Publicēts «Latvian Baja 2007» dalībnieku starta saraksts 5

 
26.jūnijs 2007 13:43

Ir noslēgusies pieteikumu pieņemšana startam 4. Starptautiskajā rallijreidā “Latvian Baja”, kas jau šo piekdien sāksies Madonā.

Priecē, ka dalībnieku vidū kā allaž ir mūsu spēcīgākās autobraucēju komandas ar bagātu Dakaras supermaratona pieredzi, un ka pēc divu gadu pātraukuma Madonā atkal brauks pirmā “Latvian Baja” rallijreida uzvarētājs Jānis Vinters, kuram sekos arī brālis Einārs.

Automobiļu grupā ar pirmo starta numuru ir izlikts divu iepriekšējo gadu uzvarētājs absolūtajā vērtējumā Jānis Naglis ar stūrmani Agri Pētersonu, kura kontā ir uzvara pērn. Naglis un Pētersons pārstāv komandu “RE Autoklubs” un tradicionāli startē ar starptautiskās T1 grupas sporta automobili “Mitsubishi Pajero”. Paredzams, ka Nagļa nopietnākie oponenti cīņā par uzvaru būs “Rīga RRT” komandas ekipāža Andris Dambis un Didzis Zariņš ar “OSCar”. Starta sarakstā pirms Dambja gan izlikti komandas biedri Jānis Āzis/Ainārs Princis un Ventspils-Alūksnes apvienotās komandas pārstāvji Igors Skoks/Agris Piķis, jo viņi sacensībās startē biežāk, tanī skaitā ir regulāri Latvijas čempionāta dalībnieki.

Uz vietu trijniekā noteikti tēmēs arī ceturtā “OSCar” ekipāža Andris un Krists Feldmaņi, kuri gatavojas savai debijai Dakaras smiltājos nākamā gada janvārī. Cīņa par uzvaru starp dzelteno “OSCar” ekipāžām un Jāni Nagli ar “Mitsubishi” solās būt principiāla, jo “OSCar” jau divus gadus nav spējuši uzvarēt lielākajā pašmāju rallijreidā, savukārt Nagli pēdējā laikā vajā neveiksmes liela mēroga starptautiskajās sacensībās.



T1 ieskaites grupā vēl būs interesanti vērot Lietuvas-Kazahstānas apvienoto ekipāžu Antanu Jukneviču un Arturu Ardaviču. Jukneviču Latvijas līdzjutēji jau pazīst, taču pirmo reizi redzēs pie visnotaļ konkurētspējīga auto “Toyota Hilux” stūres. Lielu interesi raisa pēdējās dienās saņemtais pieteikums no iepriekš rallijreidu sportā nedzirdētiem dalībniekiem Emīla Jakrina un Mārtiņa Priedes, kuri gatavojas startēt ar visnotaļ eksotisku T1 grupas “Fiat Panda” automobili. Atcerēsimies, ka gada sākumā pasauli pārsteidza itāļu autaražotājs “Fiat”, divas mazās “Panda” automašīnas laižot Dakaras tuksnesī, bet tās pilotēja autosporta zvaigznes Masimo Biasjons un Bruno Sabī.

Intriga gaidāma arī nacionālās N grupas ieskaitē. Vai talantīgais, bet vēl ar salīdzinoši nelielu pieredzi apveltītais pērnā gada Latvijas čempions Raivis Zeltiņš ar jauno stūrmani Mārtiņu Tūtaru spēs izturēt pudu sāls sportā jau apēdušo “Liepājas rallija komandas” pārstāvju Guntara Laugaļa un Māra Deklausa, kā arī pirms diviem gadiem neuzvarāmā Jāņa Auziņa (šogad stūrmanis Guntis Pulčs), eksrallista Alda Vilcāna un citu sāncenšu spiedienu?



Motociklu konkurencē neapstrīdami favorīti ir ar pirmajiem numuriem izliktie Jānis un Einārs Vinteri, un vienīgajam vācietim Ingo Cānam, spriežot pēc iepriekšējos gados rādītā snieguma diezin vai izdosies sastādīt nopietnu konkurenci. Grūti spriest par lietuvieša Mindauga Slapša iespējām, taču aculiecinieki stāsta, ka Lietuvas rallijreidā Slapšis izskatījies visnotaļ pārliecinoši. Savukārt kvadrociklu konkurencē grūti noteikt potenciālos līderus, jo līdz šim ar čtrriteņu motocikliem “Latvian Baja” ir startējuši tikai viesi no Vācijas, bet šogad vācieši mazākumā aizstāvēsies pret latviešu pārspēku.

Starptautiskais rallijreids “Latvian Baja” risināsies trīs dienas līdz pat svētdienas pievakarei, un kopumā sportistiem būs jāveic vairāk nekā 900 km distance, no kuras 520 km būs sadalīti sešos ātrumposmos. Auto, motociklu un kvadrociklu konkurencē kopumā uz starta stāsies 37 tehnikas vienības – 21 automobilis, 8 motocikli un 8 kvadrocikli. Šogad rallijreidā būs pārstāvētas piecas valstis – Latvija, Vācija, Lietuva, Baltkrievija un Kazahstāna. Ralllijreida starts un finišs notiks Madonas centrā, bet trase stiepjas Madonas, Balvu un Aizkraukles rajona teritorijā. Informāciju par ātrumposmu izvietojumu un kartes ieteicams meklēt Interneta mās lapā www.latvianbaja.lv.
 
Starptautisko rallijreidu “Latvian Baja 2007” atbalsta “Teng Tools”, “Hansa Flex Hidraulika”, “Auto Stils”, “Marathon”, “ATA Serviss”, “TB Grupa”, “BTA Apdrošināšana”, “Studija Grafs”,  Madonas pilsēta un Madonas rajona padome. Informāciju par rallijreidu sākotnēji nodrošina “AZ Komunikācijas”.

4. Starptautiskā rallijreida “Latvian Baja 2007”
preses dienesta vadītājs Ainārs Zariņš
 
Visi komentāri
 
237030. viesis 26.jūnijs 2007 16:53
0 0 Atbildēt

kur pazuduši ārzemju auto sportisti?

237107. viesis 27.jūnijs 2007 10:04
0 0 Atbildēt

Pēc pagājušā gada organizatoru izgāšanās daudz maz augsta līmeņa ārzemju autobraucēju piedalīšanās vairs nav gaidāma.

237115. viesis 27.jūnijs 2007 10:38
0 0 Atbildēt

baigā starptautiskā gonka, daži cilvēki no bijušā CCCP un tris no VDR.

237179. viesis 27.jūnijs 2007 14:47
0 0 Atbildēt

Nu Fiat Panda buus reaali Topaa. OSCariem buus ko drebeet. Ir redzeeta - extreme!!!!

237198. viesis 27.jūnijs 2007 20:55
0 0 Atbildēt

Nu PD tās Pandas pat līdz Āfrikai netika. Šajā līmenī varbūt tiks līdz otrās dienas vidum.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti