Chevrolet Frankfurtes autoizstādē: vairāk modeļu, vairāk emociju 2

 
23.augusts 2007 9:44

Starptautiskajā autozistādē Frankfurtē (no 13. līdz 23. septembrim) Chevrolet prezentēs Aveo pēcteci: šī pilnībā jaunā modeļa galvenās iezīmes ir tā izcilais izskats, augstvērtīgs salons un jauns, ārkārtīgi ekonomisks benzīna dzinējs.

Pie dīleriem vispirms 2008. gada martā nonāks piecdurvju hečbeks, trīsdurvju variants sekos pēc dažām nedēļām. Tāpat kā citi Chevrolet modeļi, arī Aveo izcelsies ar lielisku cenas-kvalitātes attiecību.



Aveo hečbekam ir raksturīgs jaunais Chevrolet dizaina rokraksts, tā galvenā iezīme ir lielais, divdaļīgais radiatora režģis ar horizontālo virsbūves krāsas šķērsstieni, kura pašā vidū atrodas Chevrolet logo. Dinamisks ir arī lukturu dizains, vai tie būtu lielie, izliektie dzidra stikla priekšējie lukturi, vai arī miglas lukturi, kuri kā apaļas lampiņas lūkojas no bufera apakšējās daļas. Motora pārsegā vērojamas tās pašas formas, kas priekšējā režģī: uzkrītošas šķautnes, kas sniedzas līdz pat A statnim, uzsver automobiļa sportisko raksturu.

Papildu virzienrādītāji sānos pie spoguļiem kalpo papildu drošībai. Sānskatā labi var manīt izteikto plecu līniju, kā arī dinamiska izvirzījuma josla, kas stiepjas no priekšējām, līdz aizmugurējām durvīm. Aizmugurē dominējošais ir uzkrītošais buferis un apaļie aizmugurējie lukturi.

Moderns un augstvērtīgs ir arī priekšējais panelis. Tajā ir skaidri nodalītas četras apaļas instrumentu skalas ar hromētu apmali, kā arī viduskonsole ar izcilnām ventilatora sprauslām, pilnībā integrētu audio vienību un lielajiem, ērtajiem griežamajiem slēdžiem kondicioniera regulēšanai. Plastmasas virsmu tehniskā struktūra un instrumentu paneļa, kā arī durvju apšuvuma augšējās daļas krāsojums ir patīkams pēc taustes.

Jaunais Aveo ir nedaudz paaudzies salīdzinājumā ar savu priekšgājēju- par 4 cm.  Aveo dzinēju paletē ietilpst divi benzīna dzinēji: jaunais 1,2 l ar diviem augšējiem vārstiem un 84 ZS jaudu, kā arī jau zināmais 1,4 l motors ar tikai 98 ZS lielu jaudu. Jaudīgākais dzinējs ir pēc izvēles pieejams arī ar automātisko pārnesumkārbu.

„Adam Auto” Chevrolet tirdzniecības nodaļas vadītājs Ruslans Vlasjuks ar nepacietību gaida jaunā Aveo parādīšanos: „Aveo ir mūsu vispopulārākais modelis, kas mūsu pircējiem ir iepaticies ar labo cenas un kvalitātes attiecību. Ceram, ka jaunais modelis tikpat veiksmīgi turpinās Aveo slavas gājienu un jau martā interesenti varēs to aplūkot mūsu salonā.”

Chevrolet HHR: Vienreizējs dizains ar funkcionālu salonu

Retro stilā ieturētais kompaktais minivens ASV jau ir guvis lielus panākumus, nu tas papildinās Chevrolet paleti arī Eiropā. HHR ir vienreizējs modelis, kas salona dizainu un ērtības spēj apvienot tik veiksmīgi, ka rezultāta rodas automobilis visām dzīves jomām. HHR īpatnējais izskats ir aizgūts no Chevrolet Suburban modeļa. Īpaši augstā jumta līnija un aizmugurējais vāks atgādina 1949. gada modeli, pirmo īsto plaša lietojuma automobili.



HHR ir viegli atpazīstams pateicoties tā lielajiem, spārnos integrētajiem priekšējiem lukturiem un puslodes formas priekšējai restei. Tā mirdzošās gaismas kopā ar uz āru izliektajiem aizmugurējiem dubultlukturiem  vienlaicīgi atgādina gan Hot Rod, gan klasisko Corvette.  Visaptverošā durvju un logu līnijas forma papildina oriģinālo dizainu- tādu pašlaik var sastapt ārkārtīgi reti. Aizmugurējais logs stiepjas visā automobiļa platumā.

Ar kopējo garumu 4475 mm un bagāžas tilpumu 1787 l šo piecvietīgo automobili ir vienkārši manevrēt un tam ir tik daudz vietas bagāžas novietošanai, ka tas apmierinās visdažādākās vajadzības. Funkcionālais salons ar visdažādākajām bagāžas novietošanas iespējām ir piemērots gan pārtikas produktu pārvadāšanai, gan vējdēļu transportēšanai.

HHR ir ne tikai izcili plašas bagāžas novietošanas iespējas, bet arī salons ar augstvērtīgiem instrumentiem un hroma akcentiem.

Visu HHR modeļu standartaprīkojumā ietilpst gaisa kondicionētājs, centrālā atslēga, elektriski spoguļi, kruīzkontrole un bezatslēgas aizdedze. Visām HHR audiosistēmām ir papildkanāls, kā arī AUX pieeja, kurai var ērti pieslēgt iPod vai citu skaņas avotu.

HHR ir pieejams ar diviem moderniem četrcilindru motoriem, kuros optimāli apvienojas jauda un ekonomiskums: 2,2 l motors ar 151 ZS/111kW un 210 Nm griezes momentu, kā arī 2,4 l motoru ar 175 PS/130 kW un 228 Nm griezes momentu.

„Jaunais Chevrolet modelis HHR ir patiesi pārsteidzošs- tam ir neatkārtojams dizains, jaudīgi motori un bagātīgs aprīkojums. Es esmu pārliecināts, ka šim automobilim nebūs nekādu problēmu iekarot stabilu vietu pircēju sirdīs,” apgalvo R. Vlasjuks.

Latvijā HHR būs pieejams jau šī gada novembrī.
 
Visi komentāri
 
241392. viesis 23.augusts 2007 13:38
0 0 Atbildēt

Kādas var būt emocijas :)))))

241401. viesis 23.augusts 2007 15:26
0 0 Atbildēt

HHR - vārgulīga PT Cruiser kopija, laikam dizaineris ir no Volvo pārpirkts :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti