Braukšanai ar traktoriem pa ceļiem jāņem atļauja 10

 
16.aprīlis 2007 11:22

Sakarā ar to, ka laukos sākušies pavasara darbi, Zemkopības ministrija (ZM) lauksaimniekiem atgādina, ka pirms lauku apstrādes lielgabarīta tehnikas pārvietošanai pa ceļiem nepieciešams izņemt attiecīgās atļaujas valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts ceļi rajonu nodaļās.

Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka šo nepieciešamību, ir spēkā jau vairākus gadus, taču pēdējās dienās ZM saņemtā informācija liecina, ka lauksaimnieki bijuši spiesti maksāt sodu līdz pat 150 latiem par pārvietošanos pa valsts ceļiem ar tehniku, kuras platums ir lielāks nekā 2,5 metri, piemēram, sējmašīnām vai kultivatoriem, jo nav bijusi izņemta šī atļauja.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Noteikumi par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem lielgabarīta un smagsvara pārvadājuma atļauju, kas dod tiesības lielgabarīta un smagsvara transportlīdzeklim pārvietoties ar kravu vai bez kravas pa noteiktu maršrutu, sagatavo un izsniedz valsts akciju sabiedrība Latvijas Valsts ceļi. Pārvadājumiem rajona robežās atļauju sagatavo un izsniedz attiecīgās Latvijas Valsts ceļu rajona nodaļas, kuru adreses pieejamas akciju sabiedrības interneta mājas lapā.

Bez tam saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem lauksaimniecības tehnikai, kas veic īslaicīgus pārbraucienus, atļauju izsniedz uz noteiktu termiņu, bet ne ilgāku par deviņiem mēnešiem.

Savukārt no maksas par pārvadājumiem ir atbrīvoti lauksaimniecības tehnikas īpašnieki, veicot īslaicīgus pārbraucienus ar šo tehniku, kas noteikts Ministru kabineta noteikumos Kārtībā, kādā veicama samaksa par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem pa valsts autoceļiem, un maksas apmērs.

Tāpat arī Zemkopības ministrija atgādina, ka, ja lielgabarīta vai smagsvara tehnika tiks izmantota divu vai vairāku rajonu robežās, tad atļauja ir jāizņem katrā no šiem rajoniem vai arī valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts ceļi" Rīgas nodaļā, Rīgā, Torņu ielā 7/9, 101.klabinetā.

Saskaņā ar valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts ceļi informāciju līdz šā gada 16. aprīlim rajonu nodaļās vēlreiz tiks precizēta kārtība, kādā izsniedzamas atļaujas lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu veikšanai, lai novērstu jebkādas domstarpības.

Tādējādi lauksaimniekiem, lai nekavētu pavasara darbus, nepieciešams savlaicīgi iegūt vajadzīgās atļaujas lielgabarīta tehnikas pārvietošanai pa valsts ceļiem.
 
Visi komentāri
 
232198. viesis 16.aprīlis 2007 12:09
1 0 Atbildēt

unnnnnnn..... tādā veidā uzreiz pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem būs vieglāk pārvietoties, jo viņiem būs atļauja! :D

Kārtējais bleķis, lai iekasētu naudu, un iztērētu ierēdņu ārzemju komandējumos!

232215. viesis 16.aprīlis 2007 13:02
0 0 Atbildēt

Neee nu par smagsvara - var saprats - par lielgabariita - ar ko tas kaut ko maina celju uztureetaajiem !!! CP tachu taadu lauksaimnieciibas tehniku pa celju taapat nepavadiis liidz ar to ar ko tas paareejiem celju lietotaajiem kaut ko maina !!!

232275. viesis 16.aprīlis 2007 20:49
0 0 Atbildēt

Un ja pārdzen ganāmpulku pāri ceļam arī būs jāmaksā. par katru govi :)

232290. viesis 16.aprīlis 2007 23:10
0 0 Atbildēt

Tikai tad, ja govs platāka par 2,5m :)

232307. viesis 17.aprīlis 2007 9:16
1 0 Atbildēt

:D ejied dirst!!! kas no taa mainaas, ka es ar kombainu braukshu ar va bez atlaujas??? ko Roze, Zivtinj, kas ir?

232310. viesis 17.aprīlis 2007 9:43
0 0 Atbildēt

Zivīm-akvārijs.Rāpuļiem-terārijs.LR iedzīvotājiem-kretinārijs.

232361. viesis 17.aprīlis 2007 22:26
0 0 Atbildēt

kārtējās muļķības! Ka nav ko darīt, tad izdomā visādus sūdus.

232362. viesis 17.aprīlis 2007 22:27
0 0 Atbildēt

Tad jau Hammeram ar vajag atļauju

232547. viesis 19.aprīlis 2007 13:08
0 0 Atbildēt

Neee nu par smagsvara - var saprats - par lielgabariita - ar ko tas kaut ko maina celju uztureetaajiem ! !! CP tachu taadu lauksaimnieciibas tehniku pa celju taapat nepavadiis liidz ar to ar ko tas paareejiem celju lietotaajiem kaut ko maina ! !!

====================

Prichom te celju uztureetaaji? Ir taada lieta, kaa OCTA, ja nebuusi pamaniijis. Shiim atljaujaam buutu jaaietver arii OCTA uz laiku vai noteiktos terminjos - principaa tu bez OCTA vispaar nedriiksti liist uz celja ar dajebko, kas pieskaras celja virsmai. Un ja gadaas sadursme? Ko tad?

234305. viesis 18.maijs 2007 18:19
0 0 Atbildēt

AR TRRAKTORU IR JAABRAUC ******* KAA UZ SARKANO UN NE MAZAAK KAA AR 3 PROMILEEM ALKOHOLA JO TEV TACHU IR TRAKTORS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti