Nedaudz citādāka «Chevrolet Corvette» 1

 
26.marts 2007 10:01

Aprīlī gaidāmajā Ņujorkas auto šovā amerikāņu uzņēmums "Callaway" prezentēs rodsteru "Callaway C16", kas patiesībā ir pārbūvēta "Chevrolet Corvette".



Ņujorkas auto šova naglai zem garā motora pārsega iebūvēts 6 litru V8 dzinējs ar kompresoru un 560 zirgspēku jaudu.

Rūdītiem ķertajiem "Callaway" piedāvās otru, vēl jaudīgāku dzinēja versiju – ar 616 zirgspēku jaudu un 790 Nm griezes momentu, kas ļauj paātrinājumu līdz simtam bez grūtībām veikt 3,5 sekundēs un ieskrējienu turpināt līdz pat 206 jūdžu (332 km/h) atzīmei spidometrā.

Bez dzinēja var atzīmēt arī "Callway" un kompānijas "Eibach" kopīgi izstrādāto balstiekārtu. Tās galvenās priekšrocības ir vadītājam dotā iespēja regulēt klīrensu un amortizatoru cietību atbilstoši vēlmēm un apstākļiem. Piemēram, iebraucot slēgtā sacīkšu trasē iespējams auto pazemināt, padarīt stingrāku un pēc pilnas programmas izbaudīt visa veida paātrinājumus, savukārt, atgriežoties ikdienas satiksmē – piekari iestatīt komforta režīmā.

Šim modelim speciāli izstrādātas "Yokohama AdvanSport" riepas, kas priekšā uzmontētas 19 collu diskiem, bet aizmugurē – 20'' diskiem. Tie ir īpašs magnija un oglekļa šķiedras saukausējums un ietilpst "Callaway Dymag" riteņu sērijā.

Par C16 dizainu savukārt runāt pat nav vērts, jo kaut arī "Callaway" to uzskata par unikālu auto (būtu dīvaini, ja uzņēmums domātu citādāk), rodstera izcelsme ir skaidri redzama.

Automobiļa cena ASV būs sākot no 130 tūkstošiem dolāru.

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem.
 
Visi komentāri
 
230054. viesis 26.marts 2007 19:36
0 0 Atbildēt

mmmmmmmmmm-viens no retajiem Amerikanjiem,kuru var saukt par auto!!!!!!:):)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti