Edgars Maišelis autokrosa faniem sola intrigu

 
26.jūnijs 2007 12:32

Vēl tikai dažas dienas palikušas līdz brīdim, kad Bauskā, "Mūsas" trasē, notiks Latvijas un Baltijas čempionāta autokrosā 4.posms. Šobrīd saņemti pāris jauni pieteikumi sacensībām.


Elvijs Maišelis un Edgars Maišelis

Kopumā pieteikušies ap 70 dalībnieku, tajā skaitā daudz lietuviešu. Par pēdējiem jaunumiem stāsta sacensības rīkotājs Edgars Maišelis.

- Sestdien, 30. jūnijā Bauskā, Sporta kompleksā „Mūsa” notiks Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta ceturtais posms. Bez trim Latvijas čempionāta klasēm 1600, 2000 Super un Open, skatītāji vēros arī Baltijas D-3A bagiju čempionāta otro posmu, Baltijas kausa kravas bagijiem (tā sauktajiem krokodiliem) pirmo posmu un Rīgas Brīvostas Kausa izcīņu kroskartiem. Pietiekušies ap 70 dalībnieku, tajā skaitā daudz lietuviešu.

- Bauskā Latvijas autokrosa čempionāts kādu laiku nav noticis. Kāpēc izlēmāt to rīkot šogad?

- Pēdējo reizi Latvijas čempionāts šeit notika pirms trīs gadiem, pēdējos divus gadus saspringtā kalendāra dēļ Latvijas čempionātu nerīkojām. Bet šogad, pateicoties sponsoriem, tomēr nolēmām sacīkstes rīkot. Latviešiem ļoti patīk Bauskas trase, apkārt valdošā radošā atmosfēra un sportistiem patīk braukt šeit. Ir dažas lietas, kas mums ir labākas nekā citās trasēs.

- Salonmašīnas, ka parasti, startēs trijās klasēs?


- 1600, 2000 Super un Open klasēs. Uz doto brīdi 1600 klasē mums ir pieteikušies 15 dalībnieki. Kas šeit būs interesants? Šeit viss ir neprognozējams! Līdz sezonas beigām vēl palikuši trīs posmi un pāragri spriest, kurš būs čempions. Ļoti saspringts kalendārs, atgriezušies ļoti daudzi sportisti. 2000 Super un Open klases - šeit arī gaidāmas ļoti asas cīņas. Visi sportisti ir ļoti stipri, un, kas ir galvenais, ļoti stipri ir jaunie braucēji. Kā zināms, nekas nestāv uz vietas, viss mainās. Konkurence ir liela.

- Kuri no sportistiem šajā klasē tomēr ir spēcīgāki, uz kuriem mēs varam likt lielākās cerības?


- 200 Open klasē uz abiem Dambjiem, uz Tiltiņu. Tiltiņš vispār ļoti atraktīvi brauc, nežēlo mašīnu. Viņš brauc ne rezultāta dēļ, šķiet, ka viņu tas vispār neinteresē, bet priekš skatītājiem. Un tāpēc skatītāji fano par viņu. Patīk, kā brauc brāļi Dambji. Tie ir cilvēki, kas vienmēr domā - kā braukt, kā tiešām uzvarēt un izcīnīt labāko vietu. Brāļi Kuļikovski - arī spēcīgi braucēji. Open klasē atkal uz strīpas ir Rolands Jaunzems. Es zinu, ka viņam pusgadu bija neveiksmes ar tehniku, bet tomēr Eiropas čempionāta laikā it kā tehnika aizgāja. Pēdējā cīņa Valmierā ar Žilvinu Reisu no Lietuvas bija aizraujoša un skaista. Patīkami redzēt, kā divi spēcīgi profesionāļi katru pēdu, katru metru šai trasē izmanto, lai uzvarētu.

- Ko varat teikt par bagijiem - gan D3A klasē, gan par kravas?

- Visi braucēji ir pieteikušies, izņemot vienu, kas tajā pašā laikā startēs Eiropā - Jāni Boku. Ir klāt nākuši daudzi tādi, kuri vispār agrāk nebija braukuši. Būs lietuvieši, kas startēja Eiropas čempionātā pirms mēneša. Ja runājam par kravas bagijiem, tad tautā tos dēvē par "krokodiliem". Nu tie arī izskatās kā krokodili! Un braucējiem patīk šis nosaukums, mašīnas ir apzīmētas ar krokodiliem. Tas ir šovs skatītājiem. Šie braucēji varbūt nav tik ātri, kā citās klasēs, bet, kad viņi desmit stāvēs uz starta, tad tur būs, ko redzēt. Pie tam smagās mašīnas brauks tajā pašā trasē, kur vieglās.

- Laikam ir jēga parunāt par kroskartiem. Kas tie ir?

- Tas ir jauniešiem veltīts autosports. Teiksim tā - ja kartings brauc pa šoseju, tad kroskarti brauc pa krosa un rallijkrosa trasēm ar jauktu asfalta-grants segumu. Kopā ar LAF uzražots jauns produkts un varam šodien jauniešus apmācīt braukt sacensībās. Pagaidām mums Latvijā ir astoņi braucēji šajā klasē. Augustā viņi visi startēs NEZ čempionātā, kur prestižs ir pavisam cits, arī balvu fonds - cits. Tur būs 18 sportisti. No Zviedrijas – 6 un no Norvēģijas - vēl divi. Ir pieteikušies braucēji no Krievijas. Tā kā skatītājiem tas būs ļoti interesants pasākums. Varēsim vērot, kā jaunieši un pat vēl bērni brauks ar šīm bitītēm.

- Vai kroskarti spēj dāvāt braukšanas prieku un kādas ir iespējas tos iegādāties?

- Ja runājam par 125 kub.cm klasi, tad uz apļi viņi zaudē tikai pussekundi 1600 klases autokrosa mašīnām. Ja runājam par 600 kub.cm klasi, viņi ir tik pat ātri, cik autokrosā Divīzija 1! Salīdzinot ar citām klasēm, iegādāties kroskartus nav tik dārgi - čempiona mašīnu Norvēģijā var nopirkt par 5000-7000 eiro. Vēl ir labi, ka šajā sporta veidā iesaistījušies tādi pazīstami sportisti kā Zīle, Baumanis, Matulēns. Latvijas čempionāts kroskartiem - tā visiem būs laba skola un labs pārbaudījums pirms NEZ čempionāta. Mēs ļoti ceram, ka Bauskā izšausim. Tā sanāk - ja organizējam starptautiskas sacensības Bauskā, tad vienmēr kāds mūsējais izšauj, kāds latvietis parasti ir uz goda pjedestāla. Patīkami, ka mēs varam atbalstīt savējo, celties kājās un aplaudēt.
 
- Cikos 30. jūnijā jāierodas skatītājiem?

- Plkst. 10.00 sākas laika kontroles braucieni, sacensību atklāšana būs pl.11.30. Skatītājiem jau no desmitiem būs interesanti! Kvalifikācijas braucieni sāksies attiecīgi 12.00, 13.30 un 15.00. Fināls - 16.00. Apbalvošana - 17.00.   

- Kas vēl jauns šajās sacensībās?


- Viens no organizatoriem mums ir jauns - mans dēls Elvijs Maišelis, kurš atnāca ar jaunām idejām. Viņš labi nostrādāja Eiropas čempionātā, esam saņēmuši ļoti labas atsauksmes - tas bija labākais čempionāts pēdējo četru gadu laikā. Lai nebūtu nekādu domstarpību, lūgums skatītājiem iegādāties biļetes savlaicīgi internetā www.bilesuparadize.lv. Varat pirkt, protams, uz vietas, tikai biļetes tur būs dārgākas.

- Ar katru gadu sponsoru saime jums ir plašāka un plašāka. Kas palīdz šogad?

- Man jāpasaka paldies visiem sponsoriem. Mūsu ģenerālsponsors visai sezonai - Latvijas Mobilais Telefons. Mums ir laba sadarbība ar Rīgas Brīvostu, ar kompāniju Stokker. Liels paldies Neste Latvijai, Aldarim, Latvijas Biznesa bankai, Ipalco Rīga, Eden, Lux Auto, tipogrāfijai Veiters, noteikti paldies visiem informatīvajiem atbalstītājiem – Radio SWH, Auto Bild Latvija, Delfi, Auto Euro, Zebra, iAuto, Telegraf, TV5.

Sīkāku informāciju meklējiet - www.musa.lv

Latvijas autokrosa čempionāta posma Bauskā
preses sekretārs Vladimirs IVANOVS
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti