Kā uzvesties sabiedriskajā transportā 7

 
12.aprīlis 2007 0:04

Rīgas dome atbalstīja saistošos noteikumus Grozījumi Rīgas domes 24.02.1998. saistošajos noteikumos Nr.10 Rīgas sabiedriskā transporta (tramvajs, trolejbuss un autobuss) lietošanas noteikumi.

Atbilstoši noteikumiem pasažiera braukšanas tiesības apliecina derīga vienreizējās braukšanas biļete, braukšanas karte vai cits braukšanas tiesības apliecinošs dokuments normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos. Pasažiera pienākums ir izmantot pārvadātāja noteikta parauga vienreizējās braukšanas biļeti vai braukšanas karti.

Pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī iegādāties pie konduktora vai vadītāja-konduktora vienreizējās braukšanas biļeti par braukšanu, divas vienreizējās braukšanas biļetes par vienas bagāžas vienības pārvadāšanu vai bez uzaicinājuma uzrādīt braukšanas karti vai citu braukšanas tiesību apliecinošu dokumentu.

Braukšanas karte ir derīga tajā norādītajā transporta līdzeklī, maršrutā, mēnesī un tajā norādītajās dienās. Atļauts ar viena maršruta braukšanas karti braukt pa citu maršrutu tā paša veida transporta līdzeklī maršrutu sakritības robežās.

Transporta līdzekļos, kuros uzstādīti biļešu kompostrētāji, pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī kompostrēt vienreizējo braukšanas biļeti, ja pasaierim nav braukšanas kartes vai cita braukšanas tiesības apliecinoša dokumenta, un kompostrēt divas vienreizējās braukšanas biļetes par vienas bagāžas vienības pārvadāšanu.

Vienreizējā braukšanas biļete ir derīga braukšanai vienā virzienā līdz maršruta galapunktam tikai tajā transporta līdzeklī, kurā tā nopirkta pie konduktora vai vadītāja-konduktora, ja transporta līdzeklī nav uzstādīts biļešu kompostrētājs, vai kurā tā kompostrēta.

Noteikumu grozījumi arī paredz, ka konduktoram, vadītājam-konduktoram vai kontrolierim ir tiesības neuzņemt transporta līdzeklī, izsēdināt no tā, kā arī nodot policijai pasažieri, kas pārkāpj saistošos noteikumus vai neievēro sabiedrisko kārtību.

Grozījumi paredz arī tiesības atteikties pārvadāt bagāžu, kas neatbilst saistošajiem noteikumiem.

Atbilstoši likumam grozījumi saistošajos noteikumu tiks nosūtīti Latvijas Republikas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā Latvijas Vēstnesis.
 
Visi komentāri
 
231931. viesis 12.aprīlis 2007 4:55
0 0 Atbildēt

kas ir bagāža tad īsti?

231932. viesis 12.aprīlis 2007 7:50
0 0 Atbildēt

ar bagāžu ir interesanti. es reiz iestiepu lielu kasti džimbulī. konduktors prasa maksāt. es šamo najuh. šis sāk dristies ka izmērus pārsniedz. palūdzu lai izmēra, a nav viņam ar ko. atsipās, bet vēl īdēja.

231955. viesis 12.aprīlis 2007 11:28
0 0 Atbildēt

Veel viens iemesls lai es ar tiem sakainajiem sabtransiem nebrauktu i iipashi trambuli. Nolaapiitas biljetes pirkt sazin kur kad peekshnji savajagas kaut kur nokljuut aatraak nekaa ar kaajam ir vienkaarshi besiigi !!!

231978. viesis 12.aprīlis 2007 12:46
0 0 Atbildēt

Bet kas var paskaiorot,kā reāli taisās vadila vai cits izmest kādu nekaunīgu ambāli?Cerēs uz pasažieriem vai kā?

231981. viesis 12.aprīlis 2007 12:54
0 0 Atbildēt

Man jau vislabāk patīk termins nekavējoties, liekas tāds diezgan stiepjams jēdziens...

232028. viesis 12.aprīlis 2007 16:14
0 0 Atbildēt

Vareeja ieviest, arii teiksim nosaciijumu, jaa 20 cilveeki stav, var billetes nepirkt, jo Juuties nevienliidziigs saliidzinaajumaa ar tiem cilvekiem kas seezz :)

232123. viesis 13.aprīlis 2007 19:03
0 0 Atbildēt

Dzēruma pakāpes. Mēra teletūbijos. Vispirms atnāk Tinkijs- Drinkijs un piedāvā iedzert. Tad nāk La - Lā un tev gribas dziedāt. Pēc tam nāk Po un tev ir pofig un tu atrubies pie tualetes poda. Nedod Dievs, ja, kamēr tu tusē ar Po, atnāk Dipsijs. :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti