Autodaudzcīņas čempionāta pēdējais posms svētdien

 
16.marts 2007 12:24

Svētdien, 18. martā kartinga trasē „Rullītis” tiks aizvadīts Latvijas ziemas autodaudzcīņas čempionāta sestais posms.

Pirms pēdējās sezonas sacensības kopvērtējuma līderpozīcijās atrodas Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”, 4WD klase), Ritvars Kārkliņš („VAZ 21083”, FWD klase) un Jānis Gustāns („Toyota MR-2”, RWD klase). Komandu vērtējumā vadībā „Valsts Priekuļu Lauksaimniecības tehnikums” (Ritvars Kārkliņš, Jānis Gustāns, Mareks Matvejevs).

Sākotnēji ziemas autodaudzcīņas čempionāta sestais posms bija paredzēts Ērgļos, cerībā, ka Latvijas austrumos sniega sega varētu noturēties ilgāk. Tomēr pavasaris izrādījies spēcīgāks par ziemu un sniegs vairs nav sastopams arī Ērgļu apkārtnē. Pēc sacensību nolikuma čempionāts uzskatāms par notikušu, ja aizvadīti vismaz pieci posmi, tomēr Latvijas Automobiļu federācijas Standartauto komisija lēma, ka ir jāaizvada arī sestais posms. Tas nozīmē, ka spēkā stāsies „mīnus” viena sliktākā posma princips (tātad kopvērtējumā individuālajā ieskaitē katram sportistam tiks vērtēti labākie rezultāti piecos posmos no sešiem notikušajiem). Šobrīd lēmuma pieņemšana par čempionāta noslēgšanu ar piekto posmu, kas pirms trim nedēļām 25. februārī notika „Ādiņu” trasē, nozīmētu arī to, ka godalgoto vietu ieguvēji pa īstam nemaz nebūtu izjutuši prieku par savu panākumu un ieguldīto darbu, jo visi bija pārliecināti, ka notiks vēl vismaz viens posms, tāpēc priekšlaicīgās svinībās neviens neieslīga. Cita lieta savu sasniegumu apzināties uzreiz pēc finiša un atzīmēt ar kārtīgu šampanieša dušu. Par noslēdzošā, sestā posma norises vietu izvēlēta kartinga trase „Rullītis” Jelgavā, kur, kā atceramies, risinājās arī pirmais posms. Pirmie sacensības uzsāks RWD un 4WD klases pārstāvji, kuriem reģistrācija sāksies jau no pl. 7.30, bet pirmais starts paredzēts pl. 9. Priekšpiedziņas klasei pirmais starts pl. 14.15.

Pilnpiedziņas klasē drošā līderpozīcijā atrodas Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”). Vienīgais, kas var apdraudēt iepriekšējās sezonas vicečempiona pozīcijas, ir Kārlis Nebars („Audi 80”). Lai izcīnītu pirmo vietu kopvērtējumā, Nebaram Jelgavā vienā no braucieniem ir jāuzvar, bet otrā jābūt pirmajam vai otrajam un jācer uz konkurenta neveiksmi. Līdzšinējie spēku samēri un kopvērtējuma situācija tomēr ļauj prognozēt, ka 4WD klasē līderu trijnieks finišēs šādā secībā - Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”), Kārlis Nebars („Audi 80”) un Mareks Matvejevs („Subaru Impreza”). Cerības uz godalgotu vietu kopvērtējumā vēl saglabā arī Andris Alksnājs („Audi 80 Quattro”), Aleksandrs Siņicins („Audi 90 Q”), Atis Eihentāls („Audi 90 Q”) un Edgars Enkurs („Audi 90 Q”).

Priekšas piedziņas klasē pirms Jelgavas posma vadībā izvirzījies Ritvars Kārkliņš („VAZ 21083”), kuram seko tēvs Normunds Kārkliņš („VAZ 21083”). Bez Kārkliņu ģimenes pārstāvjiem uz čempionu titulu pretendē tikai Ģirts Krūzmanis. Zināms, ka Krūzmanis ir NEZ un Baltijas čempions autošosejā, tāpēc „Rullīša” kartinga trasē gaidāmas spraigas cīņas. Cerības uz kādu no goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem kopvērtējumā ir arī Jānim Grīnbergam („Opel Astra”) un Arnim Akmeņkalnam („VW Golf II”).

Aizmugures piedziņas klasē uz titulu pretendē trīs sportisti. Augstāk ir vērtējamas šābrīža kopvērtējuma līdera Jāņa Gustāna („Toyota MR-2”) izredzes, tomēr bez cīņas netaisās padoties Normunds Orlovs („Toyota MR-2”) un Mareks Kairis, kurš pēdējās dienās cenšas sameklēt jaudīgāku spēkratu par savu „VAZ 21013”, kas ir konkurētspējīgs uz slidena seguma, bet nav pietiekami ātrs uz asfalta. Cerības kāpt uz goda pjedestāla sezonas noslēguma saglabā arī Jānis Slišāns („Toyota Corolla”), Mairis Kārkliņš („Toyota MR-2”) un Ģirts Krūzmanis („Lexus 200 iS”).

Komandu ieskaitē itin drošās līderpozīcijās atrodas „Valsts Priekuļu Lauksaimniecības tehnikuma” vienība, kuru pārstāv Ritvars Kārkliņš, Jānis Gustāns un Mareks Matvejevs. Reālas izredzes apsteigt „VPLT” saglabā vien iepriekšējās sezonas čempionu komanda „Ice MEN” (Normunds Orlovs, Mareks Kairis, Elmārs Aukšmuksts). Paredzams, ka trešā pozīcija izšķirsies „JNM Auto” (Normunds Kārkliņš, Mairis Kārkliņš, Jana Gustāne) un „SRT.lv” (Ģirts Krūzmanis, Jānis Grīnbergs, Agnis Segliņš) cīņā.

Latvijas čempionāts ziemas autodaudzcīņā

Kopvērtējums pirms 6. (no 6) posma*
FWD
Ritvars Kārkliņš 299 punkti, Normunds Kārkliņš 281, Jānis Grīnbergs 256, Ģirts Krūzmanis 235, Arnis Akmeņkalns 215, Vilmārs Krivads 192.
4WD
Elmārs Aukšmuksts 321, Mareks Matvejevs 277, Kārlis Nebars 256, Andris Alksnājs 253, Aleksandrs Siņicins 253, Juris Dabra 212.
RWD
Jānis Gustāns 298, Normunds Orlovs 291, Jānis Slišāns 272, Mairis Kārkliņš 272, Mareks Kairis 233, Jānis Grīnbergs 229.
Komandas
“VPLT” 874, “Ice MEN” 845, “JNM Auto” 770, “SRT.lv” 766, “40+” 687.

* Nosakot kopvērtējuma rezultātus, individuālajā ieskaitē tiks vērtēti pieci labākie posmi no sešiem notikušajiem, bet komandu ieskaitē – visi rezultāti.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti