Treks: Pēdējo laiku aizraujošākajā sacīkstē uzvar Tiltiņš

 
17.jūlijs 2007 9:03

Latvijas autotreka čempionāta trešais posms risinājās “Daugavsalas” trekā Jēkabpilī. Sacensībās, kas bija pēdējo laiku labākās treka sacīkstes gan dalībnieku meistarības, gan atraktivitātes ziņā, uzvarēja pieredzējušais autokrosa braucējs Raimonds Tiltiņš.

Uz šo sacīksti bija ieradušies divi lieliski autokrosa meistari – Tiltiņam bija pievienojies arī Ulvis Bujāns. Abi šie sportisti šogad ir uzvarējuši Latvijas autokrosa čempionāta posmos un bija lieliski arī Jēkabpilī, tieši savā starpā izspēlējot pirmo vietu. Pateicoties lieliskam sniegumam priekšbraucienos (trīs pirmās un viena otrā vieta), sacensību ar lielāko punktu summu noslēdza tieši Tiltiņš. Raimonds visas sacīkstes laikā uzvarēja piecos no septiņiem braucieniem un divreiz bija otrais – apskaužama stabilitāte! Smiltenietim šī bija pirmā uzvara kādā no Latvijas autotrejka čempionāta posmiem.

Savukārt Ulvim Bujānam, kurš trekā startēja pirmoreiz karjerā, bija nepieciešams laiks, lai pierastu pie autotreka specifikas, kur tomēr cīņas ir asākas nekā autokrosā un reizēm ar ātru braukšanu vien nepietiek – nepieciešams arī kāds gramiņš bezkaunības, lai apdzītu priekšā braucošo konkurentu. Ulvis treka viltības iemācījās tikai pēdējos trīs braucienos un, uzvarot pirmajā finālbraucienā un esot otrais otrajā, arī sacensību summā ieguva sudraba medaļu.

Lai arī nepaveicās Latvijas čempionāta līderim Aldim Kasparovičam (diskvalifikācija vienā braucienā un problēmas ar dzinēju visas sacīkstes garumā), bez Kasparoviča uz goda pjedestāla nepalikām – pirmo reizi karjerā trešo vietu izcīnīja Alda dēls Kristaps Kasparovičs. Pēc sacīkstēm Kristaps bija laimīgs par savu pirmo goda pjedestālu karjerā un atzīmēja Raimonda Tiltiņa un Ulva Bujāna lielisko sniegumu – sacīkstes tiešām izdevās skatāmas!

Ceturto vietu šajās sacīkstēs ieguva Jolands Dišlers, šajā pozīcijā finišējot otro sacīksti pēc kārtas. Uzreiz aiz finālistu pulka palika Kaspars Skrūzmans, Aldis Kasparivičs un treka debitants Raivis Ragainis.

Sacensību laikā notika arī vairāki atraktīvi momenti. Īpaši jāizceļ Oskara Šalajeva kūlenis, kā rezultātā viņa automašīna tika pamatīgi “iznīcināta” – situāciju vēl dramatiskāku padarīja fakts, ka pēc kūleņa Oskara mašīnai uz motora pārsega uzbrauca un tur arī palika Kristapa Kasparoviča auto. Tāpat atraktīvu avāriju piedzīvoja Stepans Calko, kurš iepriekšējā dienā svinēja savu četrdesmitgadi. Kā dāvanu no treka komisijas pēc sacīkstēm viņš vēlējās saņemt šī atraktīvā trīskāršā salto videoierakstu.

Latvijas autotreka čempionāta 3. posmu atbalstīja Hipotēku Banka, Cēsu Alus un Jēkabpils Dome, bet visu čempionātu kopumā atbalsta TV raidījums Zebra, kurš redzams LTV-1 katru trešdienu pl. 22:35.

Latvijas čempionāta 3. posma rezultāti
Raimonds Tiltiņš (Smiltene, VW Golf) 19 punkti, Ulvis Bujāns (Cēsis, Seat Ibiza) 16 p., Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 14 p., Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 11 p., Kaspars Skrūzmans (Uno Motorsport, VW Golf) 10 p., Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 9 p.

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc 3. posma
Aldis Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 41 punkts, Raimonds Tiltiņš (Smiltene, VW Golf) 29 punkti, Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing Team, VW Golf) 23 p., Kaspars Skrūzmans (Uno Motorsport, VW Golf) 22 p., Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 20 p.,Vladmirs Calko (Weis Racing Team, VW Golf) 19 p., Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 19 p.

Latvijas čempionāta kopvērtējums komandām pēc 3. posma
Optimus Racing Team (Aldis Kasparovičs, Kristaps Kasparovičs) 64 punkti, Weis Racing Team (Stepans Calko, Vladimirs Calko) 35 p., Uno Motorsport (Kaspars Skrūzmans, Konstantīns Calko) 30 p., Krustpils (Kaspars Ģirģens, Mārtiņš Dzenītis, Aivars Ģirģens) 27p., Os-kar (Juris Šalajevs, Oskars Šalajevs) 7 p.

LAF autotreka komisijas vadītājs
Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti