«Grabercars La Bala» – saskrūvē pats 2

 
29.maijs 2007 0:00

Nelielā darbnīcā Fīniksā, Arizonas štatā, top sacīkšu trasēm domāts sporta rodsters "La Bala".



Uzņēmuma "Grabercars" izstrādātā "La Bala" konstrukcija ir diezgan vienkārša - cauruļu rāmis, kas apšūts ar stikla šķiedras paneļiem, un automobiļa specifikai pielāgoti agregāti no "Toyota MR2", tostarp aizmugurē šķērsām iebūvēts 1,6 litru četru cilindru turbomotors ar 170 zirgspēku jaudu. Šādā komplektācijā 690 kilgramus smagais "La Bala" spēj 100 km/h robežu sasniegt 4,3 sekundēs.

Visnotaļ cienījams rādītājs, taču "Grabercars" liek saprast: ja tas ir par daudz, tad aiz braucēju mugurām iespējams iebūvēt gandrīz jebkuru citu četru cilindru dzinēju un tikt pie sev vēlamas dinamikas.



"La Bala" ir 3,2 metrus garš, 1,7 metrus plats auto ar divām sēdvietām un 2,49 metrus garu riteņu bāzi, kura pamatuzdevums ir izklaidēt īpašniekus sacīkšu trasē.

Starp citu, ražotājs plāno nokārtot visus sertifikācijas jautājumus, lai "La Bala" varētu izmantot arī ikdienas satiksmē. Par to, vai tādā gadījumā auto konstrukcijā būs paredzēts arī jumts, "Grabercars" klusē.



Sportiskā rodstera cena ir sākot no 25 000 ASV dolāru, un to iespējams pasūtīt gan gatavā, gan izjauktā veidā. Otrs variants domāts tiem, kam patīk pavadīt brīvo laiku garāžā, skrūvējot automobiļus.

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
234717. viesis 29.maijs 2007 16:41
0 0 Atbildēt

Vai viens tāds uz valdemārenes nesen neizjuka pa sastāvdaļām pie nelielas sadursmes?

234728. viesis 29.maijs 2007 18:53
0 0 Atbildēt

Ja izjauktaa veidaa, tad vajadzeetu pamatiigu atlaidi, vismaz cilveeka darba stundas, saliekot sho * alga stundaa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti