Bērnu nama audzēkņi iejūtas rallija stūrmaņu lomā 4

 
4.aprīlis 2007 13:51

Marta pēdējā sestdienā, sporta kompleksā „333” notika sporta kluba „SRM Motorsports” rīkotais labdarības pasākums Ludzas rajona bērnu nama – patversmes „Ābelīte” un Drustu bērnu nama audzēkņiem.

Pasākumā, kurš ilga visas dienas garumā un izvērtās par brīnišķīgiem svētkiem, pazīstami autosportisti kartinga trasē vizināja bērnus ar sacīkšu automašīnām, veidojot improvizētu sacensību. Bērni ar sajūsmu iejutās stūrmaņu lomā un labprāt lika galvā lielās ķiveres un ļāva, lai viņus piesprādzē. Visi atzina, ka kaut ko tādu savā dzīvē piedzīvojuši pirmo reizi.



Pasākumā piedalījās "Rami R-Evolution Rally Team" komandas pilots Artūrs Priednieks ar Mitsubishi Lancer EVO VII, Guntars Butlers no rallija komandas “4rati” ar trenniņu auto Subaru Impreza WRX STi, Ards Ķiņķeris – SK “SRM motorsports”, ar Ford Focus un minirallists Uldis Briedis ar sporta auto Renault Clio, kurš atzina, ka šis esot bijis savdabīgs treniņš.

„Man bija ļoti liels prieks piedalīties šāda veida pasākumā, jo sagādājot prieku citiem, pats gūstu neaprakstāmas un patīkamas sajūtas. Tā kā šis labdarības pasākums tika veltīts bērnu namu audzēkņiem, redzot kā bērnu acīs, pēc vizināšanās, parādās neviltots prieks, es pats guvu trīskāršu gandarījumu. Vēlos pateikties Sanitai Riekstiņai un sporta klubam ''SRM motorsports'' un tā vadītājam Ardam Ķiņķerim par šo jauko nedēļas nogali!” saka autosportists Guntars Butlers.
Taču vizināšanās rallija mašīnās nebūt nebija vienīgā. Jebkuram pasākuma dalībniekam vēl bija iespēja pabraukt Vinteru tehniskās palīdzības mašīnā Nissan Dable Cab, kas motosportistus pavadīja sacensībās – rallijreidā „Lisabona – Dakāra”. Ar šo mašīnu bez grūtībām varēja uzbraukt pat stāvā nogāzē trases malā.

Nelielai atpūtai bērniem bija iespēja pašiem vadīt braucamo un precīzi izstūrēt katru līkumu. Tikai šoreiz tie bija divu riteņu braucamie - velosipēdi, kurus speciāli pasākumam sarūpēja veloveikals "ZZK". Pārējie varēja gan pavērot, gan arī paši, ar tālvadības pults palīdzību, vadīt radio vadāmos auto modeļus.

Kā iespaidīgs pārsteigums, bērniem tika demonstrēti motosportistu kluba „Stuntfihters” pārstāvju sagatavots desmit minūšu šovs. Tika veikti triki uz baika gan sēdus, gan stāvus, kas, protams, no skatītāju puses izsauca patiesu sajūsmu. Arī šie sportisti labprāt izrādīja savus braucamos un vizināja visus interesentus.



Izrādīt savas tjūningotās mašīnas bija sabraukušas arī pārstāvji no sporta kluba „DSMclub”. Bērni atzina, ka braukšana ar šim mašīnām ir vienlīdz iespaidīga un ātra.

Pēc pasākuma aktīvākie no jaunajiem stūrmaņiem tika apbalvoti ar specbalvām, bet trīs ātrākie velobraucēji katrā vecuma grupā godināti uz pjedestāla, kas bērnos izraisīja neviltotu prieku.
"Redzot sajūsmu un prieku bērnu sejās, sajūtot gandarījuma emocijas, kādas valdīja pašos pasākuma dalībniekos, dāvinot prieku citiem, liek padomāt arī turpmāk par šāda veida pasākumu rīkošanu. Jo prieks un pozitīvas emocijas ir tas, kas šodien visvairāk nepieciešams katram no mums", saka viena no pasākuma organizatorēm - Sanita Riekstiņa.

Pasākumu organizēja autosporta klubs „SRM motorsports”, kurš ir uzsācis ilgtermiņa labdarības projektu, par savu sadarbības partneri izvēloties Ludzas rajona Istalsnas bērnu namu – patversmi „Ābelīte” Projekta mērķis ir sniegt bērniem pozitīvas emocijas un informēt par to, ka sports un fiziskās aktivitātes ir veselīga dzīvesveida priekšnoteikums.

Atbalstu labdarības pasākumam sniedza pazīstamie autosportisti Raimonds Kisiels un Valdis Purvinskis, kā arī Sporta komplekss „333”, „Hanzas maiznīca”, SIA „Lango”, SIA „Rāmkalni”, SIA „Motorcentrs, SIA „Cramo”, SIA „BMS-Baltijas mārketinga serviss”, „Treko būve”, SK „Autosporta attīstības centrs ASAC” un interneta portāls „4 rati”.
 
Visi komentāri
 
231258. viesis 4.aprīlis 2007 15:17
0 0 Atbildēt

Jauki ! (:

231274. viesis 4.aprīlis 2007 16:56
0 0 Atbildēt

Mega Respect džekiem, vairāk tādus pasākumus.

231293. viesis 4.aprīlis 2007 21:27
0 0 Atbildēt

Apbriinojami forshi. Lai izdodas gan sportistiem, gan arii beernjukiem.

231301. viesis 4.aprīlis 2007 23:33
0 0 Atbildēt

Baigie malači, forši !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti