Būs biznesa autobuss uz Tallinu 8

 
8.marts 2007 10:15

Sākot no marta autobusu kompānija Hansabuss atklāj Tallina-Rīga biznesa līniju, kas apkalpos pasažierus līnijā Tallina-Rīga-Tallina ar speciāliem biznesa klases autobusiem.

Jaunā biznesa līnija ir pirmā šāda tipa līnija Baltijas valstīs: tās galvenais mērķis ir sniegt komfortu biznesa klientiem, lai tie varētu lietderīgi, nepārtraucot darbu, pavadīt brauciena laiku. Tā ir pilnīgi jauna pieeja ikdienas darījumu braucieniem starp Latviju un Igauniju.

"Tallina-Rīga biznesa līnija nogādā pasažierus līdz Tallinai piecu stundu laikā - tieši tikpat laika jāpatērē, izmantojot gaisa transportu, bet pavadītais laiks autobusā noteikti sniedz lielāku komfortu un labāku cenu," teica A/S Hansabuss valdes loceklis Neeme Tammis. Atšķirībā no lidošanas, autobusu pasažieriem nebūs jāsaskaras ar ilgu gaidīšanu lidostās, bagāžas problēmām vai citām tamlīdzīgām neērtībām. "Dodoties uz biznesa tikšanos Tallinā vai Rīgā, pasažieri var lasīt jaunākos laikrakstus, lietot datoru un Internetu, izdrukāt dokumentus, ieturēt maltīti. Autobusā ir iespēja noīrēt atsevišķu semināra telpu desmit personām," papildināja N.Tammis.

Tallina-Rīga biznesa līnijas autobusi ir īpaši pārveidoti, lai būtu iespējams nodrošināt biznesa klases komfortu. Autobusā ir 27 īpaši komfortablas vietas; otrajā salonā ir vietas, kas pielāgotas portatīvo datoru izmantošanai; autobusā pieejams WiFi Internets. Brauciena laikā pasažierus apkalpo speciāls darbinieks tāpat kā lidojuma laikā stjuarts. Pasažieriem ir iespēja lasīt jaunākos laikrakstus un ekonomikas žurnālus, skatīties filmas vai klausīties radio. Kompānija Hansabuss plāno jaunajos autobusos ieviest arī bibliotēku.

Šobrīd biļetes iespējams iegādāties Hansabuss klientu apkalpošanas centrā Igaunijā, nākamās nedēļas beigās biļetes jau būs pieejamas arī Rīgas Starptautiskajā autoostā un no maija biļetes uz Tallina-Rīga biznesa līniju būs pieejamas elektroniski.

Šobrīd uzņēmums Rīgā izmanto 10 autobusus, bet 2007.gada laikā ir plānots iegādāties vēl 5. Plānotais apgrozījums 2007.gadam ir 460 000 latu.
 
Visi komentāri
 
Redaktors 8.marts 2007 11:06
0 0 Atbildēt

Un vēl braukšana līdz lidostai un no lidostas. Parasti lidostas neatrodas pilsētas centrā, atšķirībā no autoostas :)

228328. viesis 8.marts 2007 11:09
0 0 Atbildēt

ibio

1) ceļš no pilsētas centra līdz lidostai 30 minūtes ;

2) čekošanās reisam stundu pirms lidojuma;

3) lidojums 50 minūtes;

4) aiziešana līdz termināļa izejai, bagāžas sagaidīšana, iziešana caur robežpunktu - 30 minūtes;

5) ceļš līdz lidostas līdz pilsētas centram - 30 min.

Kopā sanāk aptuveni trīs stundas.

Bet tad vēl ir jāņem vērā paaugstinātais risks galapunktā nenokļūt laikā, jo bieži mēdz aizkavēties reiss dažādu iemeslu dēļ.

Galvenais iemesls tačui ir cena, kas, kā sola igauņi, būs lētāka. Bez tam varēs lietot bezvadu inteernetu, ir iespēja izmantot konferenču zālīti. šādu fīču lidmašīnās nepiedāvā.

228333. viesis 8.marts 2007 11:17
0 0 Atbildēt

Redaktor, tiko lidoju darba dienas riitaa uz Tallinu un vakaraa atpalj. No Rigas man no majam liidz ofisam tallinaa sanaaca ap 2h. No Tallinas ofisa liidz majam Rigaa kopaa sanaaca ap pusotru stundu.

Tallinas lidosta ir tuksha, iechekojos 5-10 minutes pirms iekaapshanas. Uz/no lidostam braukaaju ar takshiem.

Es arii domaju, ka ar lidoshanu iet tikpat, bet nekaa, tomer sanak jutami atraak, plus neesi pats pie stuures nobraucies liiks...

Protams, ja vajag konferences riikot, ok. Bet parasti jau brauc uz taam konferenceem. :)

Bet vispar lidmashinas arii bija praktiski pilnas, noiets shitam marshrutam ir labs.

228334. viesis 8.marts 2007 11:17
0 0 Atbildēt

Ar lidmašīnu jau nu noteikti nav jāpatērē 5 h, lai nokļūtu Tallinā. Kā jau te tika minēts, tas aizņem ap 3 h. Un ja laika apstākļi ir tādi, ka lidmašīna nevar sēsties, tad jau nu arī autobuss diez vai aizbrauks 5 h laikā (biezā miglā vai stiprā sniegā, piemēram).

228339. viesis 8.marts 2007 11:24
0 0 Atbildēt

palūrēju grafiku, mums jau tas nav izdevīgs. šitais maršruts der tikai braucējiem no Tallinas uz Rīgu un atpakaļ. Cena uz abiem galiem Ls 36 sanāk.

228347. viesis 8.marts 2007 11:37
0 0 Atbildēt

autobusā var iekāpt arī Saulkrastos, bet lidmašīnā tikai lidostā...

Ja no Saulkrastiem vajag uz Tallinu - tas varētu būt labs variants...

228678. viesis 9.marts 2007 23:40
0 0 Atbildēt

no Liepaajas uz tallinu braucot 8 h

228702. viesis 11.marts 2007 17:23
0 0 Atbildēt

Man JS Latvija izmeta, ka var pa 3h 55min aizbraukt no Autoostas uz Tallinas centru.

Vidēais ātrums 79km/h

Patērētā degviela 26,6l (Pilsētā 10, ārpus 8,5)

Ceļa garums 308km

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti