Par autostāvvietām nedēļas nogalēs nebūs jāmaksā 8

 
27.marts 2007 8:42

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs pirmien ar Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētāju Andreju Požarnovu vienojās, ka arī turpmāk Rīgas pilsētas autostāvvietas sestdienās un svētdienās rīdzinieki un galvaspilsētas viesi varēs izmantot bez maksas.

Ministrs ar Rīgas domes pārstāvi tikās, lai pārrunātu Rīgas domes veiktos grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par galvaspilsētas maksas autostāvvietu lietošanu.

Iepriekš Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) aicināja Rīgas domi skaidrot noteikumu grozījumu nepieciešamību un ekonomisko pamatojumu autostāvvietu lietošanas tarifa likmes palielināšanai, kā arī maksas noteikšanai par iedzīvotāja kartes izsniegšanu.

Vienojoties saglabāt līdzšinējo autostāvvietu izmantošanas kārtību brīvdienās, A.Štokenbergs un A.Požarnovs atzina, ka tas īpaši nozīmīgi ir ārpus Rīgas dzīvojošajiem iedzīvotājiem. "Iespēja bez maksas novietot automašīnu Rīgā ļaus ikvienam nedēļas nogalē bez raizēm apmeklēt dažādus kultūras un citus pasākumus, kas tiek rīkoti galvaspilsētā," sacīja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

Amatpersonas pārrunāja arī paredzētās izmaiņas maksā par autostāvvietu izmantošanu Rīgas centra patstāvgajiem iedzīvotājiem. A.Požarnovs piekrita, ka pagaidām nevajadzētu ieviest maksu par auto novietošanu pie mājas nakts laikā. Iepriekš bija paredzēts, ka galvaspilsētas centrā tā sauktā iedzīvotāju karte izmaksātu 40 latus mēnesī.

Ministrs un Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs vienojās, ka maksājumi Rīgas pastāvīgajiem iedzīvotājiem par autostāvvietu izmantošanu būtu jāsabalansē ar jaunu autostāvvietu celtniecību.

Tāpat A.Štokenbergs un A.Požarnovs bija vienisprātis par nepieciešamību nodrošināt jaunu autostāvvietu izbūvi ārpus Rīgas centra, lai tajās savus transportlīdzekļus varētu novietot tie, kuri dzīvo ārpus galvaspilsētas, bet ikdienu dodas uz Rīgu strādāt. Šo autostāvvietu ierīkošana būtu jāplāno kontekstā ar sabiedriskā transporta kustības maršrutiem.

Amatpersonas pārrunāja arī transporta kustības problēmas Vecrīgā. Požarnovs pauda bažas par to, ka caurlaides iebraukšanai vecpilsētā nereti tiek izsniegtas nepamatoti. Kā piemēru Rīgas domes amatpersona minēja kādu dzīvokli Vecrīgā, kur dzīves vietu deklarējušas astoņas personas un visas saņēmušas caurlaides iebraukšanai vecpilsētā.

Atzīstot, ka patlaban transporta plūsma Vecrīgā ir pārāk liela, ministrs un Rīgas domes pārstāvis vienojās kopīgi meklēt risinājumus situācijas uzlabošanai.

A.Štokenbergs sarunā ar A.Požarnovu pauda izpratni par Rīgas domes vēlmi mainīt galvaspilsētas autostāvvietu izmantošanas kārtību, jo šī politiskā lēmuma mērķis ir mazināt transporta plūsmu pilsētā. Vienlaikus būtu jādomā par uzlabojumiem sabiedriskā transporta sistēmā, lai šo transportu izmantotu plašāk.
 
Visi komentāri
 
230066. viesis 27.marts 2007 9:32
0 0 Atbildēt

patīkamas ziņas :)

230069. viesis 27.marts 2007 9:52
0 0 Atbildēt

nodeeljas (::

230074. viesis 27.marts 2007 10:35
0 0 Atbildēt

baigi labiņos tēlo :)

230075. viesis 27.marts 2007 10:40
0 0 Atbildēt

Beidzot pie prāta nāca, jo ******* maksāt par to, ka pie savas mājas auto atstāju

230077. viesis 27.marts 2007 10:56
0 0 Atbildēt

ar šo lēmumu deputāti izvairījās no autovadītāju dumpja.

230084. viesis 27.marts 2007 13:13
0 0 Atbildēt

Kaukadi vinji aizdomigi labinji, tjipa nemaz negribetu lieku rubli nopelnit..

127.0.0.1 212.93.97.206

SEC-SGHC100G/1.0 UP.Browser/5.0.5.1 (GUI)

230089. viesis 27.marts 2007 14:17
0 0 Atbildēt

40 lvl ir absurds par staveshanu pie majas :|

230104. viesis 27.marts 2007 18:02
0 0 Atbildēt

Ir pilsētas Europā, kur nevis kautkādi 40Ls, bet pati stāvēšana pie mājas ir absurds. Pag, pag, gan aizbrauks kāds umņiks "pieredzes apmaiņā" tad mums šitā haļava beigsies.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti