CITROËN sasniedz 9.vietu pārdotāko auto skaita ziņā Latvijā 3

 
9.augusts 2007 10:02

SIA VEHO apgrozījums šī gada pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par 55% salīdzinot ar 2006.gada attiecīgo laika periodu un sasniedzis 11.13 miljonus EUR. Vienlaikus pieaugusi uzņēmuma rentabilitāte – pagājušajā pusgadā SIA VEHO peļņas rādītājus palielināja gandrīz par 12%, sasniedzot 330 000 tūkst. EUR lielu neto peļņu.

2007.gada pirmajos septiņos mēnešos SIA VEHO CITROËN oficiālais importētājs un dīleris Latvijā pārdevis 800 pasažieru automašīnas un 260 vieglā komerctransporta vienības. Pēc Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) apkopotajiem statistikas datiem par šī gada pirmajiem septiņiem mēnešiem, komerctransporta segmentā Latvijā CITROËN ieņem jau vairāk kā 13% tirgus, bet kopējā CITROËN automašīnu tirgus daļa 2007.gadā sasniedz 3.98%. Kopējā tirgus daļa pasažieru un vieglā komerctransporta līdz 3.5 tonnām segmentā sasniedz 4.8%.

Šī gada septembrī plānots atvērt vēl vienu SIA VEHO autosalonu Rīgā, Grēdu ielā 4a (blakus Krasta ielai), kurā būs pieejamas arī mazlietotas CITROËN automašīnas. CITROËN oficiālais importētājs būs pirmais jaunu auto tirgotājs Latvijā, kurš lietotās automašīnas tirgos zem jumta.

Raimonds Dūda, SIA VEHO valdes priekšsēdētājs: „2007.gada sākumu uzskatu par ļoti veiksmīgu, jo pirmo septiņu mēnešu laikā mēs esam sasnieguši 9.vietu Latvijā pārdotāko automašīnu statistikā. CITROËN automašīnu tirgus daļas palielināšanos veicinājušas mārketinga aktivitātes, klientiem izdevīgie piedāvājumi un jaunie modeļi, īpaši komerctransports, kas nodrošinājis korporatīvo klientu skaita pieaugumu, un auto tirgus kopējā attīstība, kā arī ieguldījums cilvēkresursu attīstībā un darba procedūru pilnveidošanā, uzmanību veltot gan pārdošanas, gan pēcpārdošanas apkalpošanas kvalitātei. Prognozēju, ka 2007.gadā pārdoto jauno CITROËN automašīnu skaits pārsniegs 1580 vienības un mēs sasniegsim 23 milj. EUR lielu apgrozījumu. CITROËN automašīnas turpina Latvijas autotirgū ieņemt aizvien stabilāku vietu - gan pasažieru transporta, gan komerctransporta segmentā. Otra autosalona izveide un turpmāka CITROËN reģionālā tīkla attīstīšana reģionos kalpos par pamatu mūsu tālākai izaugsmei.”

Šī brīža populārākais CITROËN modelis Latvijā ir Berlingo pasažieru versija ar 610 pārdotiem transporta līdzekļiem jeb 32.38% no kopējā minētās markas pārdoto automašīnu skaita, ieņemot pirmo vietu pasažieru auto LCV segmentā pēc LPAA  apkopotajiem statistikas datiem. Jau četrus mēnešus šis modelis ir otrs pārdotākais Latvijas tirgū komerctransporta segmentā. Tam seko kompaktklases CITROËN C4 ar 514 pārdotām automašīnām un 26.31% īpatsvaru un CITROËN Berlingo kravas versija ar 307 pārdotām automašīnām (18.42%).

Sākot no šī gada CITROËN papildinājis esošo modeļu klāstu ar jauniem, pievilcīgiem un interesantiem modeļiem: CITROËN Grand C4 Picasso (7 vietas), CITROËN C4 Picasso (5 vietas) un CITROËN Jumpy. Jau rudenī pārdošanā būs pieejams jaunais CITROËN luksus klases apvidus auto C-Crosser, kas pirmoreiz tika demonstrēts Ženēvas autoizstādē 2007.gada martā un kura prezentācija Latvijā notiks jaunajā Krasta ielas salonā š.g. septembrī.
 
Visi komentāri
 
240461. viesis 9.augusts 2007 11:34
0 0 Atbildēt

Cik nopirka Transporent- Lattelecom SIA vajadzībām?

240490. viesis 9.augusts 2007 12:59
0 0 Atbildēt

paskaitiet cik vispār ir autoražotāju..... es tā uz sitiena nemaz 9 nevaru nosaukt

1) mēbē ar visiem daimleriem utt.

2) foksvāgens (ar visiem aužiem, seatiem, poršiem un kas vēl viņiem tur savstarpēji pieder)

3) toijotiņa (ar lekšiem)

4) honda

5) renaults (ar nisanu)

6) fords (ar visādiem volvjiem uttt)

7) GM (nu visādi žopeļi un sābi, kas vēl tur sabāzti)

8) fiati un citi mēsli

9) PSA

un tad priecājieties par sasniegto vietu

240502. viesis 9.augusts 2007 13:44
0 0 Atbildēt

Un cik biezzi ar Citroenu jābrauc servisā??? Tikai godīgi!

Man divi pazinnas pa abiem ar C2 jau bijuši uz garantijas remontiem 5 reizes! gadiijaas paseedeet blakus C2 ui pie 100kmh likās, ka pacelsies gaisā troksnis baiss!

Bet nu pa taadu cenu drossvien ka var jau braukt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti