Ar zināšanām cīnīsies par braucienu uz Madridi

 
7.jūnijs 2007 8:27

Piektdien, 8. jūnijā sāksies Jauno satiksmes dalībnieku Latvijas finālsacensības, kurā 33 jauniešu komandas cīnīsies par uzvaru – tiesībām pārstāvēt mūsu valsti Eiropas sacensībās – Madridē.

Apliecinot zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, drošības jautājumos, pirmās palīdzības sniegšanas prasmē, spēju koncentrēties un māku izbraukt sarežģītus posmus ar velosipēdu, četri spēcīgākie – divi zēni un divas meitenes - kļūs par šī foruma uzvarētājiem. Žūrijas komisija un tiesneši, izvērtējot visu dalībnieku sniegumu, labākos nosauks sestdien, 9. jūnijā.

Šogad Jaunos satiksmes dalībnieku sacensības notiek 14 reizi. Ceļu satiksmes drošība direkcija jau tradicionāli foruma astoņus fināla pārbaudes posmus organizē Rīgas tehniskās universitātes sporta un atpūtas bāzē „Ronīši” – Kurzemes jūrmalā.

Maijā sacensību pirmais atlases posms risinājās Latvijas rajonos. Šoreiz forumā spēkus un zināšanas pārbaudījuši ap 2000 jauniešu, jeb vairāk kā 300 10 – 12 gadīgu jauniešu komandas.

Rīgu un Rīgas rajonu Latvijas sacensībās pārstāvēs galvaspilsētas sacensību posma uzvarētāji – Rīgas Igauņu vidusskola un Baložu vidusskolas 1. komanda.

Finālam sacensību posmi izstrādāti tā, lai maksimāli pārbaudītu jauno cilvēku sagatavotību reālām un bīstamām situācijām uz ielas. Foruma galvenais mērķis ir izglītot bērnus ceļu satiksmes drošības jautājumos. Šogad finālsacensībās īpaša uzmanība tiks pievērsta jauno cilvēku mākai sniegt pirmo palīdzību ārkārtas situācijās. Dalībniekiem ne tikai teorētiski būs jāprot pastāstīt, kā nelaimes gadījumā rīkoties, bet vajadzēs iejusties gan cietušā, gan pirmās palīdzības sniedzēja lomā.

Eiropas sacensības Madridē notiks no 7. līdz 10. septembrim.

Sacensību dalībnieki un uzvarētāji saņems balvas no pasākuma galvenā atbalstītāja un sadarbības partnera Latvijas Mobilā Telefona „O Kartes”. Balvas pasniegs arī CSDD. Forumu atbalsta Latvijas Automoto biedrība (LAMB) un Katastrofu medicīnas centrs.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 1

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti