LMT rallija komanda neiztiek bez uzvaras arī rallijā «Kurzeme» 2

 
16.jūlijs 2007 8:21

LMT Latvijas autorallija čempionāta piektais posms „Kurzeme 2007” risinājās Liepājas un Kuldīgas apkārtnē. Diemžēl visām trim „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžām šīs sacīkstes nebija veiksmīgas, taču atkal iepriecināja komandas fani – esot atraktīvi un pamanāmi, tie nopelnīja pirmo vietu „Berghof” izsludinātajā fanu konkursā.

Pēc pirmās dienas komandas augstākais rezultāts no „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” sportistiem bija Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala otrā vieta N4 klasē. Ekipāža šo pozīciju noturēja līdz pat priekšpēdējam ātrumposmam un pēdējo dopu uzsāka nieka vienu sekundi aiz Aivja Egles/Normunda Aizkalna. Diemžēl cerības atgūt otro pozīciju sagrāva turbīnas defekts – pēdējā ātrumposmā tā dēļ tika zaudētas vairāk nekā trīs minūtes un lai arī Neikšāna/Dzirkala ekipāža finišu sasniedza, pie čempionāta ieskaites punktiem tā netika.

Labu sniegumu rādīja arī Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons, kuri bija ieguvuši otro vietu N4 grupā pēc aizvadītajiem četriem ātrumposmiem. Diemžēl kļūda piektajā ātrumposmā maksāja ekipāžai vairāk nekā septiņas minūtes, jo tuvumā nebija skatītāju, kas palīdzētu izpestīt Mitsubishi Lancer Evolution IX no meža gūsta. Gluži tāpat kā brālis Andis, arī Māris Neikšāns finišu sasniedza, tomēr pie ieskaites punktiem netika.

Diemžēl nepaveicās arī komandas trešajai ekipāžai – Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs bija pārliecinoši N3 klases līderi, kad viņu automobilim kilometrus piecus pirms pēdējā ātrumposma finiša atteica dzinējs. Šī bija jau otrā reize šosezon, kad Artis spiests izstāties tehnikas defekta dēļ pēdējā ātrumposmā, atrodoties pārliecinošā līderpozīcijā.

Tomēr ļoti priecīgus brīžus komandai sagādāja fani. Oranžā līdzjutēju armija kā vienmēr bija skaļa un atraktīva, uzvarot „Berghof” izsludinātajā fanu konkursā un iegūstot iespēju atpūsties kompleksā „Kalnamuiža”. „Neskatoties uz rezultātu, ir tomēr daudz kā pozitīva, ko atcerēties no šī rallija. Pirmkārt, mūsu lieliskie fani, kuri ir kopā ar komandu gan priekos, gan bēdās. Viņi noteikti bija pelnījuši uzvaru fanu konkursā! Arī visu trīs ekipāžu sniegums bija ļoti atzīstams – visi sportisti šobrīd ir starp labākajiem Latvijā!

Par rezultātu runājot, tāds ir sports un nevar tikai uzvarēt – reizēm gadās arī nopelnīt nullīti kopvērtējumā. Jau pirmdien sākam gatavoties nākamajam rallijam Otepē, Igaunijā, uz kuru šīs nedēļas nogalē dosies Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons. Pēc tam jau ar vienu kāju būsim pasaules čempionāta posmā „Neste Oil Rally Finland”, kas notiks no 2. līdz 5. augustam un kurā piedalīsies Neikšāna/Jēkabsona duets,” stāsta „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” treneris un menedžeris Pēteris Neikšāns, īpašu pateicību veltot arī komandas sponsoriem 2007. gadā – SIA „Latvijas Mobilais telefons”, būvkompānijai „LEC”, uzņēmumiem „Gros Auto”, „Juneka”, „Bosch”, „Agip” un „Neste Oil”.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
238518. viesis 16.jūlijs 2007 10:07
0 0 Atbildēt

Kiki

Nu Dikti man nepatīk šī lecīgā komanda!

Prieks par Būčiņa uzvaru un Egles trešo vietu, žēl, ka Vorobjovs izstājās, bet Neikšāni par savu lecīgumu sāk dabūt to ko ir pelnījuši, žēl, ka LMT nejūt, ka pret viņu komandu daudziem sāk parādīties riebums!

238572. viesis 17.jūlijs 2007 8:06
0 0 Atbildēt

KIKI, nomierinies!Tas ir normāli, ka latvietis latvietim ir mīļākais ēdiens un arī Tu to apstiprini! Vai Tev neliekas, ka šis raksts ir tāds labs atbalsts un pagodinājums LMT faniem, kas man šķiet to jau sen ir pelnījuši!Un par ko tad komanda lecās, vai par to, ka džekiem šādi nepaveicās?!Tu brauc pilnīgās auzās, noņem klapes no acīm, paskaties uz šīm lietām nepastarpināti.Paskaties ar savām acīm!!!;)))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 1

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti