Negaidīti pavērsieni 4x4 rallija – reidā

 
7.marts 2007 7:23

Latvijas čempionāta apvidus rallija reida 4x4 automobiļu 1. posms "Luksti - ziema", kas norisinājās Alūksnes pusē, braucējus pārsteidza ar slapju sniegu, dažādiem negadījumiem un mašīnu tehniskajām problēmām.

Lai gan pirms sacensībām tika prognozēts, ka par uzvaru absolūtajā vērtējumā galvenokārt cīnīsies T1 grupas braucēji Jānis Naglis/Agris Pētersons (Mitsubishi Pajero, komanda RE Autoklubs) un Jānis Āzis/Aleksandrs Innuss (OSCar), tomēr līdz finišam veiksmīgāki izrādījās N1 grupas braucēji Raivis Zeltiņš ar stūrmani Mārtiņu Tūteru (Mitsubishi Pajero, komanda Saule aust Alūksnē un riet Ventspilī). Uzvarētāji par divām minūtēm un 28 sekundēm apsteidza ekipāžu J.Āzis/A. Innuss. Trešo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Andris Feldmanis/ Krists Feldmanis (OSCar).

Jau pirmajā ātrumposmā alūksnietis Raivis Zeltiņš izrāvās priekšgalā. Lai gan J. Nagļa/A. Pētersona ekipāža bija tikai ceturtā, tomēr nākošajos trīs posmos viņiem izdevās uzrādīt labākos laikus un pēc trešā ātrumposma iekarot līdera pozīcijas. Kā komentēja Naglis: "Veicās tiem, kuriem bija pareizās riepas. Jutos kā pīle uz ledus." Diemžēl  900 metrus pirms piektā ātrumposma finiša viņa vadītajai automašīnai radās tehniskas problēmas ar stūres stieni un no sacensībām nācās izstāties. Tālāk cīņa par uzvaru risinājās starp R. Zeltiņu/M. Tūteru un J.Āzi/A.Innusu. Tā kā R.Zeltiņš iepriekšējos ātrumposmos bija sakrājis ievērojamu laika pārsvaru, tad neskatoties uz dīkstāvi piektajā posmā aiz  J.Nagļa automašīnas, kas bija nosprostojusi ceļu pāri caurtekai, R. Zeltiņš/M. Tūters varēja svinēt uzvaru kā labākie absolūtajā vērtējumā un N1 grupā.

T1 grupā labākie J. Āzis/ A. Innuss, otrie A.Feldmanis/K. Feldmanis, kuri paspēja pat sadurties ar koši lentotu koku un trešie - šo sacensību neveiksminieki J. Naglis/ A.Pētersons.

N1 grupā galvenie pretendenti uz godalgotajām vietām pēc pirmā ātrumposma bija R. Zeltiņš/M. Tūters,  Jānis Auziņš/ Guntis Pulčs (Mitsubishi Pajero) un Aldis Vilcāns/ Artūrs Masteiko (Mitsubishi Pajero). Sīvākā cīņa izvērsās starp abiem vietējiem braucējiem - R.Zeltiņu un J. Auziņu. Līdz piektajam ātrumposmam gandrīz par divām minūtēm ātrāka bija R.Zeltiņa ekipāža. Sestajā ātrumposmā, ierokoties slapjajās sniega risēs, J. Auziņa automašīnai radās tehniskas problēmas ar sajūgu, kas uz mirkli nosprostoja ceļu pārējām aiz viņa braucošajām ekipāžām. Pateicoties Andreja Bumbiera/ Agra Amoliņa ekipāžas sniegtajai palīdzībai, kura mašīnu aizvilka līdz finišam, Jānim Auziņam un Guntim Pulčam nenācās nīkt vieniem mežā. Sestais ātrumposms izrādījās neveiksmīgs arī A.Vilcāna/ A.Masteiko ekipāžai. Riepu maiņa un aizsprostotās trases dēļ, tika zaudēta godalgotā vieta un nācās samierināties vairs tikai ar ceturto vietu. Līdz ar to, negaidīti otrajā vietā izvirzījās Ivans Bergmanis/ Aivars Šilabrits (Mitsubishi Pajero), kuri pēc pirmajā posmā pārsistās riepas jau vairs necerēja cīnīties par godalgotajām vietām. Trešajā vietā ierindojās Vladislavs Bergmanis ar stūrmani Dmitriju Savicki, kas veiksmīgi, pēc lidojuma pāri tiltiņa margām, trešajā ātrumposmā bija piezemējušies upes otrā krastā. 

Standarta automašīnu grupā dalību bija pieteikušas piecas ekipāžas, diemžēl atbraucot uz sacensībām, tehniskas problēmas radās Andra Užuļa/Artura Meļņa ekipāžas automašīnai (Nissan Patrol). Absolūti līderi visos ātrumposmos bija ekipāža Jānis Šalms/ Māris Zvirbulis (Toyota Tacoma), kuriem vienīgajiem izdevās trasi veikt laikā un finišēt visos posmos. Otrajā vietā ierindojās Edgars Podiņš/ Arno Podiņš (Mitsubishi Pajero), kuriem trešajā posmā labais priekšējais ritenis nolēma sašķiebties, un tāpēc no tālākas dalības bija jāatsakās. Apsveicami ir trešās vietas ieguvēji Einārs Bērziņš ar stūrmani Alenu Jansoni (Nissan Navara), kuri sacensībās piedalījās pirmo reizi. Ekipāža varonīgi izturēja līdz galam un izbrauca pilnīgi visus ātrumposmu, neskatoties uz to, ka laika kontrole dažos posmos bija jau pārsniegta. Pēc sacensībām abi puiši atzina, ka gandarījums esot liels un piedzīvojumi bijuši interesanti. Ja vien būšot iespējams, noteikti braukšot arī nākošajos rallija reida posmos.

Komandu cīņā uzvarēja komanda Saule aust Alūksnē un riet Ventspilī (R.Zeltiņš/M. Tūters).
Nākošais Latvijas čempionāta apvidus rallija karuseļa 2. posms "Rugāju kauss" un standarta automašīnu kausa izcīņas 2. posms norisināsies 17. martā Rugāju pagastā, Balvu rajonā.

Info: Iveta Kaminska,
4x4 komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti