Taupi degvielu ar «Polo BlueMotion» 5

 
26.jūlijs 2007 0:03

Cīņa par katru CO2 gramu turpinās. Volfsburgā, kur atrodas "Volkswagen" galvenā rūpnīca, izstrādāts "Polo", kura izplūdes gāzēs CO2 līmenis pirmo reizi modeļa pastāvēšanas vēsturē ir mazāks par 100 g/km.


"BlueMotion" ir "Volkswagen" visekonomiskāko modeļu zīmols attiecīgajās klasēs. 2006. gada vasarā kā pirmais tika laists klajā "Polo BlueMotion". Tagad ir pieejams "Passat BlueMotion", un rudenī tam sekos arī "Golf BlueMotion".

Šie modeļi pastāvīgi tiek uzlaboti, jo gulēšana uz lauriem, protams, liecinātu par soli atpakaļ. Rezultātā "Volkswagen" ir spējis par vienu desmitdaļu litra pazemināt jau tā zemāko degvielas patēriņu "Polo" klasē, kas tika sasniegts ar pirmās paaudzes "Polo BlueMotion", savukārt CO2 saturs Izplūdes gāzēs samazināts līdz 99 g/km.



Dzinēja konfigurācijas optimizācija ir pastāvīgā attīstības darba mērķis. Trīs cilindru 1,4 TDI dzinējs ar salīdzinoši augsto 195 Nm griezes momentu ļauj piemērot augstu pārnesumu koeficientu.



"BlueMotion" filosofijā ietilpst arī zema vēja pretestība. Tā paredz labu aerodinamiku ar 0,30 bremzēšanas koeficientu (Cd) un minimālu rites pretestību, ko nodrošina degvielu taupošas riepas. TDI dzinēja, kurš standarta komplektācijā ir aprīkots ar dīzeļdegvielas daļiņu filtru (DPF), standarta degvielas patēriņš tagad ir 3,8 litri uz 100 kilometriem (iepriekš: 3,9 litri).


 
Visi komentāri
 
239634. viesis 26.jūlijs 2007 0:11
0 0 Atbildēt

Nu, tās degvielu taupošās riepas Latvijā izbeigsies nedēļas laikā. Ja neizbeigsies pašas, tad diskus un visu pārējo rindas kārtībā.

239635. viesis 26.jūlijs 2007 0:37
0 0 Atbildēt

iauto laikam pats neatceros, ko te copy-paste pedejo dienu laikaa :) tak pirms paris dienam jau te bija par to pashu :D

www.iauto.lv/article.php?sid=12596

239677. viesis 26.jūlijs 2007 12:48
0 0 Atbildēt

vienīgā izeja ir šis auto kad beņa maksās 1,5 Ls/l.

239680. viesis 26.jūlijs 2007 12:55
0 0 Atbildēt

0,30 nav zems koeficients, par tādu ir jākaunās nevis jāplātās.

239782. viesis 27.jūlijs 2007 10:46
0 0 Atbildēt

Priekš mazlitrāžas kuprīša nav nemaz tik augsts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti