Šlēgelmilhs izcīna pirmo uzvaru «F3 Euroseries» 9

 
3.septembris 2007 11:17

Sestdien un svētdien Vācijā, Nurburgringas (Nurburgring) trasē, norisinājās F3 Euroseries čempionāta 13. un 14. posms. Latvijas sportistam Haraldam Šlēgelmilham šī izvērtās par veiksmīgāko sacensību nedēļas nogali 2007.gada sezonā, izcīnot 8. vietu sestdienas sacensībās un sensacionāli uzvarot svētdienas sacensību braucienā.

Pēc vairāku nedēļu pārtraukuma F3 Euroseries čempionāts atsākās ar testa braucieniem ceturtdien, 30.augustā, gaidāmo sacensību trasē. Testu pirmajā sesijā Haralds uzrādīja otro labāko laiku, bet otrajā sesijā – laiku, kas deva pamatu optimismam sacensību nogalei. Jāatgādina, ka Austrijas komanda HS Technik, kurā startē Haralds, ir debitanti F3 Euroseries seriālā, tāpēc iekļūšana punktos ir uzskatāma par lielisku sasniegumu.

Lai gan piektdienas kvalifikācijā Haralds uzrādīja devīto ātrāko laiku, sestdienas sacensībās bija jāstartē no 14.pozīcijas, jo astoņiem sportistiem, tostarp arī Haraldam, tikai piespriests sods par ne visai izprotamu dzeltenā karoga zonas pārkāpumu brīvajos treniņos. Sestdienas sacensības Šlēgelmilham sākās ar divu vietu zaudējumu pirmajā aplī, tomēr sacensību gaitā Haraldam izdevās aizcīnīties līdz 8.vietai un iegūt savus pirmos divus punktus seriāla kopvērtējumā. Ar šādu finišu Haralds nodrošināja pirmo starta vietu svētdienas sacensībās – pirmie 8 sestdienas braucēji svētdien startē apgrieztā secībā.

Par lielu pārsteigumu visai F3 Euroseries sabiedrībai un pretēji angļu TV komentētāju prognozēm, svētdienas sacensību Haralds uzsāka pārliecinoši, noturot līdera pozīciju 28 apļu garumā un izturot čempionāta līderu francūža Romāna Grosžana (Romain Grosjean), šveicieša Sebastiena Buemi (Sebastien Buemi) un vācu jaunās zvaigznes Niko Hulkenberga (Nico Hulkenberg) spiedienu. Visu brauciena laiku Grosžans atradās 0,3-0,6 sekunžu attālumā un veica vairākus „uzbrukumus” pirmajai pozīcijai, tomēr Haralds aukstasinīgi un precīzi „aizstāvējās” pat tad, kad astoņus apļus pirms finiša abas formulas starta taisnē izbrauca līdzās. Neskatoties uz lielo spiedienu no čempionāta līderu puses, Šlēgelmilhs aizvadīja lielisku braucienu un izcīnīja savu pirmo uzvaru F3 Euroseries 2007. gada čempionātā. Šobrīd Haralda Šlēgelmilha kontā F3 Euroseries kopvērtējumā ir jau astoņi punkti.

Jāatzīmē, ka Haralda Šlēgelmilha uzvara F3 Euroseries sacensību braucienā ir uzskatāma par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas autosportā, jo šīs sacensības tiek uzskatītas par jauno F1 pilotu kalvi. F3 Euroseries ar labiem panākumiem vēl pavisam nesenā pagātnē ir startējuši šodienas F1 zvaigznes Luis Hamiltons (McLaren) , Roberts Kubica (BMW Sauber), Nico Rosbergs (Williams) , Sebastians Vettels (Toro Rosso) un Adrians Sutils (Spyker) .

F3 Euroseries posmu TV pārraides tiek atkārtotas, tāpēc Haralda Šlēgelmilha startu var noskatīties Motors TV, Premier, DSF un N-TV satelīttelevīziju kanālos. Precīzi raidlaiki pieejami www.f3euroseries.com „media” sadaļā.

Nākamie F3 Euroseries posmi norisināsies Barselonā no 21. līdz 23. septembrim.

LAF preses dienests
 
Visi komentāri
 
242022. viesis 3.septembris 2007 11:23
0 0 Atbildēt

Nu tad - gratulācijas & apsveikumi, suminājumi & urravas! :-DDD

Tā turēt, lai nākamgad var tikt par 1o nummuru labā komandā, lai nākamgad katrā gonkā par pjedestālu varētu cīnīties! :-)

242023. viesis 3.septembris 2007 11:27
0 0 Atbildēt

prieks dzirdeet.. sho mirkli gaidiijaam jau ilgi :)

242039. viesis 3.septembris 2007 12:28
0 0 Atbildēt

Neticami, lai gan klusībā domāju, ka visi to cerēja :) tagad visi klusībā ceram, ka Haris nākamgad cīnīsies par 1o vietu kopvērtējumā un tad jau F1 vairs nav tālu...

Baigi gribētu noskatīties šo sacīksti, vai kāds nezin, kur to var dabūt? moš kādos DC vai torrentos?

242040. viesis 3.septembris 2007 12:32
0 0 Atbildēt

motorstv.com.........tur ir parraizhu laiku un datumi.........

Apseicu ar neticamo panakumu!!!

242041. viesis 3.septembris 2007 12:36
0 0 Atbildēt

motorsTV ir labi, bet man nav neviens no kanāliem, kuri translē šo gonku, man gribētos dabūt ierakstu, lai var arī kādā citā vakarā papriecāties lat lettiņa uzvaru F1 :) nu labi, labi F3, bet tas jau gandrīz tas pac... :)

242042. viesis 3.septembris 2007 12:40
0 0 Atbildēt

Skatijos tieši par MotorsTV - spriedze jau nu nenormālā. Vienīgi biju baigi vīlies, ka tā arī neparādija solīto apbalvošanu. Gribējās tomēr pēc šī visa redzēt mūsējo uz podesta augstākā pakāpiena un dzirdēt LV himnu :( Nu nekas, jānokačā, varbūt tad redzēšu :)

242048. viesis 3.septembris 2007 13:26
0 0 Atbildēt

Protams tikt TOP komandā būtu ļoti labi, bet šaubos par šādu pavērsienu... Šlegam visa HS tehnic rokās, strādā tieši uz viņu, turklāt pati komanda pietiekami profesionāla lai varētu uzvarēt! jāļauj tikai mazliet piešauties! Un tad jau Uz GP2 un... jūs jau zinat :)

242060. viesis 3.septembris 2007 14:42
0 0 Atbildēt

Nu, cerēsim , ka pēc dažiem gadiem startēs jau F1 ?

242068. viesis 3.septembris 2007 16:38
0 0 Atbildēt

tā turpināt!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti