Noskaidroti labākie Jaunie satiksmes dalībnieki 3

 
12.jūnijs 2007 0:00

Vairāk nekā 2000 jauniešu konkurencē noskaidroti astoņi Jauno satiksmes dalībnieku foruma uzvarētāji. Četri no viņiem septembrī pārstāvēs Latviju Eiropas sacensībās Madridē.

Līdz tam astoņiem uzvarētājiem savā starpā būs jāsacenšas par četrām vietām braucienam uz Spānijas galvaspilsētu. Viņu vārdi tiks noskaidroti trīsdienu sagatavošanās nometnē, ko jūlija vidū Tehniskās universitātes sporta un atpūtas bāzē „Ronīši” – Kurzemes jūrmalā – rīkos sacensību organizētāja Ceļu satiksmes drošības direkcija.

8 individuālie uzvarētāji

Par tiesībām doties uz Madridi cīnīsies četri Jauno satiksmes dalībnieku foruma labākie zēni: Deinis Lagzdiņš, Rihards Frīdenbergs, Matīss Cinovskis (visi no Liepājas rajona) un Kristaps Feldmanis (no Balvu rajona); Un četras meitenes: Inta Miglāne (no Bauskas rajona), Linda Gundega Rungovska, Arnita Lējēja (no Liepājas rajona) un Katrīna Labzova (no Madonas rajona).

Komandu uzvarētāji

Apliecinot pārliecinošas zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, drošības jautājumos, pirmās palīdzības sniegšanas prasmē, spējā koncentrēties un mākā izbraukt sarežģītus posmus ar velosipēdu ar lielu pārsvaru Jauno satiksmes dalībnieku foruma komandu konkurencē uzvarēja Liepājas rajona Skolēnu jaunrades centrs. Liepājnieki atzīst, ka tik labi sagatavoti viņi esot pateicoties jaunrades centra pedagoga Jāņa Oskara Šalma pašaizliedzīgajam darbam. Liepājas rajona komanda forumā ieguva 182 punktus par 60 punktiem apsteidzot otrās vietas ieguvējus Tukuma 2. pamatskola komandu. Trešā vietā ar 108,8 punktiem ierindojās Cēsu pilsētas pamatskola. Raksturojot Liepājas rajona uzvarētāj-komandas sniegumu foruma kuratore Valda Kjaspere izsaka lielu gandarījumu par mazo cilvēku attieksmi pret sacensībām un nopietnību, ar kādu viņu gatavojušies visiem astoņiem fināla posmiem.

„Šie cilvēki pierādīja gan sev, gan citiem, cik svarīgs satiksmes drošības jomā ir komandas darbs. Nepietiek ar to vien, ka kāds atsevišķs cilvēks ir zinošs un māk ātri reaģēt, būtiskāk, lai visi iesaistītie satiksmes dalībnieki justos līdzatbildīgi gan par notiekošo, gan – viens par otru. Šīs nav sacensības klasiskā izpratnē, kur katram jāpierāda savs pārākums, komandai jāprot sadarboties!” norāda Valda Kjaspere. Veidojot Latvijas komandu Eiropas sacensībām, viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs no astoņu labāko un zinošāko bērnu vidus izvēlēties četrus, kuri spētu darboties kā, zinoša, bet vienlaikus arī harmoniska un savstarpēji atbildīga komanda.

Par forumu

Šogad Jaunos satiksmes dalībnieku sacensības notika 14 reizi. Maijā pirmais atlases posms risinājās Latvijas rajonos. Šoreiz forumā spēkus un zināšanas pārbaudījuši ap 2000 jauniešu, jeb vairāk kā 300 10 – 12 gadīgu jauniešu komandas. Finālsacensībās piedalījās 200 bērni.

Sacensību atbalstītāji

Foruma noslēgumā sacensību dalībnieki un uzvarētāji saņēma balvas no pasākuma galvenā atbalstītāja un sadarbības partnera Latvijas Mobilā Telefona „O Kartes”. Balvas pasniedza arī CSDD. Forumu atbalstīja Latvijas Automoto biedrība (LAMB) un Katastrofu medicīnas centrs.
 
Visi komentāri
 
235488. viesis 12.jūnijs 2007 0:09
0 0 Atbildēt

Un es jau domāju ka runa ir par autovadītājiem!! Un ko man teikt bravo bis, vai, sviests kaut kāds!! Ja teicamus rezultātus uzrādītu jaunie autovadītāji, tad tādiem vajadzētu dāvināt autiņus ar goda rakstiem!!

Šis topiks ir galīgi garām!!! :(

235497. viesis 12.jūnijs 2007 8:29
0 0 Atbildēt

Pats tu esi garām...kad šitā paaudze uz ielām parādīsies, varbūt sāksies kaut kāda kārtība. A tu ar savu askonu varēsi uzgāzēt pie krustojuma un dabūt knipi par to uz pieres.

235510. viesis 12.jūnijs 2007 11:18
0 0 Atbildēt

Piekrītu deksteram.

Ir pamats cerēt, ka, vēlāk stūrējot jau auto, šie konkrētie satiksmes dalībnieki būs paraugs pārējiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti