Pirelli pieņem Michelin izaicinājumu cīņā par riepu piegādi WRC 3

 
19.aprīlis 2007 9:13

Kaut arī Starptautiskā Auto federācija jau ir pieņēmusi lēmumu par oficiālo riepu piegādātāju Pasaules rallija čempionātā, cīņa par to nav rimusies. Tomēr „Pirelli” par savām tehnoloģijām ir pārliecināts un uz „Michelin” provokācijām pagaidām nereaģē.

Kā zināms, 2007. gada februārī FIA pieņēmusi lēmumu, ka laikā no 2008. līdz 2010. gadam „Pirelli” būs oficiālais riepu piegādātājs Pasaules rallija čempionātā (WRC). Uzvara konkursā nozīmē, ka attiecīgajā laika posmā „Pirelli” būs ekskluzīvs riepu piegādātājs rallija automašīnām visos WRC posmos. Lēmums par labu „Pirelli” raisījis neapmierinātību kompānijā „Michelin”, kuras paspārnē esošais riepu ražotājs „BFGoodrich” ir oficiālais riepu piegādātājs 2007. gada WRC sezonā.

„Michelin” uzskata, ka konkursa piedāvājuma procesā tikušas pieļautas kļūdas un tādēļ tā rezultāti ir anulējami. Izveidojušos situāciju „Michelin” pārstāvji ir gatavi risināt pat tiesas ceļā. Francijas autoriepu ražotāju sašutums un uzsāktais tiesas process pret FIA ir saprotams. Pēdējo mēnešu laikā kompānijai „Michelin” šis ir otrais lielais trieciens – 2006. gada nogalē „Michelin” zaudēja tiesības ar riepām apgādāt arī F1 čempionāta komandas. „Michelin” piedzīvojis neveiksmi arī tiesas procesā, izskatot lietu, – tiesa nosvērās par labu FIA lēmumam. Tomēr „Michelin” negrasās padoties un apsver iespēju par apelācijas iesniegšanu.

„BFGoodrich” ir paziņojis, ka viņu ražotās riepas ir labākās un tādēļ „BFGoodrich” pelnījis arī turpmāk WRC komandas apgādāt ar savu produkciju. Tomēr „Pirelli” uzvara WRC riepu piegādātāju konkursā liecina, ka FIA vairāk uzticas Itālijas ražotāju produkcijai. Neatkarīgie eksperti norādījuši, ka lēmumu par labu „Pirelli” palīdzēja pieņemt arī izdevīgākie finansiālie nosacījumi un īpašā „Pirelli” atbalsta programma jaunajiem pilotiem.

Kaut arī notikumu tālāko gaitu pagaidām ir grūti prognozēt, „Pirelli” ir gatavs jebkādiem pavērsieniem. Dažādos neatkarīgos testos gūtie panākumi Itālijas kompānijai ļauj būt pārliecinātai par savu tehnoloģiju kvalitāti, tādēļ pašlaik uz „BFGoodrich” paziņojumiem „Pirelli” reaģē visai pasīvi un gaida notikumu tālāko attīstību.

Šobrīd „Pirelli” oficiāli piedalās rallijā IRC (Intercontinental Rally Challenge), kā arī aptuveni 20 dažādos nacionālos un starptautiskos rallija čempionātos visā pasaulē. Līdz 2007. gada sezonai „Pirelli” tika pārstāvēta arī WRC, tomēr šajā sezonā kompānija nolēma paņemt gada pārtraukumu, lai pēc iespējas kvalitatīvāk sagatavotos startam 2008. gada sezonā. Jau tagad ir zināms, ka nākamajai WRC sezonai „Pirelli” izstrādās jaunu riepu līniju.
 
Visi komentāri
 
232575. viesis 19.aprīlis 2007 20:29
0 0 Atbildēt

Jaa interesanti, kaadas gan ziemenes var piedavat „Pirelli” ?

232611. viesis 21.aprīlis 2007 10:45
0 0 Atbildēt

Ļoti labas!

232616. viesis 21.aprīlis 2007 23:53
0 0 Atbildēt

Carving, snowsport, icestorm, sotozero

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti