Šoseja: Horelikam pirmās godalgas Somijas čempionātā

 
3.jūlijs 2007 15:07

Aizgājušajā nedēļas nogalē Kemoras trasē Somijā norisinājās šīs valsts čempionāta autošosejā trešais etaps, kurā šogad startē arī Jānis Horeliks. Vienlaikus ar šo čempionātu Kemorā notika arī FIA NEZ posms formulām un Krievijas Honda Civic kauss.

Uz sacensībām bija ieradušies vairāk kā simts piloti dažādās klasēs. Horeliks, ar viņa rīcībā esošo Super2000 Hondas Civic Type-R automobīli,  šogad piedalās  prestižajā Super Tourning klasē. Šīs sacensības Horelikam sanāca notikumiem bagātas, bija gan veiksmes, gan neveiksmes.



Kvalifikācijas sesijas laikā Horelikam ilgu laiku bija labākais apļa laiks, un tikai pēdējā minūtē viņa laiku par 0.013 sekundēm pārspēja soms Ari Laivola. Kvalifikācijā trešais apļa laiks igaunim Martinam Merisāram. Pārliecinošais čempionāta kopvērtējuma līderis soms Passi Lahteenmaki kvalifikācijas sesijā tehnisku problēmu dēļ neveica nevienu apli un bija spiests startēt no pēdējās stara vietas.

Pēc Somijas čempionāta noteikumiem  Super Tourning klasē notiek divi ieskaites braucieni – pirmais 20km “sprints”,  pēc kura rezultātiem arī tiek noteiktas otrā brauciena  starta vietas. Otrais brauciens ir 70km garš un šā brauciena laikā ir jāveic obligātais pitstops ar vismaz vienas riepas nomaiņu.



“Sprinta” brauciens Kemoras trasē bija sešus apļus garš. Horelikam šajā braucienā neizdevās starts un viņš no otrās pozīcijas atkrita uz ceturto. Jau otrā apļa garākās taisnes galā Horeliks apdzina somu Pakalenu un tad vairākus apļus cīnijās ar Merisāru, kuru galu galā apsteidza pirmspēdējā aplī, līdz ar to finišējot otrajā vietā un izcīnot pirmo godalgu Somijas  . Brauciena vadībā no pirmā līdz pēdējam aplim noturējās Laivola, bet trešais , startējot no pēdējās starta vietas, finišēja Lahteenmaki.

Otrajā braucienā Horelikam atkal otrā starta vieta., bet pirmais šoreiz Lahteenmaki.
No starta Horeliks aizbrauca kā otrais, bet tad pirmā apļa vidū cīnoties ar Merisāru bija spiests izbraukt no trases, kā rezultātā atkrita uz septīto vietu. Nākamo četru apļu laikā katrā aplī veicot pa vienai apdzīšanai aplī četras pozīcijas tiek atgūtas.



Distances vidū avarē Merisārs  un trasē dodas drošības mašīna. Tie piloti , kas vēl nebija veikuši pitstopu, devās mainīt riepas. Arī Horeliks, kura mehāniķi to paveica 18 sekundēs. Pēc šī gandrīz vai piespiedu kārtā veiktā pitstopa Horeliks atkrita uz piekto vietu. 

Atlikušajos apļos Horeliks atkal veic vairākas apdzīšanas un nokļūst jau otrajā vietā, taču tad tikai divus apļus līdz beigām viņam tiek piespriests stop and go  sods par ātruma pārsniegšanu boksu zonā. Horelikam sanāk finišēt boksos kā ceturtajam, bet tā kā boksi atrodas aiz starta finiša taisnes, somu tiesneši  uzskata , ka stop and go sods nav veikts un finiša protokolā pieraksta Horelikam vēl vienu apli, kā rezultātā otrajā braucienā viņam tikai astotā vieta. Otrajā braucienā uzvaru svinēja Lahtenmaaki, otrais Laivola, trešajā vieta vēl vien soms Heinones.

Čempionāta kopvērtējumā Horeliks ir startējis divos posmus un pēc šī posma atrodas septītajā vietā. Pārliecinošs līderis pēc trim posmiem ir Lahteenmaki. Nākamais Somijas  čempionāta posms notiks Sienajoki ielas trasē 28. un 29. jūlijā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti