Izstrādāts Retro tramvaja vizuālais noformējums 6

 
8.maijs 2007 0:00

Vakar Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka iknedēļas preses konferences ietvaros tika prezentēta Retro tramvaja vizuālā koncepcija un skices. Jaunais vagona ārējais un iekšējais dizains balstīts uz jūgendstila elementiem. Tā vizuālā noformējuma autors ir mākslinieks Uldis Sosnovskis.

Retro tramvaju plānots renovēt līdz Līgo svētkiem. Tā uzdevums būs veicināt Rīgas starptautisku atpazīstamību, iepazīstināt pilsētas viesus ar Rīgas vēsturi un kultūru atraktīvā veidā un akcentēt jūgendstilu kā vienu no galvenajām kultūrvēsturiskajām vērtībām.



Retro tramvaja iespējamais maršruts būs Aspazijas bulvāris – Centrāltirgus - Nacionālais teātris – Ausekļa iela.

Kā iepriekš ziņots, 2006.gada pavasarī toreizējais vicemērs Jānis Birks ieteica izmantot Retro tramvaju kā Rīgas pilsētas simbolu un tēla elementu. Rīgas satiksmes pārziņā esošais retro tramvajs līdz šim pārvadāja rīdziniekus un Rīgas viesus 11. tramvaju maršrutā, un to greznoja saldumu rūpnīcas Laima reklāma. Tramvaja kā pilsētas tēla elementa koncepcijas izstrādei tika pieaicināts Latvijas institūts. Šobrīd Rīgas satiksme veic retro tramvaja renovācijas darbus.
 
Visi komentāri
 
233475. viesis 8.maijs 2007 13:04
0 0 Atbildēt

pinīgs idiotisms, vēl piramīdas ieliktu, mauzoleju (Ļeņina)

233498. viesis 8.maijs 2007 16:32
0 0 Atbildēt

Nu man jau vinjsh izskataas peec egiptes simbola... pilniigi un noteikti ne peec Latvijas...

Un marshruts ta kaads 4 kvartaali katraa virzienaa... kruti :P

233522. viesis 8.maijs 2007 21:28
0 0 Atbildēt

Vareeja banaali panjemt un uzziimeet Riigas gjeerboni...

Man ar nez kapeec uz egjiptes simbolu pavilka. Kairaa gan tramvajus neesmu maniijis.

233563. viesis 9.maijs 2007 15:12
0 0 Atbildēt

Godīgi sakot - pievienojos viedoklim par to ēģiptes stilu tajā trambuļa noformējumā. Visnotaļ nopietni dominē ēģiptes piramīdu un tutanhamonu simbolizējošā dzeltenīgi-zeltainā krāsa un bārdainu "onkuļu" galvas... Līdz jūgendstilam,šķiet, tur patālu. Ārvalstu viesi ieraudzīs to trambuli, točna nodomās, ka tas kāds tiešais reiss uz āfrikas plašumiem. Cerams, ka to skici nepieņems.

237524. viesis 2.jūlijs 2007 16:45
0 0 Atbildēt

Ieteiktu pastaigaat un papeetiit Riigas arhitektuuru, tad jautaajumi par izmanotajiem teeliem neradiisies.

259078. viesis 6.jūlijs 2008 21:12
0 0 Atbildēt

Nu ja ka tad!Tie turisti ta ari padomas,ooooo,Egiptes tramvajs,ooooo...Jums vispar ir kaut nedaudz vesela saprata?!Ja vini atbrauca uz Latviju,logiski,ka tas NEMAZ NAV Egiptes tramvajs!Tas ir JUGEND stils!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti