Auto no kaņepēm un kartupeļiem 5

 
13.aprīlis 2007 0:01

Varvikas universitātes studenti Lielbritānijā radījuši braucamrīku, kuru droši var uzskatīt par videi draudzīgāko auto pasaulē.

Kornovolā (Lielbritānija) notiekošajā ekoloģisko automobiļu šovā "Sexy Green Car Show" Varvikas universitātes tehnoloģiskā centra studenti prezentējuši spēkratu "Eco One Racer".

Interesantākais šajā auto nav izskats, kas patiesībā pat izdevies diezgan atbaidošs, bet gan konstrukcijā izmantotie materiāli. Proti, tas, ko varētu saukt par virsbūvi, izgatavots no kaņepēm, riteņi no kartupeļiem, bet bremžu uzlikas - no Indijas riekstu čaumalām.



Tāpat automobilim uzstādīts dzinējs, kas darbojas ar biodegvielu un ļauj attīstīt 241 km/h ātrumu, tiesa, projekta vadītājs Bens Vuds norāda, ka tas iespējams, ja priekšā ir gara, taisna šoseja un pūš labs ceļa vējš.

Vuds atzīmē, ka konstrukcijā, t.i., šasijas uzbūvē, nozīmīgu lomu aizvien spēlē tērauds, taču arī tas ir viegli pārstrādājams materiāls, turklāt nepieciešams stingrības nodrošināšanai.
"Gandrīz visas automobiļa detaļas var izgatavot no bioloģiski pārstrādājamiem materiāliem, mēs to esam pierādījuši. Mans mērķis ir radīt auto, kurā tikai 5% detaļu ir grūti pārstrādājamas," - tā Vuds.

Bez "Eco One" seksīgo zaļo automobiļu šovā skatāmi arī vairāki pasaules lielo autoražotāju videi draudzīgie izstrādājumi, piemēram, "Ford Focus FFV" (Flexible Fuel Vehicle), "Saab 9-3 BioPower", "Opel Zafira Hydrogen 3 Fuel-Cell MPV",  "Smart ForTwo" ar elektromotoru un "Citroen C3 Stop-Start".

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
232078. viesis 13.aprīlis 2007 8:39
0 0 Atbildēt

pa celjam var uzsmeekjeet dalju no virsbuuves - lai jautraaka braukshana.

232079. viesis 13.aprīlis 2007 8:46
0 0 Atbildēt

jā jā :)

riteņi no kartupeļiem :D cik diez % riepas sastāva ir kartupeļi?! jeb cik centneru kartupeļu tiek izmantots vienas riepas izgatavošanai?

studenti...

232080. viesis 13.aprīlis 2007 8:48
0 0 Atbildēt
232083. viesis 13.aprīlis 2007 9:53
0 0 Atbildēt

ar savirzi gan tie bio-studentinjiem ne visai maak tikt galaa. :D

232128. viesis 13.aprīlis 2007 22:11
0 0 Atbildēt

da nee.. studenteerija vnk i nopiipeejis gabalu no stuures reikas :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pasaules Gada auto titulu iegūst Kia EV9

Dienvidkorejas autoražotāja Kia elektriskās piedziņas krosovers EV9 ieguvis 2024 World Car of the Year (WCOTY) titulu, pie reizes uzvarot arī kategorijā 2024 World Electric Vehicle. Lasīt vairāk

 

Varēs pieteikties kompensācijām? - Vācijas tiesa atzīst "Mercedes-Benz" vainu "dīzeļgeitas" skandāla lietā 3

Tiesa Vācijā ceturtdien nolēmusi, ka autobūves uzņēmums "Mercedes-Benz", kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu "Daimler", atsevišķiem automobiļiem ar dīzeļdzinējiem apzināti uzstādījis kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūru. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 17

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti