Rallijs «Aizpute 2007» sāksies ar leģendāro Vecpils dopu

 
19.septembris 2007 11:23

Sestdien, 22. septembrī Kurzemē tiks aizvadīts Latvijas minirallija čempionāta pēdējais septītais posms rallijs „Aizpute 2007”. Sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi katrs pa divām reizēm.

Sacensības sāksies ar leģendāro Vecpils ātrumposmu, kurā dalībnieku meistarību pārbaudīs Stroķacs tramplīns.

Starta saraksts »»
Strauji pieaugot minirallija popularitātei, ir pienācis tas brīdis, kad sacensību organizatori trases ietilpības un drošības apsvērumu dēļ ir spiesti atteikt dalību daļai ekipāžu. Pirms vairākiem gadiem, kad amatieru rallijā startēja ap 20-30 duetiem, šāda situācija bija neiedomājama, tomēr pirms rallija „Aizpute 2007” tā kļuvusi par realitāti – plānots, ka minirallija čempionāta pēdējā posmā uz starta izies 89 ekipāžas ar sporta automašīnām un vēl 27 „Road” klasē, bet vēl vairāki dueti palikuši aiz borta. Rallija „Aizpute 2007” rīkotāji biedrība „B&K Rallijs” cer, ka šis apstāklis turpmāk varētu disciplinēt sportistus rūpīgi un laicīgi aizpildīt pieteikumus, un nokārtot citas saistības.


FOTO: „FOTOAĢENTŪRA 4RATI”

Iespējams, ka tik milzīgu dalībnieku interesi izraisījis fakts, ka rallija trasē iekļauti leģendām apvīti ātrumposmi. Neapšaubāmi, ka šis aspekts arī liks vērot sacensības klātienē kuplam līdzjutēju skaitam.


- NOLIKUMS [MS Word]

- Maršruta karte [MS Excel]




Organizatorisko punktu karte



Ātrumposmu karte
Pēc rallija starta sestdienas rītā Aizputē pie veikala „Top”, dalībnieki dosies uz Vecpils „dopu”, lai sacensības sāktu ar lidojumu slavenajā Stroķacs tramplīna. Pirmās automašīnas starts Vecpilī paredzēts pl. 10:33, bet skatītājiem vajadzētu ņemt vērā to, ka pirmie startēs „Road” klases dalībnieki, kas distanci veic pēc regularitātes principa. Vēl Aizputes rallijā iekļauti „Podnieku” un „Kalvenes” ātrumposmi. Šie trīs „dopi” sportistiem būs jāveic pa divām reizēm. Skumja ziņa priekš līdzutējiem – atraktīvajā vietā pie dīķiem „Podnieku” ātrumposmā tiks uzstādīti ātruma slāpētaji. Toties Stroķacs tramplīns, kuram ātrākās ekipāžas piebrauc ar ātrumu, kas tuvojas 200 km/h, tiks veikts ar pilnu gāzi!

Pirmais starta numurs rallijā „Aizpute 2007” piešķirts Liepājas mēram Uldim Seskam („Subaru Impreza”), kuram stūrmaņa pienākumus šoreiz pildīs meita Anete. Otrais starta numurs rotās ekipāžas Kaspars Šimkus/Armands Šimkus „Subaru Impreza” sānus, bet dueta, kas startēs ar trešo numuru, vārdus organizatori vēlas paturēt noslēpumā, sagādājot nelielu intrigu skatītājiem.

Rallijs „Aizpute 2007” atrisinās šobrīd aktuālos jautājumus par čempioniem četrās ieskaites klasēs un komandu vērtējumā. Tikai 4WD+ grupā jau ir zināmi uzvarētāji - zelta medaļas trešo sezonu pēc kārtas ekipāžai Jānis Dūcis/Aivars Anevics („Mitsubishi EVO VIII”). Īpaša balva paredzēta ātrākajai ar klasiskās piedziņas „VAZ” automašīnu braucošajai ekipāžai un, kā galvenie pretendenti uz uzvaru šajā ieskaitē, minami Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš („VAZ 2107”).

Ātrumposmu karte un cita informācija par sacensībām pieejama internetā www.autosport.lv

Ralliju „Aizpute 2007” rīko „B&K Rallijs” ar Aizputes pilsētas domes, SIA „Winge”, „Netlogs”, „Latfencing”, „Kurzemes Kore” un veikala tīkla „Top” atbalstu.


Latvijas minirallija čempionāts
7. posms, rallijs „Aizpute 2007”
Ātrumposmu starta laiki*
1. „Vecpils 1”        10:33
2. „Podnieki 1”    11:06
3. „Kalvene 1”    11:54   
4. „Vecpils 2”        13:57**
5. „Podnieki 2”    14:30**
6. „Kalvene 2”    15:18**

*    starta laiki norādīti „Road” klases pirmajai automašīnai
** plānotais starta laiks

  
LAF SAK preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti