Kontrolēs automašīnu stāvēšanu Siguldā

 
28.septembris 2007 10:42

Ik rudeni laikā, kad Sigulda un Gaujas senieleja sāk krāsoties krāšņā lapu rotā, pilsētā vērojama strauja apmeklētāju skaita palielināšanās.

Otrdien, 25.septembrī Siguldas novada domes izpilddirektors Uģis Mitrevics organizēja pašvaldības, Tūrisma informācijas centra, Gaujas nacionāla parka administrācijas, Turaidas muzejrezervāta un Krimuldas rehabilitācijas centra pārstāvju tikšanos, lai pārrunātu iestāžu darba aktivitāti Zelta lapu sezonas laikā.

Lai neveidotos situācija, ka automašīnas, novietotas uz autoceļa Sigulda – Turaida, rada sastrēgumus, tikšanās laikā tika pieņemts lēmums papildus uzmanību pievērst automašīnu novietošanai senlejā nedēļas nogalēs - sestdienās un svētdienās no 28.septembra līdz 21.oktobrim - Zelta rudens laikā.

Novietot automašīnas senlejā būs atļauts trīs stāvvietās, bet apstāšanās Turaidas ielas malā Gaujas senlejā būs liegta.Lai atvieglotu tūristu orientēšanos un veicinātu autotransporta plūsmu, Siguldā un Siguldas apkārtnē tiks izvietota papildus informācija par stāvlaukumiem un kartes, pastiprinātā režīmā darbosies arī Pašvaldības policija un Ceļu policija.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs informē, ka šoruden populārākie apskates objekti Siguldā ir Serpentīna ceļš, kuru ērti var aplūkot atstājot automašīnu Krimuldas stāvlaukumos, Siguldas 800gades svinībām par godu atklātie Spieķu un Atslēgu skvēri, plašais Svētku laukums, kur atrodas arī rodeļi un krēslu pacēlājs. Siguldas novada dome atgādina, ka tūristu autobusiem, lai neveidotos lieki sastrēgumi, kopš šīs vasaras ir liegta apstāšanās pie Siguldas Jaunās pils (pilsdrupām).
 
„Aicinām izbaudīt krāšņo rudeni Siguldā, skaistās Gaujas senlejas takas un romantisko Serpentīna ceļu. Lai mazinātu sastrēgumus, esam nodrošinājuši automašīnu novietošanu Krimuldā, Turaidā un Siguldā, bet pastaigās pa skaisto Gaujas senleju aicinām doties kājām vai braucot ar velosipēdiem. Viesiem lūdzam uzmanīgi sekot ceļazīmēm, norādēm un neatstāt atkritumus skaistajā Gaujas senielejā, lai saglabātu šo skaisto, unikālo ainavu. Jau sen zināma ir patiesība, ka visskaistākais rudens un viskrāšņākās rudens lapas ir tikai Siguldā”, atpūsties Siguldā aicina U.Mitrevics.
 
A/s „Pasažieru vilciens” informē, ka pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai brīvdienās 2007.gada 29., 30. septembrī, 6., 7., 13., 14., 20., 21., 27. un 28.oktobrī norīkots papildus vilciens nr.651 Sigulda -Rīga (atiet plkst. 18.54).

Plašāka informācija pieejama šeit.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti