Braukšanai ar traktoriem pa ceļiem jāņem atļauja 10

 
16.aprīlis 2007 11:22

Sakarā ar to, ka laukos sākušies pavasara darbi, Zemkopības ministrija (ZM) lauksaimniekiem atgādina, ka pirms lauku apstrādes lielgabarīta tehnikas pārvietošanai pa ceļiem nepieciešams izņemt attiecīgās atļaujas valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts ceļi rajonu nodaļās.

Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka šo nepieciešamību, ir spēkā jau vairākus gadus, taču pēdējās dienās ZM saņemtā informācija liecina, ka lauksaimnieki bijuši spiesti maksāt sodu līdz pat 150 latiem par pārvietošanos pa valsts ceļiem ar tehniku, kuras platums ir lielāks nekā 2,5 metri, piemēram, sējmašīnām vai kultivatoriem, jo nav bijusi izņemta šī atļauja.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Noteikumi par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem lielgabarīta un smagsvara pārvadājuma atļauju, kas dod tiesības lielgabarīta un smagsvara transportlīdzeklim pārvietoties ar kravu vai bez kravas pa noteiktu maršrutu, sagatavo un izsniedz valsts akciju sabiedrība Latvijas Valsts ceļi. Pārvadājumiem rajona robežās atļauju sagatavo un izsniedz attiecīgās Latvijas Valsts ceļu rajona nodaļas, kuru adreses pieejamas akciju sabiedrības interneta mājas lapā.

Bez tam saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem lauksaimniecības tehnikai, kas veic īslaicīgus pārbraucienus, atļauju izsniedz uz noteiktu termiņu, bet ne ilgāku par deviņiem mēnešiem.

Savukārt no maksas par pārvadājumiem ir atbrīvoti lauksaimniecības tehnikas īpašnieki, veicot īslaicīgus pārbraucienus ar šo tehniku, kas noteikts Ministru kabineta noteikumos Kārtībā, kādā veicama samaksa par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem pa valsts autoceļiem, un maksas apmērs.

Tāpat arī Zemkopības ministrija atgādina, ka, ja lielgabarīta vai smagsvara tehnika tiks izmantota divu vai vairāku rajonu robežās, tad atļauja ir jāizņem katrā no šiem rajoniem vai arī valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts ceļi" Rīgas nodaļā, Rīgā, Torņu ielā 7/9, 101.klabinetā.

Saskaņā ar valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts ceļi informāciju līdz šā gada 16. aprīlim rajonu nodaļās vēlreiz tiks precizēta kārtība, kādā izsniedzamas atļaujas lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu veikšanai, lai novērstu jebkādas domstarpības.

Tādējādi lauksaimniekiem, lai nekavētu pavasara darbus, nepieciešams savlaicīgi iegūt vajadzīgās atļaujas lielgabarīta tehnikas pārvietošanai pa valsts ceļiem.
 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
232307. viesis 17.aprīlis 2007 9:16
1 0 Atbildēt

:D ejied dirst!!! kas no taa mainaas, ka es ar kombainu braukshu ar va bez atlaujas??? ko Roze, Zivtinj, kas ir?

232198. viesis 16.aprīlis 2007 12:09
1 0 Atbildēt

unnnnnnn..... tādā veidā uzreiz pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem būs vieglāk pārvietoties, jo viņiem būs atļauja! :D

Kārtējais bleķis, lai iekasētu naudu, un iztērētu ierēdņu ārzemju komandējumos!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 8

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti