Apvidnieki tomēr drošāki par vieglajiem auto? 24

 
23.aprīlis 2007 0:02

Amerikas Apvidus automobiļu īpašnieku asociācijas (SUVOA) pētījums parāda, ka šādu auto pasažieriem avārijas gadījumā iespēja izdzīvot ir lielāka nekā vieglajos auto braucošajiem.

Analizējot satiksmes negadījumu datus periodam no 1997. gada līdz 2002. gadam, SUVOA eksperti secinājuši, ka sadursmes gadījumā apvidus auto vadītājam un pasažieriem ir par 5-7 procentiem lielākas izredzes izdzīvot, nekā cilvēkiem, kas avārijas brīdī atradušies vieglajā auto.

SUVOA pārstāvji norāda, ka apgalvojums "kompaktklases automobiļi pēdējos gados drošības ziņā ir apsteiguši apvidniekus" nav gluži pareizs. Pateicoties obligātam nosacījumam lietot drošības jostas, plašam drošības gaisa spilvenu lietojumam un jaunākajām elektroniskajām sistēmām, mazie auto gan ir kļuvuši drošāki, taču asociācijā uzsver, ka "fizikas likumus neviens nav atcēlis", un tādēļ lielo SUV pasažieriem aizvien ir lielākas izredzes no negadījuma izkļūt sveikā.

Vienlaicīgi asociācijā pausta cerība, ka automobiļu drošības pētījuma rezultāti apvidus automobiļiem ļaus atgūt agrāko popularitāti, kas pēdējā laikā krietni kritusies augsto degvielas cenu dēļ.

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
232639. viesis 23.aprīlis 2007 9:07
1 0 Atbildēt

traktori ! traktoriem jāatgūst zaudētā popularitāte, es vispār njezinu nevienu gadījumu kad kāds K70 vadītājs saskrienoties ar SUV būtu guvis kaut cik vērā ņememas traumas.

232646. viesis 23.aprīlis 2007 10:07
1 0 Atbildēt

Man jau atkal liekas ka tanki ir tie iistaakie braucamie, taa uz 70 tonnam, vieniigi vilciens vareetu nodariit kaadu zinaamu kaiteejumu taadam aparetaam.

Mani tikai interesee cik ljoti droshi shie SUV ir saskrienoties vienam ar otru, vai tik nau taa ka tad vieglais pret vieglo tomeer ir ar krietni labaak ar izdziivoshanas koeficientu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti