemeļeiropā 13

 
21.februāris 2007 8:15

Rīgā 21. februārī savas durvis ver pirmais Baltijas valstīs un Ziemeļeiropā autocentrs LEXUS. Projekta īstenotājs ir oficiālais automobiļu LEXUS un TOYOTA pārstāvis Latvijas tirgū - AS WESS.

Šodien LEXUS ir viens no pamatspēlētājiem automobiļu tirgū, kas piedāvā ne tikai kvalitatīvus automobiļus, mūsdienīgas tehnoloģijas, drošību, bet arī zināmu statusu savam īpašniekam. LEXUS automobiļu kvalitāte, apkalpošanas līmenis, modeļa klāstu nemitīga paplašināšana un jaunu hibrīdtehnoloģiju attīstība, ļāvušas LEXUS kļūt par vienu no visnopietnākajiem konkurentiem premium klases automobiļu segmentā Latvijā.



Spriežot pēc 2006. gada pārdošanas aplēsēm Latvijā, LEXUS ieņem pirmo vietu vieglo premium klases automobiļu segmentā. LEXUS ir viens no labākajiem izaugsmes rādītājiem, kurš ir 346% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rādītājiem. Pavisam 2006. gadā tika reģistrēti 624 jauni LEXUS automobiļi, no tiem 388 tika pārdoti tieši uzņēmumā WESS. 2007. gadā WESS plāno pārdot 500 šīs markas auto un janvārī jau WESS izpildīja 12% no paredzētā apjoma, piereģistrējot kopumā 61 jaunu LEXUS markas automobili.

Taču kvalitatīvu un uzticamu automobiļu ražošana ir tikai puse no LEXUS mērķiem. Svarīgi, lai īpašnieks būtu apmierināts ar visu, kas saistīts ar jēdzienu LEXUS, kā arī izjustu sevišķu attieksmi pret sevi, tāpēc 2007. gada 21. februārī  savas durvis atvēra pirmais ekskluzīvais autocentrs LEXUS Baltijā.

2006. gada aprīlī tika pabeigta jaunā autocentra LEXUS projektēšanas stadija un uzsākti sagatavošanās darbi celtniecībai. Autocentra projektēšana tika uzticēta arhitektu uzņēmumam Vizuālās Modelēšanas Studija. Autocentra celtniecību veica būvuzņēmums PBLC. Projekts tika realizēts sadarbībā ar SEB Latvijas Unibanka. Jaunā autocentra nosaukums ir LEXUS Rīga West, kurš norāda uz salona atrašanās vietu, un tieši, Rīgas rietumu daļā. Tai pat laikā tas izvietots blakus TOYOTA autocentram, kas rada papildus ērtības apmeklētājiem, kuriem nevajag mainīt savu ierasto maršrutu, lai iegādātos vai nodotu savu LEXUS uz apkopi autoservisā. Kā jau tika plānots, autocentrs uzsāka savu darbību 2007. gada februārī.
 
Uzņēmumam WESS piederošā LEXUS Rīga West autocentra kopējā platība ir 2150m2. Divstāvīgais komplekss ir sadalīts divās pamatdaļās: autosalons un autoserviss. Stilīgajā autosalonā novietoti 8 automobiļi LEXUS. Pieredzējušie un zinošie konsultanti ir kompetenti iepazīstināt pircējus ar automobiļiem LEXUS, palīdzēt izvēlēties piemērotāko komplektāciju, virsbūves krāsu un salona apdari, piedāvāt izmēģinājuma braucienu ar noskatīto automobiļa modeli un pēc vēlmes aprīkot to ar oriģinālo papildaprīkojumu. Līzinga un apdrošināšanas nodaļā iespējams noformēt izraudzītā automobiļa finansējumu, izvēlēties izdevīgākos apdrošināšanas nosacījumus un uz rokām turpat saņemt līgumu ar līzinga devēju, un apdrošināšanas polisi.

Jaunā automobiļa LEXUS nodošana tā jaunajam īpašniekam notiek īpaši aprīkotā telpā ar nosaukumu Handover Bay.

Autocentra priekšā izvietota ērta autostāvvieta un laukums, kur izstādīti mazlietotie automobiļi LEXUS.

LEXUS autoservisa kopējā platība – 80 m2. Auotocentra īpatnība – slēgta zona automobiļu pieņemšanai un pārbaudei pirms servisa apkopes, kur klients var pakonsultēties ar meistaru - pieņēmēju. Autoserviss aprīkots ar modernāko aprīkojumu: diagnostikas līniju, ātrā servisa zonu, remonta zonā ar 11 hidrauliskiem pacēlājiem, eļļas elektrosadales sistēmu ar monitoringa datorizētu sistēmu, trīsdimensiju stendu riteņu savirzes regulēšanai un balansēšanas centru, ar iespēju veikt runflat riepu montāžu un demontāžu, remonta zonu un elektroaprīkojuma uzstādīšanu, kā arī agregātu iecirkni. Jaunais autocentrs aprīkots ar automazgātavu 5 automobiļiem, kā arī piedāvā augstvērtīgu remontu un jebkuras sarežģītības virsbūves krāsošanu.


Jauni pakalpojumi – jauns apkalpošanas līmenis

Tirgus tendence norāda uz segmenta izaugsmi. Tā saglabāšanai, vispirms, nepieciešams uzlabot sniegto pakalpojumu līmeni, tāpēc bez jaunām un modernām telpām, WESS Motors plāno savus apmeklētājus iepriecināt ar jauniem pakalpojumiem. Pirmām kārtām, plānots, ka pārcelšanās uz jaunā autocentra telpām samazinās gaidīšanas laiku uz autoservisu līdz minimumam, pateicoties ērtajam darba laikam, pie kura WESS Motors klienti jau pieraduši. Un tieši, darbs septiņas dienas nedēļā: autosalons LEXUS Rīga West darba dienās atvērts no 8:00 līdz 20:00, autoserviss no 7:30 līdz 22:00, brīvdienās autocentrs strādā no 9:00 līdz 18:00. Bet pat laikā, kad autocentrs ir slēgts, klients vienmēr var izmantot automātisko atbildētāju un atstāt ziņu autosalona darbiniekiem, lai tie savukārt sazinātos ar viņu nākamajā dienā, atbildot uz jautājumiem un palīdzot atrisināt radušos situāciju. Ar šīs sistēmas palīdzību var arī sazināties ar palīdzību uz ceļa Lexus Euro Assistance 24, atliek vienīgi atcerēties autocentra LEXUS Rīga West telefona numuru – 7004000.

Nodevuši savu automobili autoservisā apmeklētāji var izmantot jauno pakalpojumu ar nosaukumu pick up. Tas nozīmē, ka uzņēmuma WESS darbinieks patstāvīgi paņems no klienta dzīves vai darbavietas automobili LEXUS un nogādās to uz autoservisa apkopi vai remontu, bet pēc tam nodos atpakaļ īpašniekam, viņam izdevīgākajā vietā. Ir iespēja piegādāt maiņas auto LEXUS īpašniekam, gadījumā, ja viņa automobilim jāpaliek autoservisā uz ilgāku laiku. Visiem LEXUS automobiļu īpašniekiem, kuri nodevuši savus LEXUS garantijas remontā, tradicionāli, maiņas auto ir bezmaksas. Maiņas auto tie piedāvāti balstoties uz pierakstu. Ja klients personīgi atgādā automobili uz remontu, tad viņš var izmantot šofera pakalpojumus, kurš nogādās viņu nepieciešamajā vietā, un pēc tam aizbrauks pakaļ, lai viņš varētu saņemt savu auto. Ja klients tomēr nevēlas pamest autocentra telpas uz apkalpošanas laiku, tad atsevišķā atpūtai paredzētā zonā, sauktā arī par LEXUS Customer Lounge ar komfortabliem, mīkstiem krēsliem var paskatīties televizoru, iedzert tasīti svaigas kafijas, palasīt jaunāko presi un žurnālus. Ja nu tomēr darbs negaida, var nekavējoties pievienoties bezvadu internetam un mazliet pastrādāt.

Visi automobiļi pēc apkalpošanas vai remonta tiek atdoti slēgtā zonā, kas īpaši svarīgi ir ziemas apstākļos – automobilis vienmēr gaidīs savu īpašnieku tīrs un silts.

Bez tam autocentrā izvietota oriģinālo rezerves daļu un aksesuāru noliktava, kurā regulāri tiek uzturētas izejmateriālu rezerves.

Autocentra LEXUS Rīga West darbinieki ir izgājuši īpašu apmācību un ir kvalificēti speciālisti, pieredzējuši darbā ar LEXUS. Ar jaunā autocentra LEXUS atklāšanu izveidotas vairāk par 40 jaunām darbavietām.
 
Visi komentāri
 
226921. viesis 21.februāris 2007 11:56
0 0 Atbildēt

Es esmu akls, vai LEXUS salona adreses rakstā tomēr nav?

226922. viesis 21.februāris 2007 11:57
0 0 Atbildēt

Un cik ekskluzīva ir servisa apkalpošanas cena stundā?

226925. viesis 21.februāris 2007 12:30
0 0 Atbildēt

Adrese ir noslēpums, bet cik sapratu blakus pašreizējam Wes centram. Žēl, ka tas viss ir Daugavas kreisajā krastā :(

BEt kautkur dzirdēju baumas, ka arī Amserv būvēs centru Lexusam , šajā Daugavas pusē.

226938. viesis 21.februāris 2007 14:16
0 0 Atbildēt

LEXUS autoservisa kopējā platība – 80 m2

Forši

226940. viesis 21.februāris 2007 14:27
0 0 Atbildēt

Viņi nav jāremontē :)

226950. viesis 21.februāris 2007 15:37
0 0 Atbildēt

nav jau ko iisti remonteet :) taapat neviens nepeerk :D :D :D

226952. viesis 21.februāris 2007 16:05
0 0 Atbildēt

tā tik ir super platība 80m2 :D

226959. viesis 21.februāris 2007 17:06
0 0 Atbildēt

LEXUS auto ir kā delikatese!!! Un kāpēc viņi ir jāremontē??? :)

226960. viesis 21.februāris 2007 17:15
0 0 Atbildēt

Kā delikatese- paņem uzkod , izmet (pelnutrauks pilns - pārdod)!

226961. viesis 21.februāris 2007 17:20
0 0 Atbildēt

Jaunā automobiļa LEXUS nodošana tā jaunajam īpašniekam notiek īpaši aprīkotā telpā ar nosaukumu Handover Bay.

*** speciāli aprīkota telpa, kur noskanē teh.pasi, uztaisa atslēgas kopiju, un nosaka signalizācijas radiokodu, lai aizdzenot nav jāpiepūlas :D

Autocentra priekšā izvietota ērta autostāvvieta un laukums, kur izstādīti mazlietotie automobiļi LEXUS.

***Tas ir kā atgādinājums par lielo ikmēneša līzinga maksājumu :D

Auotocentra īpatnība – slēgta zona automobiļu pieņemšanai un pārbaudei pirms servisa apkopes, kur klients var pakonsultēties ar meistaru - pieņēmēju.

***Lai neviens nedzird, kā klients histēriski lamājas par servisa izmaksām :D

Jaunais autocentrs aprīkots ar automazgātavu 5 automobiļiem

***mazgā piecus, sesto pa brīvu, vai kopā jautrāk :D

Nodevuši savu automobili autoservisā apmeklētāji var izmantot jauno pakalpojumu ar nosaukumu pick up.

*** pick up = aizvācies prom? :D

Tas nozīmē, ka uzņēmuma WESS darbinieks patstāvīgi paņems no klienta dzīves vai darbavietas automobili LEXUS un nogādās to uz autoservisa apkopi vai remontu

*** par atslēgu komplektu un teh. pases skenēšanu jau pieminēju :D

Visi automobiļi pēc apkalpošanas vai remonta tiek atdoti slēgtā zonā

*** kas ir "slēgtā zona"? tas pats kas "stingrā režīma" ? :D

Nu tas tā humoram, bet kopumā jau apkalpošanas līmenis, spriežot pēc raksta, ir izcils.

226964. viesis 21.februāris 2007 17:38
0 0 Atbildēt

Cik pašam ir bijusi darīšana ar WESS (pagaidām viena tehniskā apkope tik bijusi), tad tiešām apkalpošanas serviss ir lielisks, salīdzinot ar to, kāds bija iepriekšējā auto serviss (lauva auto). Par to, ka Lexus serviss būs vismaz tikpat labs, nemaz nešaubos!

233757. viesis 11.maijs 2007 2:11
0 0 Atbildēt

ko jūs te visi dzenat -m2 u.t.t. LEXUS ir vienkārši .... mmmmmmmmmmmmmmmmmm .... :)

233867. viesis 11.maijs 2007 23:35
0 0 Atbildēt

Manas acis LEXIS ir tikai turigu PENSIONARU auto,protams lidz tam bridim kad drizuma paradisies RS4 un M3 konkurents vinju modelju klasta.........,pats tas varbut bus joks,ja nebus nemaz dzirdams!:):):)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti